Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jakie amory do stilo jtd ?

Featured Replies

Napisano

witam , dzisiaj swoim stilonem byłem na przeglądzie i na teście przednie amory pokazały 47% sprawności , diagnosta stwierdził ,że jeszcze niema czego się czepiać ale ja zobaczyłem wycieki z obu amorów co oznacza w niedługiej przyszłości wymiane i teraz pytam jakie amory poleciće?

Napisano

> przednie amory pokazały 47%

> sprawności , diagnosta stwierdził ,że jeszcze niema czego się czepiać

a mój diagnosta (znajomy) jak zobaczył u wynik na poziomie 62%, to polecił rozstać się z amorkami 270751858-jezyk.gif i komu tu wierzyć? devil.gif

Napisano

> jakie amory poleciće?

MONROE hmm.gif

Byle nie japoński bullshit pod tytułem Kayaba no.gif Wystarczy że Krakow_Kult i ja na tym się przejechaliśmy hehe.gif

Napisano

Bilstein B4 sztywniejsze niż seria i plomby nie wypadają.

Napisano

> MONROE

> Byle nie japoński bullshit pod tytułem Kayaba Wystarczy że Krakow_Kult i ja na tym się

> przejechaliśmy

Również polecam MONROE, aczkolwiek założyłem Kayaba bo na stanie mieli tylko te a nie chciałem czekać, nie rozumiem do końca wypowiedzi kolegi, pytałem o się o to samo jakieś 2mc temu i kupa ludzi polecała Kayaba dlatego je wziąłem.... puki co sprawują się dobrze, co z nimi jest nie tak? O_o

> a mój diagnosta (znajomy) jak zobaczył u wynik na poziomie 62%, to polecił rozstać się z amorkami

> i komu tu wierzyć?

Oczom, komfortowi jazdy i bujaniem się na zakrętach zeby.GIF Znajomy włożył nowe MONROE i na przeglądzie pokazało mu 52% sprawności, ale diagnosta dodał że tak bywa, pokazuje w cały świat.

Pozdrawiam.

Napisano

> nie rozumiem do końca wypowiedzi kolegi

Jak chodzi o właściwości tłumiące, to do Kayabów nic nie mam, bo fajnie się jeździło na nich. Szkoda tylko, że przy skręcaniu kołami niemiłosiernie skrzypiały. Niekiedy ludzie spoglądali na parkingu, co się dzieje no.gif

Kolega Krakow_Kult też miał dokładnie to samo z Kayabami. Czyli mój przypadek nie był jakimś odosobnionym. Może jakość u nich zależy od miejsca produkcji, od dnia... ale w takim razie ja dziękuję za produkty firmy, która nie trzyma poziomu jakości.

Finał taki, że straciłem trochę nerwów i czasu, zanim ustalono skąd to skrzypienie irked.gif

Dlatego raczej nie polecam amortyzatorów Kayaba hehe.gif

Napisano
  • Autor

> Szkoda tylko, że przy skręcaniu kołami niemiłosiernie skrzypią

a gwarancja tego nie objeła ? , właśnie zastanawiałem się nad kayabami ,b4 kupowałem do seicento i tak średnio jestem z nich zadowolony

Napisano

> Szkoda tylko, że przy skręcaniu kołami niemiłosiernie skrzypiały.

Aaaa o tym to wiem, mimo wszystko zaryzykowałem, tak jak mówię mam je już (dopiero?) 2 miesiące, od razu sprawdzałem jak się zachowują przy pełnym skręcie i jak na razie w każdych warunkach nic nie skrzypi smirk.gif

Pozdrawiam.

Napisano

> teraz pytam jakie amory

Polecam tak jak MirekD Bilstein B4 - mam od roku na przodzie ( ok 35 kkm przejechane ) i nic tylko polecic,

Na tyle mam Delphi - za sztywne, co prawda tylek nie ucieka przy byle nierownosci, ale gdybym mial porownanie przy wymianie, to bez zastanowienia wzialbym B4

Napisano

> a gwarancja tego nie objeła ?

Objęła, tylko że nie zmienia to faktu, iż straciłem trochę czasu na ustalenie "winnego" skrzypienia.

Samochód na długi czas wyłączony z ruchu, bo amortyzatory zostały wykręcone i wysłane z reklamacją, zaś samochód został w serwisie.

Sytuacja mało komfortowa, jeśli dla kogoś samochód jest niezbędny, nie ma drugiego.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.