Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co powiecie na Primerę P12

Featured Replies

Napisano

Witam,

od niedawna zacząlem szukać samochodu dla siebie. Wczoraj wracając do domu wstapiłem do jednego z komisów i zobaczyłem Nissana Primerę P12 z silnikiem 1.8. Czy moglibyście mi coś powiedziec na temat tego auta? Jak wygląda eksploatacja tego samochodu, zaznacze ze interesuje mnie silnik benzynowy (ewentualnie będe chciał przerobić auto na gaz). Czy te 115 KM nie jest za mało do takiego duzego samochodu? W niecie znalazłem wersje z dwulitrowym silnikiem, może to byłoby lepszym rozwiązaniem? Jak z trwałością tego auta?

Z góry dziękuje za info wink.gif

Napisano

> Witam,

> od niedawna zacząlem szukać samochodu dla siebie. Wczoraj wracając do domu wstapiłem do jednego z

> komisów i zobaczyłem Nissana Primerę P12 z silnikiem 1.8. Czy moglibyście mi coś powiedziec na

> temat tego auta? Jak wygląda eksploatacja tego samochodu, zaznacze ze interesuje mnie silnik

> benzynowy (ewentualnie będe chciał przerobić auto na gaz). Czy te 115 KM nie jest za mało do

> takiego duzego samochodu? W niecie znalazłem wersje z dwulitrowym silnikiem, może to byłoby

> lepszym rozwiązaniem? Jak z trwałością tego auta?

> Z góry dziękuje za info

Nawet na pierwszej stronie masz jeszcze watek o P12.

A zasadniczo to lepiej szukac z 2,0.

Eksploatacja troche drozsza niz Opla czy innego VW ale w normie.

Uzyj szukajki bo troche bylo na ten temat.

Napisano
  • Autor

Są tematy ale o silnikach diesla frown.gif

Ok poszukam jeszcze ....

Dziękuję

Napisano

> Są tematy ale o silnikach diesla

> Ok poszukam jeszcze ....

> Dziękuję

Duzo wiecej informacji znajdziesz na forum Nissana.

Tam na pewno bada polecali Ci 2,0 bo to chyba najbardziej udany silnik w tym modelu ok.gif

Nie mial problemow z braniem oleju, jak wszystkie beznynowki w P12 ma lancuch rozrzadu i doskonale znosi gazok.gif

Ja mam diesla 1,9 i poki co jestem zadowolony zlosnik.gif

Edit: widze ze juz zadales tam pytanie zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

niom wink.gif

PS. A tak wogóle to juz się naczytałem róznych opinni, że podobno P12 jest bardzo usterkowa frown.gif Jak coś to się oczywiście zdecyduję na silnik 2.0 choć jest trudniej dostepny frown.gif

Napisano

> Witam,

> od niedawna zacząlem szukać samochodu dla siebie. Wczoraj wracając do domu wstapiłem do jednego z

> komisów i zobaczyłem Nissana Primerę P12 z silnikiem 1.8.

Kolega miał P11.144 z tym silnikiem i żadnych problemów nie miał.

> Czy moglibyście mi coś powiedziec na

> temat tego auta? Jak wygląda eksploatacja tego samochodu, zaznacze ze interesuje mnie silnik

> benzynowy (ewentualnie będe chciał przerobić auto na gaz). Czy te 115 KM nie jest za mało do

> takiego duzego samochodu?

Mam WP11. U nie jest 1.6, 103KM i jak na moje potrzeby to daje radę. Zapoakowany po dach też dał radę jechać. Może ciut wolniej się rozpędzał zlosnik.gif Auto dla mnie się podoba. I nawet jeśli miałbym zmieniać moją Primkę na coś innego, to rozważałbym też WP12. Wygląd tego auta jest ok, ale wiadomo, że nie o to Ci chodzi zlosnik.gif

Nie wiem, jak z usterkowością, ale na forum Nissana często pojawiają się tematy odnośnie jakiś małych pierdół w WP12/P12 - a to kamera nie działa, a to problem z navi albo inne takie drobnostki. Poczytaj.

Mnie zastanawia, czy Nissan poprawił wycieraczki w P12 zlosnik.gif Bo modele P11 i P11.144 miały teflonowe tuleje i nagminnie się sypały. P10 ponoć miała metalowe tuleje.

> W niecie znalazłem wersje z dwulitrowym silnikiem, może to byłoby

Nie wiem, jak z trwałością 12, moja 11 trzyma się całkiem nieźle pomimo nastukanych 197tys km. Rdza pojawia się tylko na otarciach lakieru. Z zawieszenia mam do roboty sworzeń wahacza i przegub (przegub po raz drugi) - ale to pewnie wina ostatniej zimy i zaliczenia kilku głębokich dziur...

Prosz skromny.gif

Napisano

> Witam,

> komisów i zobaczyłem Nissana Primerę P12 z silnikiem 1.8. Czy moglibyście mi coś powiedziec na

> takiego duzego samochodu? W niecie znalazłem wersje z dwulitrowym silnikiem, może to byłoby

Kupielem P12 1.8 w zeszylym tygodniu.

Musze przyznac, ze jak narazie jestem baaaardzo zadowolony.

Auto super jezdzi, jest wygodne. Kamerka cofania przydaje sie niesamowicie podczas parkowania tylem. Silnik 1.8 w tym aucie to napewno nie jest rakieta, ale jezdzic sie da. Na moje potrzeby spokojnie wystarczy.

Na trasie spala mi okolo 7 litrow przy spokojnej jezdzie w granicach 90 - 110. Na gorskich drogach z duza iloscia wzniesien i zakretow okolo 8 litrow.

Po miescie nie wiem bo nie jezdzielem.

Straszono mnie ze w srodku wszystko sie kupy nie trzyma i skrzypi, ale nic takiego u siebie nie zauwazylem.

W fotelach siedzi sie bardzo wygodnie, chciaz trzymanie na boki mogloby byc lepsze. Ale jak widac nie jest to auto do rajdowej jazdy po kretych drogach, tylko raczej do wygodnego podrozowania zwlaszcza po autostradach.

Zawieszenie, ktorym straszyli ze szybko pada, narazie mam wszystko orygianle i nic sie nie tlucze, nie ma zadnych luzow. Przebiegu mam okolo 100kkm.

Ogolnie trafilem na bardzo zadbany egzamplarz w idealnym stanie.

Ale wydaje mi sie, ze ogolnie auto jest zdecydowanie godne polecenia.

Napisano

Ja swoja mam pol roku, ale wrazenia mam bardzo podobne!

Jedyna roznica, to ze ja posiadam diesla 1,9dci, wiec ten, ktory wszyscy odradzaja zlosnik.gif

Spalanie w spokojnej trasie okolo 5-5,5 litra, najwiecej w miescie spalil 8, wiec jak dla mnie to rewelacja.

Przebieg mam juz okolo 230tys i jezdzi dalej.

Co do czesci to nie jest zle ok.gif Auto jako nowe kosztowalo prawie 100tys, wiec nie oczekuje, ze serwis bedzie na poziomie Opla Astry.

Ogolnie to auto ciagnie za soba latke z Renault, ale dzieki temu ceny sa atrakcyjne zlosnik.gif

Napisano

Jeśli jesteś zainteresowany takim autkiem to w rodzinie jest na sprzedaż.

Daj info na priva to podeślę kontakt.

Pozdrawiam smile.gif

> Witam,

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.