Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mazda 3

Featured Replies

Napisano

Witam,

chciałbym w najbliższym czasie kupić jakiegoś japończyka z segmentu C z lat 03/04. Czy macie jakieś doświadczenia z mazdą 3? Bardzo spodobał mi się ten samochód i szukam wersji z silnikiem benzynowym 1.6 105km. Myślicie, że to dobra opcja? Brałem po uwagę jeszcze civica VII i almerkę... hmm.gif

Napisano

> Myślicie, że to dobra opcja? Brałem po uwagę jeszcze civica VII i

> almerkę...

mysle ze gdybym teraz mial wymieniac autko to Mazda3 bylaby brana pod uwage jako pierwsza zlosnik.gif

Napisano

ja mam grinser006.gif a co chcesz wiedzieć?

ogólnie.. jeździ grinser006.gif

silnik spala przyzwoite ilości paliwa normalnie przyspiesza.. ani to muł, ani to rakieta. do codziennej jazdy z palcem styka, a jak trzeba szybko coś "łyknąć" zawsze można zredukować grinser006.gif

• 3 tygodnie później...
Napisano

Ja też mam:D rok 2006 w dobrym wyposażeniu. Ogólnie autko fajne, ale mogło by być lepiej pomyślane. Robione bardziej na sportowe, ale fotele na zakręty kiepskie (śliski materiał i obok kubełków to nawet nie leżało) Twarde zawieszenie na zakręty ale wystarczająco wygodne na dziurach. Przejedź się takim wynalazkiem i sam zobaczysz czy ci się podoba. Zastanowił bym się nad focusem też bo podłoga i silnik jest ten sam a auto tańsze z lepszym wyposażeniem. Bardzo polecam ten silnik. Pali 5.6l, przyspiesza bardzo fajnie, więcej nie trzeba:) Był kiedyś długi temat o mazdzie 3. poszukaj kilka stron wstecz

Napisano

Pali 5.6l, przyspiesza bardzo fajnie, więcej nie trzeba:) Był kiedyś długi

> temat o mazdzie 3. poszukaj kilka stron wstecz

A to spalanie to rozumiem w trasie i z predkosica rzedu 90-100 chyba? hehe.gif

Napisano

> Pali 5.6l, przyspiesza bardzo fajnie, więcej nie trzeba:) Był kiedyś długi

> A to spalanie to rozumiem w trasie i z predkosica rzedu 90-100 chyba?

Nie:D to auto rodziców:D dopóki ja nie zacząłem jeździć to spalanie było 5,1:D Oni potrafili mieć spalanie w p307 1.4HDi na poziomie 4.2:) Ale mimo tego 5.6 Mazda zbiera się bardzo dobrze i po co komu lepsze osiągi:)

Napisano

> Witam,

> chciałbym w najbliższym czasie kupić jakiegoś japończyka z segmentu C z lat 03/04. Czy macie jakieś

> doświadczenia z mazdą 3? Bardzo spodobał mi się ten samochód i szukam wersji z silnikiem

> benzynowym 1.6 105km. Myślicie, że to dobra opcja? Brałem po uwagę jeszcze civica VII i

> almerkę...

mam trójke z dieslem 1.6 i fakt spalanie mam w okolicy 5.6l.100

co do samej budy - rdza

reszta ok

Napisano

> co do samej budy - rdza

Na pewno po tym samym aucie mówimy?:D U mnie zero rdzy. Może miałeś bita? Bo jeśli nie bita to nie ma szans rdzewieć... A garażujesz?

Napisano

> Na pewno po tym samym aucie mówimy?:D U mnie zero rdzy. Może miałeś bita? Bo jeśli nie bita to nie

> ma szans rdzewieć... A garażujesz?

A może twoja jest dopiero co malowana zeby.GIF.

Mazdy rudzieją i to nie zmienia się od lat sick.gif.

Napisano

> Na pewno po tym samym aucie mówimy?:D U mnie zero rdzy. Może miałeś bita? Bo jeśli nie bita to nie

> ma szans rdzewieć... A garażujesz?

heh no to popatrz dokładnie albo daj mi ja to znajdę ci rudą na 100%

taka jest prawda niestety

Napisano

U mojego ojca w 6 wysypało się nagle w 6 roku żywota auta. Tragedii nie ma, ale cały spód trzeba zabezpieczać niczym w fiacie uno. Na widoczne miejsca podejrzewam, że wyjdzie za rok lub dwa.

Napisano

> U mojego ojca w 6 wysypało się nagle w 6 roku żywota auta. Tragedii nie ma, ale cały spód trzeba

> zabezpieczać niczym w fiacie uno. Na widoczne miejsca podejrzewam, że wyjdzie za rok lub dwa.

heh ja zaraz po zakupie robiłem zabezpieczenie podwozia

jednak na brzegach drzwi tam gdzie wewnętrzna blacha łączy sie z poszyciem zewnętrznym i dodatkowo uszczlenione jest to jakąs eleastyczna masą tam pojawia sie ruda a właściwie purchle!

do tego na poszyciach drzwi tez mam pare purchli - małych jak główka szpilki ale mocno wkurza!

Napisano

U nas zaraz po kupnie pojechaliśmy do M żeby na wszystkie kampanie się załapać: wymiana ic, przewodu wspomagania i dodatkowe zabezpieczenie antykorozyjne (z zewnątrz przybyła taka czarna gumowa powłoka na rantach nadkoli). Ponowie zauważyli pęcherze na obu tylnych drzwiach (w dosyć dziwnym miejscu, od wewnątrz, nie na zgrzewie), zakwalifikowane jako wada materiałowa drzwi, zerwali pomalowali i spokój.

Po tej zimie pojawił się rudawy nalot na łączeniu podłogi z progiem, z obu stron, na nieosłoniętych płaszczyznach we wnękach nadkoli, to samo jest na podłodze bagażnika od zewnątrz. Dodatkowo zauważyłem, że na dachu w miejscach gdzie auto dostało kamieniem od odprysku rozchodzą się promieniście wybrzuszenia na lakierze, takie małe pajęczynki. Pojawiły się także małe wybrzuszenia w okolicach tylnych nadkoli, średnice poniżej milimetra, ale za rok będzie już je widać. Podejrzewam, że solidne sypanie w tą zimę bardzo się przyczyniło do takie rozwinięcia problemu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.