Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

punto 2 00` 1.2 8v jaka instalka?? i polecacie kogoś z łodzi

Featured Replies

Napisano

jaki koszt takiej instalki... koles do lanosa mi proponowal sekwecje za 1800zl... a do punto taka podejdzie?

Napisano

> jaki koszt takiej instalki... koles do lanosa mi proponowal sekwecje za 1800zl... a do punto taka

> podejdzie?

A co to za instalka?

Ja mam Stag 4, reduktor Tomasseto, wtryski rail - taki zestaw wystarczy. Za 1800 niektorzy instalatorzy taką instalke Ci zrobią

Napisano

>, wtryski rail

I po 10 - 20 kkm będziesz je czyścił, regenerował, kalibrował ... i tak w kółko.

Pamiętaj, że co tanie to drogie.

Napisano

> I po 10 - 20 kkm będziesz je czyścił, regenerował, kalibrował ... i tak w kółko.

> Pamiętaj, że co tanie to drogie.

Przesadzasz. Na starych Valtekach co sa pdobno najgorszyzmi wtryskiwaczmi na rynku (gorszymi od raili) mam przejechane w Bravie 30kkm i nic przy nich nie robilem. A znam kolesi co maja 70kkm zrobione i jezdzą....

Ale jak kolega chce to moze kupic lepsze - nikt mu nie broni. Ja podalem zestaw ktory dziala i zazwyczaj jest oferowany za cene 1800 PLN wlasnie

Napisano

> I po 10 - 20 kkm będziesz je czyścił, regenerował, kalibrował ... i tak w kółko.

dokładnie, rozczarowanie spowodowane niską jakością pamięta się dłużej niż radość która była spowodowana niską ceną.

• 3 miesiące później...
Napisano

Zastanawiam sie nad LPG w Punto 2 FL 1.2 8v 60KM z przebiegiem 14kkm.

Jaka instalke warto wlozyc albo na jakich komponentach ? Co mozecie polecic na Slasku ?

W punto 1 1.2 16v mialem zenitha i zolte valteki i zrobilem bez problemow na tym 70kkm ale czytalem ze narzekacie na valteki.

Napisano

REGów nie trzeba kalibrować i pewnie wystarczyłaby tylko wymiana, a kosztują tyle co Valteki ...

Od 5 tys. km i ok. 9 miesięcy sprawują się ok.

Napisano

> REGów nie trzeba kalibrować i pewnie wystarczyłaby tylko wymiana, a kosztują tyle co Valteki ...

REG OMVL to taka sama kaszana jak Valtek typ 30 i klony. Jak polecać to Matrixa i wyżej. Warto 200 zł dopłacić aby mieć 80k - 100k spokoju ...

Pozdr

Napisano

> REG OMVL to taka sama kaszana jak Valtek typ 30 i klony. Jak polecać to Matrixa i wyżej. Warto 200 zł dopłacić aby mieć 80k - 100k spokoju ...

Nie mówię, że nie, chociaż wewnątrz trochę się różnią.

Niestety u mnie łatwiej mi było wymienić na REGi niż kombinować z przejściówkami elektrycznymi i mocowaniem dla Matrixa ....

Osobiście znam kilka listew Matrix, w których padały cewki po ok. 50 tys. km, a koszt naprawy to ok. 180 zł.

Może za 2-3 lata zmienię na Matrixa ...

Napisano

> Nie mówię, że nie, chociaż wewnątrz trochę się różnią.

> Niestety u mnie łatwiej mi było wymienić na REGi niż kombinować z przejściówkami elektrycznymi

Regi mają te same wtyczki co Valteki?

Napisano

> Regi mają te same wtyczki co Valteki?

Tak.

I do tego nie wymagają kalibracji i cena podobna. Dlatego zmieniłem właśnie na REGi. ...

Napisano

> za taką cenę to bałbym się nawet tam zadzwonić po szczegóły...

> Ciekawe ile kosztuje tam serwis gwarancyjny.

Dlatego pytam bo cos za tanio jak na sekwencje. Gosciu napisal w mailu ze wrzuca stag4 i wtryski valteka - chyba warto doplacic do lepszych, reduktor zaleznie od mocy auta dobiera.

Napisano

> Tak.

> I do tego nie wymagają kalibracji i cena podobna. Dlatego zmieniłem właśnie na REGi. ...

Super. Jak Valteki mi kiedyś padną zamienie na Regi

Napisano

> Dlatego pytam bo cos za tanio jak na sekwencje. Gosciu napisal w mailu ze wrzuca stag4 i wtryski

> valteka - chyba warto doplacic do lepszych, reduktor zaleznie od mocy auta dobiera.

Stag 4 OK, Reduktor pewnie Tomasseto Alaska- do Punto 1.2 8v (60 KM) spokojnie wystarczy. Valtetki - chmmm.... w bravie mam od 30 tys km, na razie nic zlego sie nie dzieje, ale moze rzeczywiscie lepiej wziac cos lepszego. Pytanie jak ten gosciu montuje, bo 1600 PLN to rzeczywiscie mało - średnia to chyba 1800 za taki zestaw.

Napisano

> Stag 4 OK, Reduktor pewnie Tomasseto Alaska- do Punto 1.2 8v (60 KM) spokojnie wystarczy. Valtetki

> - chmmm.... w bravie mam od 30 tys km, na razie nic zlego sie nie dzieje, ale moze

> rzeczywiscie lepiej wziac cos lepszego. Pytanie jak ten gosciu montuje, bo 1600 PLN to

> rzeczywiscie mało - średnia to chyba 1800 za taki zestaw.

W punciaku 1 na zoltych valtekach zrobilem ok 70kkm i zero problemow a auto dalej jezdzi u nowego wlasciciela.

Napisano

> Dlatego pytam bo cos za tanio jak na sekwencje. Gosciu napisal w mailu ze wrzuca stag4 i wtryski

> valteka - chyba warto doplacic do lepszych, reduktor zaleznie od mocy auta dobiera.

Facet ma ledwo trzy komentarze od kupujących i po treści widać, że raczej nie za montaż lpg...

Zamiast ceną, kieruj się opinią...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.