Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

JTD + chip/soft do tablicy proszeni

Featured Replies

Napisano

Witam mamy kogoś kto się porusza bbm 1.9 jtd po jakimś sofcie/chipie?

Ps. żeby nie zakładać nowego tematu jakie koła największe wejdą do bravo przy profilu 50 lub 55? 16" wejdzie bez obcierania?

Napisano

> Witam mamy kogoś kto się porusza bbm 1.9 jtd po jakimś sofcie/chipie?

> Ps. żeby nie zakładać nowego tematu jakie koła największe wejdą do bravo przy profilu 50 lub 55?

> 16" wejdzie bez obcierania?

195/55/r15

195-205/45/r16

205-215/40-45/r17

wchodzą i to są odpowiedniki w miarę oryginalnych opon. Znajomy miał profil 65 na r15 i nic nie obcierało ale też nie wyglądało.

Na forum BBTP koleś o nicku Szyderca ma Bravo jtd CF2 po chipie.

Napisano

Parę osób miało albo nadal ma zawirusowanego BBM-a .

Co cię konkretnie interesuje ?

Napisano
  • Autor

> Parę osób miało albo nadal ma zawirusowanego BBM-a .

> Co cię konkretnie interesuje ?

Dokładnie chciał bym wiedzieć ile km/nm powyciągali i jak to jeździ po takim zabiegu, mile widziany jakiś wykres, no i oczywiście czy sam wirus czy jakaś większa zmiana. A jeszcze jak by sie ktoś znalazł z okolic śląska to chętnie bym się przejechał na prawym zlosnik.gif

Napisano

> Ps. żeby nie zakładać nowego tematu jakie koła największe wejdą do bravo przy profilu 50 lub 55?

> 16" wejdzie bez obcierania?

ja jestem w trakcie

za dwa tygodnie bede mial wykres to wrzuce

Napisano
  • Autor

> 195/55/r15

> 195-205/45/r16

> 205-215/40-45/r17

> wchodzą i to są odpowiedniki w miarę oryginalnych opon. Znajomy miał profil 65 na r15 i nic nie

> obcierało ale też nie wyglądało.

Ooo 17" pod uwage nie brałem ale chyba wezmę ok.gif

> Na forum BBTP koleś o nicku Szyderca ma Bravo jtd CF2 po chipie.

Zagadam, podpytam ok.gif

Napisano
  • Autor

> ja jestem w trakcie

> za dwa tygodnie bede mial wykres to wrzuce

Sam soft robisz? w jaka moc celujesz wstępnie?

Napisano

W CF-2 trudno liczyć na większą moc bez wymiany turbo niż 120KM .

Moment bezpieczny to góra 270Nm , bo potem są problemy ze sprzęgłem .

Pytanie też w jakim stanie masz dwumasę .

Napisano

> Sam soft robisz? w jaka moc celujesz wstępnie?

soft robi mi Cineq z AK

wlasnie wymieniamy sprzeglo na mocniejsze

dodatkowo bedzie dolozony MBC zeby zwiekszyc doladowanie turbo

jak sie uda to bedziemy celowac w 300NM

Napisano
  • Autor

> soft robi mi Cineq z AK

> wlasnie wymieniamy sprzeglo na mocniejsze

> dodatkowo bedzie dolozony MBC zeby zwiekszyc doladowanie turbo

> jak sie uda to bedziemy celowac w 300NM

Aaa to rozmawialiśmy o twoim sprzęgle zlosnik.gif jak Ci zrobi soft to przewieziesz autokącikowicza? zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> W CF-2 trudno liczyć na większą moc bez wymiany turbo niż 120KM .

> Moment bezpieczny to góra 270Nm , bo potem są problemy ze sprzęgłem .

> Pytanie też w jakim stanie masz dwumasę .

Po założeniu mbc można chyba trochę więcej tych PS wyciągnąć ok.gif

Napisano

> Po założeniu mbc można chyba trochę więcej tych PS wyciągnąć

PS do szczescia nie jest potrzebne 270751858-jezyk.gif

bedzie auto skonczone to napewno pojawi sie recenzja na klubowym

a z kim rozmawiales o moim sprzegle ?

