Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

epica na taxi

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich.

Czy Epica nadaje sie na taxi? Duża jest, a poza tym???

Widziałem, ze troche Lacetti śmiga z kogutami pasażerskimi, ale wiekszego Chevroleta niewiem.gif

Napisano

> Witam wszystkich.

> Czy Epica nadaje sie na taxi? Duża jest, a poza tym???

> Widziałem, ze troche Lacetti śmiga z kogutami pasażerskimi, ale wiekszego Chevroleta

Kupic uzywke, zalozyc gaz + pokrowce i smigac ok.gif Nieskomplikowany i prosty w obsludze samochod.

Napisano

> Witam wszystkich.

> Widziałem, ze troche Lacetti śmiga z kogutami pasażerskimi, ale wiekszego Chevroleta

jechałem epica jako pasażer taxi - bardzo wygodnie

Napisano

> Witam wszystkich.

W Sosnowcu taka jezdzi, mysle ze to rocznik 2009.

Napisano

> W Sosnowcu taka jezdzi, mysle ze to rocznik 2009.

Tak, bo ma już nowy tył. Fajna jest.

Napisano

> Kupic uzywke, zalozyc gaz + pokrowce i smigac

W W-wie jeździ sporo w dieslu

> Nieskomplikowany i prosty w obsludze samochod.

Chyba żartujesz?

Napisano

> W W-wie jeździ sporo w dieslu

IMHO gaz na krotkie trasy lepszy.

> Chyba żartujesz?

Raczej do naprawienia wszedzie. Nie ma tyle elektorniki co np Mercedes czy BMW.

Napisano
  • Autor

> Kupic uzywke, zalozyc gaz + pokrowce i smigac Nieskomplikowany i prosty w obsludze samochod.

Ale ja sie pytam o trwałość wobec "nieśmiertelnej" Octavii czy innych W211...

Napisano

> Nowy tył jest

A mi się podoba. Trochę optycznie poszerza auto. Już nie wydaje się wąskie i wysokie.

Napisano

> Ale ja sie pytam o trwałość wobec "nieśmiertelnej" Octavii czy innych W211...

W211 to inna historia. Ze skoda wygrywa chociazby pod wzgledem miejsca na tylnej kanapie. Awaryjnosc IMHO na podobnym poziomie.

Napisano

> IMHO gaz na krotkie trasy lepszy.

Gaz jest dobry ok.gif ale widzę głównie w dieslu

> Raczej do naprawienia wszedzie. Nie ma tyle elektorniki co np Mercedes czy BMW.

Aleś porównał nono.gif Nie ta klasa delikatnie mówiąc

Napisano

> Gaz jest dobry ale widzę głównie w dieslu

Na krotkie dystany i jazde w kapeluszu lepszy gaz ok.gif

> Aleś porównał Nie ta klasa delikatnie mówiąc

Dlatego samochod jest prosty w obsludze. Dawne ASO Daewoo tez da rade.

Napisano

Fakt.Po Warszawie troche ich jezdzi. Model 2010 oprocz nowego pasa z tylu ma rowniez nowe zegary takie same jak w terenowce Chevroleta ( nie pamietam jak sie ona nazywa:))

Jak dojedzie do mnie to zrobie zdjecia.

Pozdr

Arek W-wa w oczekiwaniu na nowa Epice (dawniej Evanda CDX 04)

Napisano

> Fakt.Po Warszawie troche ich jezdzi. Model 2010 oprocz nowego pasa z tylu ma rowniez nowe zegary

> takie same jak w terenowce Chevroleta ( nie pamietam jak sie ona nazywa:))

> Jak dojedzie do mnie to zrobie zdjecia.

Daewoo Tosca (koreański odpowiednik Chevyego Epica) ma takie zegary już od 2008r. Masz może wersję z dużą nawigacją?

> Pozdr

> Arek W-wa w oczekiwaniu na nowa Epice (dawniej Evanda CDX 04)

Napisano

Jeszcze nie mam. Czekam na załatwienie spraw leasingowych.

Z tego co wiem i co mi proponowano (a raczej odradzano:)) to dostepna nawigacja do Epici to jedynie 3,5 cala i posiada podobno słabe oprogramowanie. Jedyne co znalazłem na rynku dedykowanego do Epici jezeli chodzi o duzy ekran to http://www.allegro.pl/item1147715153_nawigacja_chevrolet_captiva_epica_montaz_dealer.html

A, ze gdzie indziej byly wczesniej stosowane inne zegary to nie wiedziałem:)

Dzieki za info.

Pozdrawiam

Arek Warszawa ( w oczekiwaniu na Epice)

Napisano

> Jeszcze nie mam. Czekam na załatwienie spraw leasingowych.

