Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

I znowu ASO i gwarancja

Featured Replies

Napisano

Dwa tygodnie temu pojechałem do ASO na przegląd 75 kkm. Kożystając z tego, że i tak samochód będzie stał w warsztacie zleciłem naprawę zauważonych usterek:

1. stuki w przednim zawieszeniu

2. luźne siedzisko fotela kierowcy

3. zacinająca się klamka klapy bagażnika

4. wyciek z okolic półosi

Usterki 1 i 2 zostały usunięte od ręki. Natomiast już 3-ci tydzień czeka na klamkę bagażnika ale to nie jest największy problem. Okazało się bowiem, że uszkodzeniu uległa półoś. Oczywiście standardowo w Polsce owej części nie było, więc poszło zamówienie do Bredy i okazało się, że tam też tego nie mają. Najbliższe miejsce to fabryka wytwarzająca półosie chyba w Korei. Łączny czas oczekiwania to ok 4 tygodnie. Na samochód specjalnie nie narzekam, zużywa się mniej więcej jak inne posiadane przezemnie wcześniej samochody. Ale serwis i dystrybucja części do Chevroletów to totalna porażka, odnoszę wrażenie, że import tych samochodów prowadi jakiś prywaciaż pan Kazio a nie poważny jak by się mogło wydawac koncern GM.

Z tego też tytułu bardzo poważnie zastanowię się nad zakupem kolejnego Cheviego jako następcy mojego aktualnego samochodu bo atrakcyjna cena jak widac to nie wszystko. oslabiony.gif

Napisano

Wiesz - przynajmniej wymieniaja... Serwisy innych marek potrafia miec czesci na miejscu a nie wymienia bo nie...

U mnie foto dyndzla wlewu poszlo do gm smile.gif

Mam nowy wentylator a check okazal sie obruszona kostka waytogo.gif

Napisano

Nie da sie miec magazynu pelnego kazdej czesci. Wiem jak jest u nas produkowana kolumna na tzw serwisy. Raz na miesiac jest jedna szychta na tzw serwisy. Wiec jak ci sie trafi awaria na poczatku miesiac to mozesz miec pecha i czekac 2 miesiace na naprawe.

Napisano
  • Autor

> Jak to naprawili!

> Bo u mnie nie dali rady i dalej mam luźne ...

Przynajmniej to dali radę. Ale nie mogłem sprawdzic w akcji bo samochód stoi na placu i nie jeździ. Wsiadłem do niego na chwilę coby pozabierac graty.

Napisano

> Jak to naprawili!

> Bo u mnie nie dali rady i dalej mam luźne ...

Jak zerkniesz pod siedzenie, to siedzisko jest trzymane przez dwie nakretki i trzeba je dokrecic.

Napisano

> Jak zerkniesz pod siedzenie, to siedzisko jest trzymane przez dwie nakretki i trzeba je dokrecic.

No chyba że zrobił się luz na prowadnicach, wtedy to juz nie takie proste ...

Napisano

> No chyba że zrobił się luz na prowadnicach, wtedy to juz nie takie proste ...

ale to wtedy jest luz na fotelu a nie na siedzisku, ale to latwo odroznic.

Napisano

> Muszę to sprawdzić, bo kiedyś ASO w ramach gwarancji nie poradziło sobie

Powiem wam, że ASO Chevyego trzeba doceniać wink.gif W porównaniu do Mitsu to np. na Mangalii pracują mistrzowie ok.gif

Napisano

> 1. stuki w przednim zawieszeniu

Można wiedzieć co naprawili? Niebawem mam przegląd 45kkm i też mi już coś puka z przodu. Obstawiam łączniki stabilizatora, bo w Lacku żony to też było robione mniej więcej po 50 kkm.

Zrobili Ci to w ramach gwarancji?

Napisano

> Można wiedzieć co naprawili? Niebawem mam przegląd 45kkm i też mi już coś puka z przodu. Obstawiam

> łączniki stabilizatora, bo w Lacku żony to też było robione mniej więcej po 50 kkm.