Napisano
  • Autor

> PS do szczescia nie jest potrzebne

> bedzie auto skonczone to napewno pojawi sie recenzja na klubowym

> a z kim rozmawiales o moim sprzegle ?

Z Cinkiem też u niego auto robię ok.gif

Napisano

> Po założeniu mbc można chyba trochę więcej tych PS wyciągnąć

Niby tak , ale najlepiej mieć kontrolę nad ciśnieniem doładowania i sterowanie z poziomu map w ECU i zaworka overboost ok.gif

Napisano

Miałem Bravo

283937861-HamowniaObci%B1%BFeniowa002AK.jpg

Napisano
  • Autor

> Niby tak , ale najlepiej mieć kontrolę nad ciśnieniem doładowania i sterowanie z poziomu map w ECU

> i zaworka overboost

No ale niestety w naszych cf2 tylko mbc zostaje żeby cokolwiek z tego wydusić tak żeby sadzą nie miotał i palił 15l

Napisano
  • Autor

> Miałem Bravo

Ile tam jest nm 285 czy 265? Ja to jeździło np 5 bieg 60km/h i powiedzmy do 120 trzeba było redukować, czy ładnie elastycznie się zbierał?

Napisano

> Ile tam jest nm 285 czy 265? Ja to jeździło np 5 bieg 60km/h i powiedzmy do 120 trzeba było

> redukować, czy ładnie elastycznie się zbierał?

285 NM trzeba było zredukować inaczej sprzęgło nie dawało rady

Napisano
  • Autor

> 285 NM trzeba było zredukować inaczej sprzęgło nie dawało rady

No to ładny moment, tzn że na 5 potrafiło sprzęgło ślizgać icon_eek.gif

Napisano

> No to ładny moment, tzn że na 5 potrafiło sprzęgło ślizgać

Jeśli wymienisz na nowe i będziesz jeździł z głową to ok.gif ale jak tak jak na pisałeś to sprzęgło starczy na max 10000 km. Niestety moment robił swoje. Tak samo z głowa trzeba było używać gazu na mokrym

Napisano

> soft robi mi Cineq z AK

> wlasnie wymieniamy sprzeglo na mocniejsze

> dodatkowo bedzie dolozony MBC zeby zwiekszyc doladowanie turbo

> jak sie uda to bedziemy celowac w 300NM

z czego pchacie to sprzegło?

Napisano

seria docisk+ spiek wystarczy?

Napisano

> seria docisk+ spiek wystarczy?

właśnie w docisku jest problem

Napisano

> właśnie w docisku jest problem

troszke obadalem temat i zdaje mi sie ze pan radzikowski moglby cos zdzialac, wzocniony docisk+ organiczna tarcza

Napisano

> troszke obadalem temat i zdaje mi sie ze pan radzikowski moglby cos zdzialac, wzocniony docisk+

> organiczna tarcza

Byłem pytałem i no.gif może wzmocnić docisk który i tak jest już stosunkowo mocny ale po takiej przeróbce trzeba zmieniać całe sterowanie na mocniejsze tj. pompa i wysprzęglik

Napisano

> Byłem pytałem i może wzmocnić docisk który i tak jest już stosunkowo mocny ale po takiej

> przeróbce trzeba zmieniać całe sterowanie na mocniejsze tj. pompa i wysprzęglik

aa, czytalem jego strone i pisalo ze do 30% nie trza, jedna osoba na forum bedzie wiedziala na bank jakie sprzeglo zastosowac zlosnik.gif ale pewnie niebedzie kciala udzielic tej informacji zlosnik.gif

Napisano

> aa, czytalem jego strone i pisalo ze do 30% nie trza,

ty czytałeś ja byłem i rozmawiałem

jedna osoba na forum bedzie wiedziala na bank

> jakie sprzeglo zastosowac ale pewnie niebedzie kciala udzielic tej informacji

kiedyś próbowałem nie dało rady wiedza kosztuje. I Prawidłowo ok.gif

Napisano

cos z 2.4 by trza pokombinowac, suwmiarka w dlon i ogien.

