Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Montaz pasow szelkowych z kanapa

Featured Replies

Napisano

Witam, szukalem takich tematow, ale jedyne co mi wyskakuje to oferty sprzedazy pasow... A chodzi mi o cos zupelnie innego. Mam 3 punktowe schroth'y z napinaczem i chcialbym je zamontowac u siebie w CC. Problem w tym, ze mam tylna kanape i chcialbym aby ona zostala, wiec jak je zamontowac (glownie chodzi o tyl, ale wszystkie rady mile widziane)? Dodam, ze mam fotel kubelkowy. Jesli ktos moglby opisac jak to zrobic bede wdzieczny, a opis razem z fotkami to juz w ogole rewelacja zlosnik.gif Dzieki i pozdrawiam 20.GIF

Napisano

> Witam, szukalem takich tematow, ale jedyne co mi wyskakuje to oferty sprzedazy pasow... A chodzi mi

> o cos zupelnie innego. Mam 3 punktowe schroth'y z napinaczem i chcialbym je zamontowac u

> siebie w CC. Problem w tym, ze mam tylna kanape i chcialbym aby ona zostala, wiec jak je

> zamontowac (glownie chodzi o tyl, ale wszystkie rady mile widziane)? Dodam, ze mam fotel

> kubelkowy. Jesli ktos moglby opisac jak to zrobic bede wdzieczny, a opis razem z fotkami to

> juz w ogole rewelacja Dzieki i pozdrawiam

Masz kubełek chcesz szelki więc po co Ci tylna kanapa? Będzie tam siedział ktoś z krótkimi kolanami, żeby się nie obijać o kubeł i z krokiem koło brody, żeby jajkami nie siedzieć na pasach? Dziwnych masz znajomych

Napisano

> Witam, szukalem takich tematow, ale jedyne co mi wyskakuje to oferty sprzedazy pasow... A chodzi mi

> o cos zupelnie innego. Mam 3 punktowe schroth'y z napinaczem i chcialbym je zamontowac u

> siebie w CC. Problem w tym, ze mam tylna kanape i chcialbym aby ona zostala, wiec jak je

> zamontowac (glownie chodzi o tyl, ale wszystkie rady mile widziane)? Dodam, ze mam fotel

> kubelkowy. Jesli ktos moglby opisac jak to zrobic bede wdzieczny, a opis razem z fotkami to

> juz w ogole rewelacja Dzieki i pozdrawiam

Ja w maluchu montowałem Schrothy do ostatniego słupka. Odkręciłem tylne pasy i tam powędrował napinacz ok.gif

Napisano

> Ja w maluchu montowałem Schrothy do ostatniego słupka. Odkręciłem tylne pasy i tam powędrował

> napinacz

zła podpowiedz zeby.GIF nie powinno się tak robić frown.gif

Napisano
  • Autor

> Masz kubełek chcesz szelki więc po co Ci tylna kanapa? Będzie tam siedział ktoś z krótkimi

> kolanami, żeby się nie obijać o kubeł i z krokiem koło brody, żeby jajkami nie siedzieć na

> pasach? Dziwnych masz znajomych

Kubel mam 1 i przy montazu pasow normalne jest, ze za mna nikt nie siadzie. Ale jest drugi fotel a za nim mozna. Wiec 3 miejsca to chyba wiecej niz 2?

Napisano
  • Autor

> Ja w maluchu montowałem Schrothy do ostatniego słupka. Odkręciłem tylne pasy i tam powędrował

> napinacz

Moze sie myle, ale w cc i maluchu to troche inaczej wyglada? Czy nie? Masz jakies fotki? zlosnik.gif

Napisano

Odkręć sobie pas biodrowy na tylniej kanapie, tam przykręć napinacz i już...troche kanapa sie odkształci, ale będzie bezpiecznie zamontowane (bo Schroty z napinaczem raczej nei należa do bezpiecznych szelek)... jeździłem z takimi pasami i szczerze, to nei dam sobie głowy uciać, ze to zadziała w razie czego...

NIe montuj do słupka, bo raz, e jak dostaniez dzwona w słupek to pas sie napnie i cie połamię, a dwa, ze napinacz jest sam w sobie ciężki, wiec będzie sobie dyndał i luzowął Tobie pay podczas jazdy...

Napisano
  • Autor

Dzieki ok.gif O taka odpowiedz mi chodzilo 20.GIF

Napisano

> dwa, ze napinacz jest sam w sobie ciężki, wiec będzie sobie dyndał i luzowął Tobie pay podczas

> jazdy...

To chyba miałem jakiś inny napinacz, bo mój był przymocowany od razu przy samym słupku i był na sztywno do niego.

Napisano
  • Autor

> To chyba miałem jakiś inny napinacz, bo mój był przymocowany od razu przy samym słupku i był na

> sztywno do niego.

Ja mam taki sam ok.gif I z tego co wiem wszystkie takie sa

Napisano

> Ja mam taki sam I z tego co wiem wszystkie takie sa

Dlatego nie rozumiem tego, że napinacz będzie sobie "dyndał" ok.gif

Napisano
  • Autor

> Dlatego nie rozumiem tego, że napinacz będzie sobie "dyndał"

Tego tez nie rozumiem, ale zdanie o bezpieczenstwie przekonalo mnie zeby tego w tylnym slupku nie montowac ok.gifhehe.gif

Napisano

> Tego tez nie rozumiem, ale zdanie o bezpieczenstwie przekonalo mnie zeby tego w tylnym slupku nie

> montowac

Na początku miałem przykręcone w miejsce mocowania pasa tylnego przy kanapie, ale nie podobało mi się to i przykręciłem do słupka.

