Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Euroscan

Featured Replies

Napisano

Err1 In get_msg

Miał ktoś taki błąd? Ofc program visa Pojawia się jak już wybiera się sterownik (demo jest ten sam błąd)

Napisano

> Err1 In get_msg

> Miał ktoś taki błąd? Ofc program visa Pojawia się jak już wybiera się sterownik (demo jest ten sam

> błąd)

nie odbiera sygnalu z ecu? confused.gif

Napisano
  • Autor

> nie odbiera sygnalu z ecu?

w trybie demo powinien z samym zasilaniem ruszyć a nie rusza sick.gif

wczoraj trochę pomodziłem i zainstalowałem freeDOS-a no i jest progres, teraz mam Message file not found tongue.gif

Napisano

> w trybie demo powinien z samym zasilaniem ruszyć a nie rusza

> wczoraj trochę pomodziłem i zainstalowałem freeDOS-a no i jest progres, teraz mam Message file not

> found

a może uP źle zaprogramowany

Napisano
  • Autor

> a może uP źle zaprogramowany

brany od Viakena, jak sie pierwszy raz nie mógł dogadać z laptopem to profilaktycznie wysłąłęm na gwarancji do sprawdzenia, sprawdził i działał, teraz walcze z konfiguracją stacionarki bo wcześniej laptopa chciałem zmusić do pracy ale za mocno się upierał zlosnik.gif

problemem jest to, że stacionarka nie bootuje się z pena USB tylko musze gada w 100% postawić z płyt więc pierwszym problemem był tryb "tylko do odczytu" teraz chyba wersja VISY

jakiś tekst gościu miał ten sam problem.. może to i u mnie zadziała ;-) wieczoram sie sprawdzi zlosnik.gif

Napisano

> brany od Viakena, jak sie pierwszy raz nie mógł dogadać z laptopem to profilaktycznie wysłąłęm na

> gwarancji do sprawdzenia, sprawdził i działał, teraz walcze z konfiguracją stacionarki bo

> wcześniej laptopa chciałem zmusić do pracy ale za mocno się upierał

> problemem jest to, że stacionarka nie bootuje się z pena USB tylko musze gada w 100% postawić z

> płyt więc pierwszym problemem był tryb "tylko do odczytu" teraz chyba wersja VISY

> jakiś tekst gościu miał ten sam problem.. może to i u mnie zadziała ;-) wieczoram sie sprawdzi

a faktycznie może być taki numer

znasz dosową komendę

attrib -r

najlepiej jak byś zrobił w jakiś magiczny sposób żeby przenieść system na dysk sys c:

i w takim czystym dosie to ciachnoł

Napisano
u mnie jak laptop odpala sie z plyty cd, to visa wypakowuje sie z "dyskietki" bootujacej na plycie do ramdysku i wtedy dziala R/W.
Napisano
  • Autor

> u mnie jak laptop odpala sie z plyty cd, to visa wypakowuje sie z "dyskietki" bootujacej na plycie

> do ramdysku i wtedy dziala R/W.

jaki laptop, jaka pcimcia? podziel sie obrazkiem grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> a faktycznie może być taki numer

> znasz dosową komendę

> attrib -r

tak zmiana atrybutu tylko do odczytu zlosnik.gif ale na CD to niewykonalne grinser006.gif rozwiązaniem może być Ramdysk ale u mnie wtedy wali komunikatami że za mało pamięci tongue.gif

> najlepiej jak byś zrobił w jakiś magiczny sposób żeby przenieść system na dysk sys c:

> i w takim czystym dosie to ciachnoł

no już tak zrobiłem, stacionarka poświęcona na DOS-a zlosnik.gif partycja Fat32 2GB i postawiony freedos (są problemy ze sterami ale COM-y są rozpoznane i działają.... chyba zlosnik.gif msd je widzi wink.gif)

Napisano

> jaki laptop, jaka pcimcia? podziel sie obrazkiem

ibm thinkpad 600x Pentium III 500MHz, Pcimcia 16bit + Silicom, a obraz mam sciagniety stad: [LiNK]

moj obraz ma juz wrzucone sterowniki i konfiguracje pod moje napedy, wiec nie pojdzie u Ciebie.

ps. jak robisz boot cd, to mozesz dac wieksza dyskietke wirtualna do tego. ja wlasnie mam chyba 2,88MB czy jakas taka i tam sie przepakowuje spakowana rarem Visa smile.gif

Napisano

> w trybie demo powinien z samym zasilaniem ruszyć a nie rusza

> wczoraj trochę pomodziłem i zainstalowałem freeDOS-a no i jest progres, teraz mam Message file not

> found

żeby to działało należy pierwsze uruchomienie zrobić na komputerze docelowym do diagnostyki pod dosem, jeżeli wcześniej sobie program uruchomisz pod windą to właśnie będzie wywalać komunikat Message file not found

czyli to co masz spakowane rarem, kopiujesz na partycje C, katalog VISA i dopiero odpalasz

Napisano

> żeby to działało należy pierwsze uruchomienie zrobić na komputerze docelowym do diagnostyki pod

> dosem, jeżeli wcześniej sobie program uruchomisz pod windą to właśnie będzie wywalać komunikat

> Message file not found

> czyli to co masz spakowane rarem, kopiujesz na partycje C, katalog VISA i dopiero odpalasz

Zgadza się ok.gif jak wypakowałeś gdzie indziej to nie ruszy za nic zlosnik.gif

Co do boot cd to da rade z ramdyskiem ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.