Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

blad wspomagania

Featured Replies

Napisano

witam

mam ciagle problem ze wspomaganiem

bacd c 1013- ecu failure, wykasuje blad wlacze i dziala, po 5 min. wlacze i juz znowu ten sam blad... gdzie szukac przyczyny?? bo samochod stoi i sie kurzy tylko

Napisano

> witam

> mam ciagle problem ze wspomaganiem

> bacd c 1013- ecu failure, wykasuje blad wlacze i dziala, po 5 min. wlacze i juz znowu ten sam

> blad... gdzie szukac przyczyny?? bo samochod stoi i sie kurzy tylko

Ja ci raczej nie pomoge, ale jeśli chcesz rady to proponuję bardziej opisać problem, a już napewno opisać samochód, rocznik, silnik, etc. przy okazji co oznacza 'wlacze' ? Co włączasz, silnik, czy dodatkowe wspomaganie CITY bo nie bardzo z tego można coś rozszyfrowac....

Próbowałeś już coś z tym zrobić, podłaczyć pod komputer, przesmarować jakieś styki..... ?

Pozdrawiam.

Napisano

> witam

> bacd c 1013- ecu failure,

bacd c1013?

a nie po prostu c1013?

Napisano
  • Autor

chodzilo o blad c 1013, czyscilem styki w kostce zasilania i sterowania, stilo 1,9 jtd 2001, podlaczam do kompa i ciagle ten sam blad jest, nawet po skasowaniu po wlaczeniu pojawia sie na nowo, czasem sie uda ze zadziala, sporadycznie pojawi sie blad actuatora ale ten nie wiem czego dotyczy... ogolnie samochod od miesiaca stoi bo nie moge sobie z tym dac rady frown.gif

Napisano

c 1013 to błąd centralki wspomagania.

nie chcę straszyć, ale bo tym wymieniałem wspomaganie icon_rolleyes.gif bo nikt nie doszedł, co się schrzaniło w elektronice ...

Napisano
  • Autor

teraz to juz jest kupa zupelna frown.gif bo mam loose connection i brak wspomy i mozliwosci polaczenia sie... trzeba sie zabrac za zlacza w tym zlomie i wszystko wyczyscic a jak to nic nie da to ja juz nie mam pomyslu...

Napisano

to loose connection jest ciekawe. mnie wywalało tylko pwr steering wheel failure hmm.gif

• 2 miesiące później...
Napisano

Ja mam pytanie w temacie, żeby nie zakładać nowego wątku.

Czy istnieje możliwość takiej usterki, żeby wspomaganie nie wyłączało

się powyżej 60 km/h? Albo czy można za pomocą Examinera dokonać

zmian w sile wspomagania w normalnym trybie i w trybie CITY?

Na czym polega kalibracja wspomagania?

Napisano

> witam

> bacd c 1013- ecu failure, wykasuje blad wlacze i dziala, po 5 min. wlacze i juz znowu ten sam

> blad... gdzie szukac przyczyny?? bo samochod stoi i sie kurzy tylko

Nie piszesz nic o akumulatorze. Te wspomagania są bardzo czułe na spadki napięcia. Ja sam załatwiłem kiedyś wspomaganie. Przez pośpiech nie dokręciłem dobrze klemy. Po przejechaniu ok. 100km wysiadło na trwałe. 300 zł na Allegro i chodzi. Może na początek zamień się z kimś na sprawdzony i pewny akumulator i wtedy zobacz po skasowaniu błędu.

Napisano

> Albo czy można za pomocą Examinera dokonać

> zmian w sile wspomagania w normalnym trybie i w trybie CITY?

> Na czym polega kalibracja wspomagania?

Zmian w sile wspomagania nie da się wprowadzić, a kalibracja polega chyba na "nauczeniu" czujnika skrętu i zapamiętaniu przez komputer pozycji położenia wałka kierownicy. Po skasowaniu błędu należy na pewnym odcinku drogi podczas jazdy skręcić kierownicę do oporu w lewo, następnie w prawo i potem przejechać jakiś odcinek prosto.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.