Rozstaw srub na wale w 2.4 i 1.9 jest taki sam?

Jaka srednice maja te sprzegla?

edit: tak na szybko, bravo ma sprzeglo 230mm, a alfa 1.9 i 2.4 juz mam 240mm, trza by miec to przed oczami i podpasowywac

Napisano

> cos z 2.4 by trza pokombinowac, suwmiarka w dlon i ogien.

> Rozstaw srub na wale w 2.4 i 1.9 jest taki sam?

> Jaka srednice maja te sprzegla?

> edit: tak na szybko, bravo ma sprzeglo 230mm, a alfa 1.9 i 2.4 juz mam 240mm, trza by miec to przed

> oczami i podpasowywac

Życzę powodzenia grinser006.gif Miałem sprzęgło z AR 1.9 JTD, stilo 1.9JTD oraz z Bravo na stole i niestety nic nie da rady wykombinować próbowałem wielu kombinacji Jedyny kto zna magiczny klucz to taki jeden z AK ale tajemnicy nie zdradzi ok.gif Ja jeszcze myślałem żeby zmienić na inna skrzynię ale Bravo zmieniło właściciela i problem z napędem mnie już nie dotyczy zlosnik.gif

Napisano

a jakby dwumas zostawic ory, tarcze organiczna i mocniejszy docisk ze stilo hmm.gif

Napisano

> a jakby dwumas zostawic ory, tarcze organiczna i mocniejszy docisk ze stilo

Niestety docisk ze stilo się nie mieści w obudowę skrzyni po zatem w stilo sterowanie jest łożyskiem oporowym hydraulicznym . Były i takie próby grinser006.gif

Napisano

no to widze ze bedzie rzeznia zlosnik.gif powiedz mi cf2 i cf3 maja takie same sprzegla w bravo?

W sumie jeszcze nie kupielm bravo ale juz ukladam plan, zeby wydech zrobic przelot lub na jednym tlumiku przelotowym, ic centralnie i program zlosnik.gif

Napisano

> no to widze ze bedzie rzeznia powiedz mi cf2 i cf3 maja takie same sprzegla w bravo?

Maja takie same skrzynie więc i sprzęgła też

> W sumie jeszcze nie kupielm bravo ale juz ukladam plan, zeby wydech zrobic przelot

lub na jednym

> tlumiku przelotowym,

Tak miałem u siebie. Efekt dźwiękowy serduszka.gif

ic centralnie

no.gif ten co jest wystarczy w zupełności tylko trzeba troszkę zderzak wyciąć co by miał lepsze chłodzenie

i program

i najlepiej niech to będzie ostatni punk przeróbek

Napisano
  • Autor

> Maja takie same skrzynie więc i sprzęgła też

> lub na jednym

> Tak miałem u siebie. Efekt dźwiękowy

Masz jakiś filmik jak to chodziło bo jakoś nie mogę sobie klekota wyobrazić na przelocie, 2.4td to pięknie mruczy zlosnik.gif

> ic centralnie

> ten co jest wystarczy w zupełności tylko trzeba troszkę zderzak wyciąć co by miał lepsze

> chłodzenie

> i program

> i najlepiej niech to będzie ostatni punk przeróbek

Napisano

> Masz jakiś filmik jak to chodziło bo jakoś nie mogę sobie klekota wyobrazić na przelocie, 2.4td to

> pięknie mruczy

> > i najlepiej niech to będzie ostatni punk przeróbek

Jak nie skasowałem to powinienem mieć będę w domu to zobaczę

Napisano

to jest piekne

Napisano

> to jest piekne

tak jest na 2,5 calowym przelocie z kwasu devil.gif

Napisano

juz wiem ze bede wszystko pruł do zera zlosnik.gif

Napisano

> to jest piekne

A to jest grzechu warte:

wspaniałe brzmienie fajnie by było takiego mieć i uturbić to by zapier* nie przeciętnie serduszka.gif

Napisano

> A to jest grzechu warte:

> wspaniałe brzmienie fajnie by było takiego mieć i uturbić to by zapier* nie przeciętnie

niewiem czy jest sens turbic, lepiej swapnac na 20Vt

Napisano
  • Autor

dźwięk w środku by mi wystarczył R5 serce.gif trzeba jakiego swapa chyba zrobić zlosnik.gif
Napisano

