Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Koszt wymiany rozrządu punto II 1.2 16V

Featured Replies

Napisano

Po ostatnim pytaniu o wymianę sprzęgła (która łącznie kosztowała mnie 820zł), teraz pytam ile trzeba liczyć za wymianę rozrządu części + robocizna i czy pompę wody też wymieniać ?

I jakie firmy polecacie wink.gif

Napisano

> Po ostatnim pytaniu o wymianę sprzęgła (która łącznie kosztowała mnie 820zł), teraz pytam ile

> trzeba liczyć za wymianę rozrządu części + robocizna i czy pompę wody też wymieniać ?

> I jakie firmy polecacie

Rany, czemu tak dużo za to sprzęgło?

Ja rozrząd robiłem w ASO, wszystko na oryginalnych częściach. Pompę niby mówią żeby wymieniać co drugi rozrząd, ale może ktoś ma inną teorię. Ja przy przebiegu 160 kkm wymieniałem z pompą włącznie.

Napisano

> Po ostatnim pytaniu o wymianę sprzęgła (która łącznie kosztowała mnie 820zł), teraz pytam ile

> trzeba liczyć za wymianę rozrządu części + robocizna i czy pompę wody też wymieniać ?

> I jakie firmy polecacie

z notatnika poprzedniego właściciela mojego kurczaka - 520 części i 290 robocizna (pasek rozrządu, klinowy+napinacz+pompa wody)

stan na styczeń '09 zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Rany, czemu tak dużo za to sprzęgło?

Dlatego że dołożyłem do tego jeszcze kilka rzeczy

Samo sprzęgło oryginalne 290zł +200 robota,

do tego doszły uszczelniacze półosi i uszkodzona łapa w skrzyni 180zł i olej do skrzyni 100zł i robota 50 zł smile.gif

> Ja rozrząd robiłem w ASO, wszystko na oryginalnych częściach. Pompę niby mówią żeby wymieniać co

> drugi rozrząd, ale może ktoś ma inną teorię. Ja przy przebiegu 160 kkm wymieniałem z pompą

> włącznie.

Ja nie wiem kiedy było u mnie wymieniane więc chyba lepiej razem z pompą wymienię.

A jak koszty ?

Napisano
  • Autor

> z notatnika poprzedniego właściciela mojego kurczaka - 520 części i 290 robocizna (pasek rozrządu,

> klinowy+napinacz+pompa wody)

> stan na styczeń '09

To chyba dosyć drogo, bo z tego co widzę to na allegro pasek + napinacz ricambi 200zł, a jakiś zestaw pasek, napinacz, pompa 270zł

Napisano

> Zapraszam do nas do Gliwic. Wymienimy szybko i sprawnie. CINSOFT&iNTERGARAGE ul. Skowrońskiego

> 26

> www.cinsoft.pl

ekhem reklamą wstęp wzbroniony.

Jest KzAK i tam zapraszamy z takimi ogłoszeniami.

Napisano
  • Autor

> Zapraszam do nas do Gliwic. Wymienimy szybko i sprawnie. CINSOFT&iNTERGARAGE ul. Skowrońskiego

> 26

> www.cinsoft.pl

A gdzie jakaś propozycja cenowa biglaugh.gif

Napisano

> To chyba dosyć drogo, bo z tego co widzę to na allegro pasek + napinacz ricambi 200zł, a jakiś

> zestaw pasek, napinacz, pompa 270zł

ASO ok.gif

Napisano

> Dlatego że dołożyłem do tego jeszcze kilka rzeczy

> Samo sprzęgło oryginalne 290zł +200 robota,

> do tego doszły uszczelniacze półosi i uszkodzona łapa w skrzyni 180zł i olej do skrzyni 100zł i

> robota 50 zł

No to już rozumiem czemu tyle ok.gif

> Ja nie wiem kiedy było u mnie wymieniane więc chyba lepiej razem z pompą wymienię.

> A jak koszty ?

Jak nie wiesz kiedy było robione i czy z pompą, jak nie jesteś pewien, to rób z pompą, nie zastanawiaj się, serio ok.gif U mnie jakoś drogo wyszło, bo prawie coś ponad 900 PLN.

Napisano

Witam.

Sam się zastanawiam nad taką operacją. Jeżeli weźmiemy np. z InterCarsu zestaw "Hepu PK10580" za 466 rotfl.gif W rzeczywistości troszkę ponad 300zł i robociznę z 200zł, to masz szacunkowy koszt. Wymiana rozrządu z pompą myślę w 3h dla fachowca ok.gif

ps. słychać pompę, stuki, szum ?

Napisano

pasek Dayco 55zł pompa wody bugatti 160zł rolka napinająca SNR 150 zł + robocizna 100 zł waytogo.gif ja mam taki zestaw

Napisano

ja wymieniałem całe to ustrojstwo jakoś w lutym i całość kosztowała jakieś 350-400 PLN (pasek rolka-napinacz pompa wody plus wymiana cieczy chłodzącej, odpowietrzanie ukł. itd.) wszystko robiłem u mechaniora ktory jest także autoryzowanym dealerem fiata

Napisano

Powiedziałbym , że bardzo tanio. Masz na fakturze wyszczególnione wszystkie pozycje, czy tylko usługę ? Jakby wszystko nawet po częściach policzyć, to najtańsze elementy w IC wyjdą jakieś 200zł, płyn z 50 zł. Więc na robociznę za dużo nie zostaje... a napisałeś, że w ASO naprawa...u Pana Henia bez problemu w takim budżecie da się zmieścić.

Napisano
  • Autor

> pasek Dayco 55zł pompa wody bugatti 160zł rolka napinająca SNR 150 zł + robocizna 100 zł ja mam

> taki zestaw

No to chyba dosyć tania robocizna smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.