Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Suzuki GS500F - Jest na sali jakiś posiadacz ? :)

Featured Replies

Napisano

Po sąsiedzku , powoli przymierzam sie do zakupu motocykla .(bardzo powoli) i mam okazję odkupić GS500F'ke z pewnej ręki , 2006rok , od nowości u jednej osoby (kobieta) , i chciałem znać Opinie posiadaczy owego sprzętu smile.gif pozdro 20.GIF

Napisano

Bardzo fajny sprzęt. Miałem, polecam.

Napisano

> Po sąsiedzku , powoli przymierzam sie do zakupu motocykla .(bardzo powoli) i mam okazję odkupić

> GS500F'ke z pewnej ręki , 2006rok , od nowości u jednej osoby (kobieta) , i chciałem znać

> Opinie posiadaczy owego sprzętu pozdro

A co tam Cie interesuje i w ogóle?? Ja mam co prawda GS nie w wersji F ale za to E z 2003 roku 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> A co tam Cie interesuje i w ogóle?? Ja mam co prawda GS nie w wersji F ale za to E z 2003 roku

hm wiesz co głownie to czy jest awaryjny , jak z częściami w razie czego , Jak z ekonomią i przyśpieszeniem smile.gif

Napisano

> hm wiesz co głownie to czy jest awaryjny , jak z częściami w razie czego , Jak z ekonomią i

> przyśpieszeniem

Awaryjność zależy głównie od tego czy był serwisowany czy tez nie, z tym ze jest to prosty silnik - chłodzony powietrzem i olejem, 2 zawory na cylinder, który podobno potrafi zrobić 100tys do naprawy głównej. Sam widziałem GSa z przebiegiem 70tys km bez naprawy głównej. Części sa...ale jak to w serwisie dość drogie. Z tym ze łańcuch,zebatki,klocki to kupujesz zamienniki renomowanych firm za mniejsze kwoty. Co do ekonomi to chyba największa zaleta GSa, mi nie udało sie spalić więcej niz 5l/100kmna autostradzie,chociaż nie jeżdżę zbyt agresywnie i krece go podczas normalnej jazdy do ok 5-6tys.obr. i wtedy spalanie wychodzi na poziomie 4,3-4,5l/100km. Przyspieszenie to podobno poniżej 6s do setki,ale daje rade. Motocykl do miejskiej jazdy idealny, natomiast na autostrady lekko za slaby, dlatego jeżeli jesteś fanem ścigaczy i chciałbyś aby Twoje moto na autostradzie z prędkości 130km/h do 180km/h przyspieszało z prędkością światła to nie ten sprzęt 270751858-jezyk.gif

Napisano

> oo dobra strona , myślę że na początek będzie to dobry wybór

bardzo dobry ale zaloz crash pady

Napisano

> Awaryjność zależy głównie od tego czy był serwisowany czy tez nie, z tym ze jest to prosty silnik -

> chłodzony powietrzem i olejem, 2 zawory na cylinder, który podobno potrafi zrobić 100tys do

100kkm na ten silnik to powinno być pierdnięcie. Niewyczynowe single regularnie serwisowane i dbane robia po tyle do remontu góry.

Napisano
  • Autor

> miejskiej jazdy idealny, natomiast na autostrady lekko za slaby, dlatego jeżeli jesteś fanem

> ścigaczy i chciałbyś aby Twoje moto na autostradzie z prędkości 130km/h do 180km/h

> przyspieszało z prędkością światła to nie ten sprzęt

Właśnie myślę czy to nie będzie za "słabe" w sensie takim że na autostradzie przy 160/150 będzie sie za bardzo męczył , bo pewnie nie raz będe chciał nim wyskoczyć do Zakopanego , czy np nad Morze smile.gif

Napisano

> Właśnie myślę czy to nie będzie za "słabe" w sensie takim że na autostradzie przy 160/150 będzie

> sie za bardzo męczył , bo pewnie nie raz będe chciał nim wyskoczyć do Zakopanego , czy np nad

> Morze

chłopie, na autostradzie to Ty i ten sprzęt przy takiej prędkości będziecie po 200 km wymordowani ...

