Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problemy z CBR 900

Featured Replies

Napisano

W środę przyciągam do siebie na warsztat CBR 900 SC33, która nie odpala. To znaczy jeździła w ubiegłym sezonie do samego końca i jesienią zaparkowano ją pod chmurką. Jaka zima była, każdy widział. Moto stało zasypane śniegiem, na wiosnę właściciel próbował uruchomić, ale kichnął, prychnął i zgasł. Teraz moja w tym głowa, aby uruchomić sprzęt. Nigdy nie grzebałem w motocyklach i pytanie od czego zacząć. Co mogło się uwalić? Na razie nie wiem, czy jest iskra, czy paliwo dochodzi, czy jest tam benzyna z domieszką wody itd. Jakieś rady? Tak jak mówiłem, dopiero za dwa dni ją sprowadzę do siebie.

Napisano

Podladowac aku, albo podlaczyc kablami do auta i krecic tak dlugo, az odpali skromny.gif

Napisano

> W środę przyciągam do siebie na warsztat CBR 900 SC33, która nie odpala. To znaczy jeździła w

> ubiegłym sezonie do samego końca i jesienią zaparkowano ją pod chmurką. Jaka zima była, każdy

> widział. Moto stało zasypane śniegiem, na wiosnę właściciel próbował uruchomić, ale kichnął,

> prychnął i zgasł. Teraz moja w tym głowa, aby uruchomić sprzęt. Nigdy nie grzebałem w

> motocyklach i pytanie od czego zacząć. Co mogło się uwalić? Na razie nie wiem, czy jest iskra,

> czy paliwo dochodzi, czy jest tam benzyna z domieszką wody itd. Jakieś rady? Tak jak mówiłem,

> dopiero za dwa dni ją sprowadzę do siebie.

sprawdz gazniki i swiece to jest najwazniejsze po takiej zimie jak bedzie iskra to niedochodzi wacha oczywiscie zalana świeża ajak niema iskry to zaczyna sie zabawa pewno modul zalalo

Napisano
  • Autor

> Podladowac aku, albo podlaczyc kablami do auta i krecic tak dlugo, az odpali

Akumulatorów u mnie dostatek. Podłączę jakiś 74 Ah i będę próbował. Rozumiem, że rozrusznik w moto nie dostanie dupę jak mu dam duży prąd rozruchowy?

Napisano

> Rozumiem, że rozrusznik w moto

> nie dostanie dupę jak mu dam duży prąd rozruchowy?

weźmie tyle, ile potrzeba do rozruchu. możesz go podłączyć nawet do baterii akumulatorów z okrętu podwodnego (byle napięcie się zgadzało hehe.gif) i nic mu się nie stanie. ale: rozrusznik nie służy do pracy ciągłej - i jak tu ktoś pisał - podłączyć i kręcić aż złapie to najprostszy sposób na nowy rozrusznik no.gif

Napisano

> weźmie tyle, ile potrzeba do rozruchu. możesz go podłączyć nawet do baterii akumulatorów z okrętu

> podwodnego (byle napięcie się zgadzało ) i nic mu się nie stanie. ale: rozrusznik nie służy

> do pracy ciągłej - i jak tu ktoś pisał - podłączyć i kręcić aż złapie to najprostszy sposób na

> nowy rozrusznik

Ty no ale bez jaj, przeciez nikt nie bedzie krecil non stop. icon_eek.gif

Napisano

> W środę przyciągam do siebie na warsztat CBR 900 SC33, która nie odpala. To znaczy jeździła w

> ubiegłym sezonie do samego końca i jesienią zaparkowano ją pod chmurką. Jaka zima była, każdy

> widział. Moto stało zasypane śniegiem, na wiosnę właściciel próbował uruchomić, ale kichnął,

> prychnął i zgasł. Teraz moja w tym głowa, aby uruchomić sprzęt. Nigdy nie grzebałem w

> motocyklach i pytanie od czego zacząć. Co mogło się uwalić? Na razie nie wiem, czy jest iskra,

> czy paliwo dochodzi, czy jest tam benzyna z domieszką wody itd. Jakieś rady? Tak jak mówiłem,

> dopiero za dwa dni ją sprowadzę do siebie.

Zacznij od poszukania fabrycznie przygotowanego miejsca służącego do spuszczenia paliwa z gaźników. Później jeżeli w kraniku jest taka pozycja to na pri i spróbować palić.

Napisano

> Ty no ale bez jaj, przeciez nikt nie bedzie krecil non stop.

no tak to odebrałem...

Quote:

Podladowac aku, albo podlaczyc kablami do auta i
krecic tak dlugo, az odpali

icon_eek.gif30.GIF

Napisano
  • Autor

No więc przywiozłem moto na warsztat. Udało się odpalić po nie długim kręceniu. Prawdopodobnie nie działa ssanie, bo dźwignia jakoś ciężko chodzi. Problem jest nieco inny, honda jeździ, ale uszczelka pod głowicą do wymiany. Na wyższych obrotach pluje płynem chłodzącym na zewnątrz. Z tego co widzę, to silnika nie trzeba wyjmować, ale pytanie, czy przy wymianie UPG muszę koniecznie planować blok? Głowicę to wiem, że tak.

Napisano

> Głowicę to wiem, że tak.

Rozbierzesz to się dowiesz, moim zdaniem nie.

Napisano
  • Autor

> Rozbierzesz to się dowiesz, moim zdaniem nie.

Rozebrałem i oczywiście jak to w Polsce, mina. Uszczelka była robiona przed sprzedażą i komuś nie poszło, bo cztery gwinty zerwał od śrub głowicy. Trzy posmarował jakimś klejem i wkręcił tak, że palcami je dzisiaj odkręciłem, a czwartą ratował większą śrubą, ale w jaki sposób... Rozwiercił otwór w głowicy i uszczelce (pogiął ją oczywiście), przegwintował w bloku i dał jakąś śrubę, którą chyba na ulicy znalazł. Wiór aluminiowy trafił też między uszczelkę i głowicę dokładnie w miejscu uszczelnienia kompresji i odcisnął ślad na czapce. Teraz po zdjęciu wszystko wyszło i muszę zrobić to jak należy. Jutro zamawiam uszczelkę i po niedzieli powinno hulać.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.