> niewiem czy jest sens turbic, lepiej swapnac na 20Vt

sens jest zawsze coś tam działać zlosnik.gif. Jak dla mnie prościej by było uturbić no ale wiadomo że oryginalny silnik pod turbo będzie wytrzymalszy i lepszy i więcej szmocy można z niego uzyskać. Sama wymiana silnika jeszcze jest pikusiem. Gorzej z elektroniką, (szczególnie na CAN-ie w tych nowszych samochodach) żeby nie zaczęło tyrkolić albo cuś zlosnik.gif .

Napisano

> Taki dźwięk w środku by mi wystarczył R5 trzeba jakiego swapa chyba zrobić

no też miażdży. jeździłem pare razy alfą 166 2,4jtd i tam wolne obroty to muzyka dla uszu, a wyższe to poezja dla duszy serduszka.gif

Napisano

> no też miażdży. jeździłem pare razy alfą 166 2,4jtd i tam wolne obroty to muzyka dla uszu, a wyższe

> to poezja dla duszy

Koledzy - skupmy się w tym wątku nie na doznaniach estetycznych tylko na konkretach technicznych - OK ? smirk.gif

• 1 miesiąc później...
Napisano

Witam.

Mam torszke dlubniete Bravo wiec dorzuce swoje 3 grosze. (kiedys pod nickiem brzydal, zapomnialem hasla, maila i teraz jest jaki jest)

>> Iron

>>

>> Moment bezpieczny to góra 270Nm , bo potem są problemy ze sprzęgłem.

Iron ma w duzej mierze racje. Mialem >280Nm w okolicach 2000-2500obr i stare sprzeglo dlugo nie wytrzymalo. Wystarczy jednak wymienic tarcze sprzegla na organiczna (chyba jakos tak sie to nazywa) i wszystko lata i smiga. Przejechalem na nim>25k km i zadnych problemow. Warto tez zmniejszyc moment przy 2000 i dopiero od ok 2500 dac maxa aby poduszek nie wymieniac za czesto.

>>> Po założeniu mbc można chyba trochę więcej tych PS wyciągnąć

>>

>>Niby tak , ale najlepiej mieć kontrolę nad ciśnieniem doładowania i sterowanie z poziomu map w ECU i zaworka overboost

W seryjnej turbinie nie ma sensu zwiekszac doladowania za bardzo, szybko sie sypie. Ja mialem rozkrecona seryjna na ok 1.45 bara i po ok. 35 tys km sie rozleciala (190k laczny przebieg). Moze 1.2 bara by bylo bezpieczniejsze. wink.gif Teraz pod maske laduje turbo od alfy 147, oj bedzie sie dzialo. smile.gif

>>> troszke obadalem temat i zdaje mi sie ze pan radzikowski moglby cos zdzialac, wzocniony docisk+

>>> organiczna tarcza

Jak juz pisalem u mnie orygialny nowy fiatowski docisk z organicznym sprzeglem daja w zupelnosci rade. Moment 280Nm albo i wieej, cholera wie, ciagle cos dlubane jest a dawno nie mierzone. (mapy kumpel z glowa narysowal, pzy 2000obr troche zmniejszyl moment, potem juz tak nie telepie)

Generalnie na jego mapach bravo mialo z 7,5s do 100 (dokladnie nie pamietam a bajek opowiadac nie chce, przyjmijmy +/- 0,5), dynamike tez bardzo miodna, az sie chce jezdzic. smile.gif Co do osiagow, to sprobowalem sie kiedys z pod swiatel z kolega ktory ma passata 130km i zchipowane bravo przy 140 bylo z przodu o 3-4 dlugosci samochodu. Nalezy tu dodac ze bylo to w momencie kiedy juz sypala mi sie turbina i pompowala max 1,25 zamiast 1,45bara. Sam jestem ciekaw coz tego wyjdzie z nowa turbina.

Btw, spotykacie je jakos moze jak to mialo miejsce w centomanii?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.