Napisano
  • Autor

> chłopie, na autostradzie to Ty i ten sprzęt przy takiej prędkości będziecie po 200 km wymordowani

> ...

to co byś polecał do powiedzmy 10 tys ...coś rozsądnego raczej Plastik niż turystyk smile.gif

Napisano

> to co byś polecał do powiedzmy 10 tys ...coś rozsądnego raczej Plastik niż turystyk

to twój pierwszy sprzęt ? plastik rozumiem sport ??

Napisano
  • Autor

> to twój pierwszy sprzęt ? plastik rozumiem sport ??

Tak , zasadniczo pierwszy ... ale nie chce kupowac teraz GS"a skoro będzie się męczył ..a za powiedzmy rok go sprzedawać i szukać czegoś innego ...

Napisano

> Tak , zasadniczo pierwszy ... ale nie chce kupowac teraz GS"a skoro będzie się męczył ..a za

> powiedzmy rok go sprzedawać i szukać czegoś innego ...

Zdecydowanie zarówno GS jak i ty się umęczysz. Na początek celuj raczej w mała owiewka:

- xj diversion ( trochę słaba)

- bandit mały

- CBF600

- jajko małe

nic więcej nie przychodzi mi do głowy z rozsądniejszych sprzętów. Można by było się pokusić o np. SV650, fazera, duże jajo, horneta czy CBR ale to już mocniejsze sprzęty i trzeba trochę obycia mieć żeby nie narozrabiać, choć znam takich co po raz pierwszy siedli i jeżdżą. Co prawda okazuje się, że objechać ich można małym banditem ale ....

Napisano

> Tak , zasadniczo pierwszy ... ale nie chce kupowac teraz GS"a skoro będzie się męczył ..a za

> powiedzmy rok go sprzedawać i szukać czegoś innego ...

nie cwaniakuj... kup GSa i naucz sie jezdzic...

jak rozmawiamy o Twoim pierwszym motocyklu i Ty sie martwisz, ze na autostradzie bedzie sie meczyc przy 160 to daj sobie spokoj z motocyklami, bo w miescie bedziesz sie dusic i jeszcze sie zabijesz...

poza gs moze zastanow sie nad cb 500s - ma 60KM, pojdzie pod 190km/h, ma 5s do 100 i jest wieksza od GSa.

o sprzetach powyzej 60KM poki co zapomnij

Napisano
  • Autor

> nie cwaniakuj... kup GSa i naucz sie jezdzic...

> jak rozmawiamy o Twoim pierwszym motocyklu i Ty sie martwisz, ze na autostradzie bedzie sie meczyc

> przy 160 to daj sobie spokoj z motocyklami, bo w miescie bedziesz sie dusic i jeszcze sie

> zabijesz...

> poza gs moze zastanow sie nad cb 500s - ma 60KM, pojdzie pod 190km/h, ma 5s do 100 i jest wieksza

> od GSa.

> o sprzetach powyzej 60KM poki co zapomnij

Wiem że to pierwsza maszyna by sie nauczyć jeździć ,i może masz racje ... przemysle to jeszcze 20.GIF

Napisano

> Wiem że to pierwsza maszyna by sie nauczyć jeździć ,i może masz racje ... przemysle to jeszcze

Przemyśl, doświadczeni motocykliści wcale nie są zazdrośni odradzając, gdy totalny amator próbuje kupić 100KM motocykl. wink.gif

Napisano
  • Autor

> Przemyśl, doświadczeni motocykliści wcale nie są zazdrośni odradzając, gdy totalny amator próbuje

> kupić 100KM motocykl.

20.GIF w sumie cene na tego GS'a mam dobrą , co w rodzinie to nie zginie jednak ... zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.