> Zrobili Ci to w ramach gwarancji?

dołożę do tych co mają gwarancję jeszcze: ramiona wycieraczek pilnujcie przed koncem okresu gwar zeby wymienili jak sie luszczy farba albo juz spuchla i ledwo sie trzyma lakier ten czarny i zwrocic uwage co sie dzieje z wewnetrzna strona klamki zew kierowcy-ja niestety nie przyuwazylem ale jest lakier wytarty i pewnie w ramamch gwar mozna bys ie klocic

Napisano

> przyuwazylem ale jest lakier wytarty i pewnie w ramamch gwar mozna bys ie klocic

Niestety nie uznają wycierającego się lakieru z klamki , podchodziłem do tematu trzy razy robili fotki wysyłali do centrali , za każdym razem odpowiedz negatywna .

Napisano

> Niestety nie uznają wycierającego się lakieru z klamki , podchodziłem do tematu trzy razy robili

> fotki wysyłali do centrali , za każdym razem odpowiedz negatywna .

Mi uznali, ale naprawę spartaczyli... 3 razy poprawiali a i tak niedorobiona jest

Napisano
  • Autor

> Powiem wam, że ASO Chevyego trzeba doceniać W porównaniu do Mitsu to np. na Mangalii pracują

> mistrzowie

No i ci mistrzowie po trzech tygodniach oddali mi samochód. I to w dodatku naprawiony, wszystko było by OK gdyby nie długi czas naprawy. Na szczęście Chevrolet Polska ulitował się nademną i dał mi na czas naprawy autko zastępcze ale dopiero po 9 dniach jak się zaczołem trochę rzucac w serwisie. Dostałem co prawda maleńką Corsę ale to lepsze niż nic.

Napisano

> No i ci mistrzowie po trzech tygodniach oddali mi samochód. I to w dodatku naprawiony,

W Mitsu by nie naprawiali tylko mówili, że jest OK grinser006.gif

Napisano

Panowie najważnijeszy temat dla mnie w tej chwili:

Wiemy jakie są koszta w ASO przeprowadzenia przeglądu gwarancyjnego, mnie się takowy zbliża po roku użytkowania auta i taraz pytanie czy musze wykonywac ten przegląd tylko w ASO czy mogę w innym warsztacie, jak wtedy wygląda sprawa z gwarancja??

Napisano

> Panowie najważnijeszy temat dla mnie w tej chwili:

> Wiemy jakie są koszta w ASO przeprowadzenia przeglądu gwarancyjnego, mnie się takowy zbliża po roku

> użytkowania auta i taraz pytanie czy musze wykonywac ten przegląd tylko w ASO czy mogę w innym

> warsztacie, jak wtedy wygląda sprawa z gwarancja??

przestań

ten przegląd to napradę niewielki koszt w stosunku do całkowitych kosztów eksploatacji auta

zrób, zapłać i miej nadzieję na bezprblemowe naprawy gwarancyjne

Napisano

> Panowie najważnijeszy temat dla mnie w tej chwili:

> Wiemy jakie są koszta w ASO przeprowadzenia przeglądu gwarancyjnego, mnie się takowy zbliża po roku

> użytkowania auta i taraz pytanie czy musze wykonywac ten przegląd tylko w ASO czy mogę w innym

> warsztacie, jak wtedy wygląda sprawa z gwarancja??

W autoświecie uprzedzali, ze niby zgodnie z prawem można zrobić przegląd i naprawę gdziekolwiek byle zgodnie z reżimem producenta, ale:

naprawy to jeszcze przejdą, ale przegląd to ciężka sprawa. Wystarczy że serwis nie ma komputera z odpowiednim oprogramowaniem (czytaj jakaś najnowsza wersja) i już jest pretekst do zerwania gwarancji. W książeczce gwarancyjnej jest jednoznacznie napisane, żeby nie stracić gwarancji to na przeglądy do ASO, a naprawy to już tak jednoznacznie nie piszą...

Reasumując, uważam, że przeglądy niestety na gwarancji tylko w ASO frown.gif

Napisano

Rob w ASO i nie kombinuj... Bo na kombinacjach to mozesz wyjsc jak zablocki na mydle...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.