To były stare czasy... Nie wiedziałem jeszcze wtedy o autokąciku old.gif

Napisano
  • Autor

> Na początku miałem przykręcone w miejsce mocowania pasa tylnego przy kanapie, ale nie podobało mi

> się to i przykręciłem do słupka.

> To były stare czasy... Nie wiedziałem jeszcze wtedy o autokąciku

Dobrze ze teraz jest, bo tez przez jakis czas myslalem o tylnym slupku zlosnik.gif A jeszcze takie pytanko. Z prawej strony montuje sie ta plytke a do niej przykreca srube oczkowa. A jest jakis inny sposob zamontowania tam pasow bez plytki i srubki? Sa jakies inne na to sposoby? 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Kubel mam 1 i przy montazu pasow normalne jest, ze za mna nikt nie siadzie. Ale jest drugi fotel a

> za nim mozna. Wiec 3 miejsca to chyba wiecej niz 2?

To może pół dzielonej kanapy i wtedy szelki porządnie do podłogi tak, żeby pas się nie skręcał?

Napisano
  • Autor

> To może pół dzielonej kanapy i wtedy szelki porządnie do podłogi tak, żeby pas się nie skręcał?

Tez o tym myslalem, ale problemy na przegladzie i przy kazdej kontroli pewnie beda... icon_rolleyes.gif

Napisano

> Tez o tym myslalem, ale problemy na przegladzie i przy kazdej kontroli pewnie beda...

Z szelkami w kanapę pewnie nie prościej. Jak masz teraz rozwiązane mocowanie prawej strony pasów?

Napisano
  • Autor

> Z szelkami w kanapę pewnie nie prościej. Jak masz teraz rozwiązane mocowanie prawej strony pasów?

Narazie jeszcze nie montowalem, wiec nie mam w ogole ;P Wlasnie zastanawiam sie, czy da rade cos innego wykombinowac niz plytka i sruba oczkowa.

Napisano

> Narazie jeszcze nie montowalem, wiec nie mam w ogole ;P Wlasnie zastanawiam sie, czy da rade cos

> innego wykombinowac niz plytka i sruba oczkowa.

Ja mam blaszkę i śrubę heftniętą od spodu więc gwint mam w środku.

Napisano
  • Autor

> Ja mam blaszkę i śrubę heftniętą od spodu więc gwint mam w środku.

Masz jakies zdjecie jak to wyglada?

Napisano

> Masz jakies zdjecie jak to wyglada?

Nie. Od spodu widać blachę z łepkiem śruby a do wnętrza wystaje jej gwint.

Napisano
  • Autor

> Nie. Od spodu widać blachę z łepkiem śruby a do wnętrza wystaje jej gwint.

To Ty nie masz czegos takiego ? Bo ja mysle zeby kupic ta plytke, przylutowac i tam zaczepic pasy

Napisano

> To Ty nie masz czegos takiego ? Bo ja mysle zeby kupic ta plytke, przylutowac i tam zaczepic pasy

młody po kiego.

Jedziesz do unimetu.

Blaszka ogrodowa do płotu grubosc 4 mm 8x8 cm kosztuje 2 zł.

sruba wytrzymałosc 8,8 z nakretka 2 zł i wiercisz otwór. nie trzeba spawac jak porzadnie skrecisz

Napisano
  • Autor

> młody po kiego.

> Jedziesz do unimetu.

> Blaszka ogrodowa do płotu grubosc 4 mm 8x8 cm kosztuje 2 zł.

> sruba wytrzymałosc 8,8 z nakretka 2 zł i wiercisz otwór. nie trzeba spawac jak porzadnie skrecisz

O widzisz... Wlasnie chcialem zrobic to tanim kosztem i myslalem ze nie da rady... Dzieki Czuczu ok.gif Zawsze pomozesz w potrzebie 20.GIF

Napisano

> To Ty nie masz czegos takiego ? Bo ja mysle zeby kupic ta plytke, przylutowac i tam zaczepic pasy

Tylko zamiast nakrętki mam przyspawaną śrubę. Chciałem uniknąć spawania do budy.

Napisano

> O widzisz... Wlasnie chcialem zrobic to tanim kosztem i myslalem ze nie da rady... Dzieki Czuczu

> Zawsze pomozesz w potrzebie

wadaj do stw mam taka blaszke. hehe.gif

Napisano

> zła podpowiedz nie powinno się tak robić

A dlaczego? cfaniaczek.gif

Napisano

> To chyba miałem jakiś inny napinacz, bo mój był przymocowany od razu przy samym słupku i był na

> sztywno do niego.

Jak ja jeźdizłęm w aucie z takimi pasami, to była kotwa do przyręcenia pasa do podłogi czy gdzie tam sobie ktoś życzy, było kawałek pasa (tak z 10 cm), na tym napinacz, i dalej od napinacza sżły szelki...

Stąd to sie dyndało... moze to jakiś inny model...nie wiem..pasy schrota z napinaczem obchodze szerokim łukiem...

Ale mocowanie tego na słupku tak jak ja to widziąłem mija sie z celem, bo przez ten kawałek pasa wszystko sie trzęsie i pasy na dziurze sie napinaja, albo luzują..generalnei porażka...

Napisano

> U mnie było tak jak na tym zdjęciu. Tylko bez elektryki.

> [image]http://img687.imageshack.us/i/37166113.jpg/[/image]

> Nie ważne zresztą, nie ma się co rozprawiać. Zapewne masz rację. Ja posłużyłem się moją niewiedzą,

> a raczej tym co uznałem za słuszne

37166113.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.