Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Szybkie pytanie o sprężyny -35mm

Featured Replies

Napisano

Siema. Miałem się pozbywać uniaka i zmienić na coś innego ale jednak się wstrzymuje. I zawias jest do roboty więc stwierdziłem że skoro i tak trzeba to zrobić to może go obniżyć. Teraz pytanie będzie TO pasować do budy z 1998r ?? Do tego amor gazowy będzie dobry ?

Napisano

> Siema. Miałem się pozbywać uniaka i zmienić na coś innego ale jednak się wstrzymuje. I zawias jest

> do roboty więc stwierdziłem że skoro i tak trzeba to zrobić to może go obniżyć. Teraz pytanie

> będzie TO pasować do budy z 1998r ?? Do tego amor gazowy będzie dobry ?

tak palacz.gif

Napisano
  • Autor

> tak

dzięki 20.GIF

Napisano

olejowe wsadz to po raz a po dwa to -35 to kupa jest, -60 już lepiej brzmi grinser006.gif

Napisano

> olejowe wsadz to po raz a po dwa to -35 to kupa jest, -60 już lepiej brzmi

no dokładnie grinser006.gif zacniej zlosnik.gif a po drugie to te technixy szit ponoć sick.gif

Napisano

> no dokładnie zacniej a po drugie to te technixy szit ponoć

ponoć - ponoć Uno to szit hmm.gifgrinser006.gif

Napisano
  • Autor

> olejowe wsadz to po raz a po dwa to -35 to kupa jest, -60 już lepiej brzmi

Czemu olejowe ? żeby mi znów wylały ?? sciana.gif

-60 sobie nie pozwolę bo nie mam ochoty uważać na wszystko co lekko wystaje z drogi.

Napisano

> olejowe wsadz to po raz

Czemu olej?

Olejogaz jest szybszy i twardszy przecież...

Napisano
  • Autor

> Czemu olej?

> Olejogaz jest szybszy i twardszy przecież...

no właśnie dlatego chcę gazowe food.gif

Napisano

> no właśnie dlatego chcę gazowe

Jak podjeżdżam pod działki u nas taką drogą polną idealną na offroad, to tylko słyszę psss, psss, psss..... jak pracują na wszystkich nierównościach grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Jak podjeżdżam pod działki u nas taką drogą polną idealną na offroad, to tylko słyszę psss, psss,

> psss..... jak pracują na wszystkich nierównościach

taka ich charakterystyka wink.gif

Napisano

ja mam olejowe MTSy skrocone ze sprezynami -60 eibach i jest milutko....ja lubie charakterystyke dechy zeby.GIF

Napisano
  • Autor

> ja mam olejowe MTSy skrocone ze sprezynami -60 eibach i jest milutko....ja lubie charakterystyke

> dechy

ja też lubie twardy zawias ale niestety drogi którymi najczęściej się poruszam nie pozwalają na takie zawieszenie.

Napisano

Witam podepne sie pod temat zamierzam wymienic amorki tylko nie wiem co wybrac nie bede onizal autka gdyz wiekszosc drog po ktorych sie poruszam mi nie pozwala na to ale chcialbym troszke go utwardzic claps.gif jakie wybrac olej czy gaz panic.gif

http://www.allegro.pl/item1093494188_amortyzatory_tyl_przod_fiat_uno_kayaba_kompet.html

Co myslicie o tych ???

Napisano

kayaba bardzo słuszny wybór, jak chcesz twardsze to gazowe

Napisano

A jak z trwaloscia amorkow ktore dluzej wytrzymuja olej czy gaz bo ruzne opinie slyszalem ????

Napisano

> Witam podepne sie pod temat zamierzam wymienic amorki tylko nie wiem co wybrac nie bede onizal

> autka gdyz wiekszosc drog po ktorych sie poruszam mi nie pozwala na to ale chcialbym troszke

> go utwardzic jakie wybrac olej czy gaz

> http://www.allegro.pl/item1093494188_amortyzatory_tyl_przod_fiat_uno_kayaba_kompet.html

> Co myslicie o tych ???

Dziś miałem pierwszą testową jazdę na nowych olejowych Kayabach, (co prawda tylko przednich) i wrażenia są jak najbardziej pozytywne. Testowałem głównie na łukach, zakrętach i na niespodziewanych wgłębieniach asfaltu zlosnik.gif Jak do tej pory bardzo fajnie się jeździ.

Jak będzie po dłuższej eksploatacji to się okaże.

Skoro jeździsz po drogach, które nie pozwalają na obniżenie, to nie wiem czy gazowe Ci się sprawdzą. Sam miałem podobny dylemat. Ostatecznie postawiłem na olej i nie żałuję. Nie są bardzo miękkie

Napisano

> A jak z trwaloscia amorkow ktore dluzej wytrzymuja olej czy gaz bo ruzne opinie slyszalem ????

Różnie to bywa, generalnie zasada jest taka, jak gazowy się nie rozszczelni to wytrzyma dłużej niż olejowy, bo ma dwa czynniki pracujące (olej i gaz), natomiast olejowe tracą właściwości w wyniku spieniania się oleju...

Ja mam KYB gazowe i po jakichś 10 miesiącach jazdy na przeglądzie wyszedł przód ponad 90% a tył trochę ponad 70% (tył zawsze wychodzi gorzej bo jest za lekki, trzeba by sztucznie dociążać przed przeglądem)

Napisano

> no dokładnie zacniej a po drugie to te technixy szit ponoć

....jak to ząłożyłem to nie narzekam wpysk.gif

Kolego mam zestaw na podobnych ferdrach+KYB Excel-G jestem zadowolony zlosnik.gif

W pełni osiągnę zadowolenie jak z tyłu znajdą sie gazówki bo narazie mam olejowe KYB i nie polecam jeżeli ma być twardo waytogo.gif

-35 to taki kompromis, bo już siedzi a nie za nisko wink.gif

Chociał teraz powiem ze sżłoby się pokusić o -40 zlosnik.gif

Napisano

Dzieki za podpowiedzi chyba jednak zostane przy olejowych KYB Pozdrawaim palacz.gif

Napisano

> Dzieki za podpowiedzi chyba jednak zostane przy olejowych KYB Pozdrawaim

Zmień na gaz i nie wrócisz do oleju wink.gif

Napisano

> Dzieki za podpowiedzi chyba jednak zostane przy olejowych KYB Pozdrawaim

Załóż gaz, niebo a ziemia smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.