> Z tego co wiem i co mi proponowano (a raczej odradzano:)) to dostepna nawigacja do Epici to jedynie

> 3,5 cala i posiada podobno słabe oprogramowanie. Jedyne co znalazłem na rynku dedykowanego do

> Epici jezeli chodzi o duzy ekran to

> http://www.allegro.pl/item1147715153_nawigacja_chevrolet_captiva_epica_montaz_dealer.html

> A, ze gdzie indziej byly wczesniej stosowane inne zegary to nie wiedziałem:)

> Dzieki za info.

> Pozdrawiam

> Arek Warszawa ( w oczekiwaniu na Epice)

Nie to miałem na myśli. Od 2010 roku jest dostępna zintegrowana nawigacja z dużym ekranem 2DIN, wyświetlająca też wskazania komputera pokładowego i klimatyzacji.

To jest opcja fabryczna.

283973477-epica-2010.jpg

post-30426-14352508960452_thumb.jpg

Napisano

> Tylko po kiego tyle dopłacać???

A być może nie trzeba dopłacać, bo w LT to chyba będzie seryjnie.

W Captivie w wersji High AD 2010 już teraz jest w serii.

Napisano

> A być może nie trzeba dopłacać, bo w LT to chyba będzie seryjnie.

> W Captivie w wersji High AD 2010 już teraz jest w serii.

Nie wiem jakiej jakosci sa mapy. TO jest niesamowity plus, ze nie trzeba trgac ze soba kolejnego ustrojstwa i przywieszac do szyby. Minus to cena i funkcjonalnosc. Zamiast tego mozna pokusic sie o centrum multimedialne Pioneer 2 DIN z nawigacja i wgrac np Auto mape ok.gif

Napisano

> Nie wiem jakiej jakosci sa mapy. TO jest niesamowity plus, ze nie trzeba trgac ze soba kolejnego

> ustrojstwa i przywieszac do szyby. Minus to cena i funkcjonalnosc. Zamiast tego mozna pokusic

> sie o centrum multimedialne Pioneer 2 DIN z nawigacja i wgrac np Auto mape

Dla mnie nie ma znaczenia jakie mapy, grunt że zamiast tego brzydkiego zielonego wyświetlacza nareszcie jest coś, co porządnie wyświetli informacje z komputera i klimatyzacji.

A tego Pioneer nie potrafi.

Napisano

Tu mnie zaskoczyłeś. Nic takiego nie oferowano mi w salonie pomimo tego , ze pytałem sie o nawi fabryczne.

Jak bede musze sie zapytać. Az sam jestem ciekawy ile sobie winszują za coś takiego? Z drugiej strony to caly komplet multimedialny jest chyba lepszym rozwiazaniem niz nawigacja.

Tylko z gwarancja?

Co to wersji LT z tego roku modelowego to nie ma navi w standarcie w zadnym ze znanych mi materiałów reklamowych.

Napisano

> Dla mnie nie ma znaczenia jakie mapy, grunt że zamiast tego brzydkiego zielonego wyświetlacza

> nareszcie jest coś, co porządnie wyświetli informacje z komputera i klimatyzacji.

> A tego Pioneer nie potrafi.

W sumie tak. Chociaz troche zaluje, ze nie poszli w strone rozwiazania z fiata i nei sprzedaja za kilka groszy zintegrowanego tom tom.

Napisano

> W sumie tak. Chociaz troche zaluje, ze nie poszli w strone rozwiazania z fiata i nei sprzedaja za

> kilka groszy zintegrowanego tom tom.

A może ta navi nie jest taka zła? Może nawet lepsza niż TomTom? Dlatego zacząłem ten temat bo jestem ciekaw.

Ale widzę że na razie nikt nie ma, więc nam nie powie.

Napisano

> A może ta navi nie jest taka zła? Może nawet lepsza niż TomTom? Dlatego zacząłem ten temat bo

> jestem ciekaw.

> Ale widzę że na razie nikt nie ma, więc nam nie powie.

Bardziej chodzilo mi o to, ze taki zintegrowany tom tom kosztuje 250zl w punto.

fiat-grande-punto-evo-2010-blue-me-tomtom-02.jpg

i ibiza

nib-318.jpg

Takie rozwiazanie jest bardzo tanie, uchwyt solidny i nei placza sie kable.

Oczywiscie powinna byc tez w opcji wersja drozsza ( o ktorej wspominales).

Napisano

> Bardziej chodzilo mi o to, ze taki zintegrowany tom tom kosztuje 250zl w punto.

> i ibiza

> Takie rozwiazanie jest bardzo tanie, uchwyt solidny i nei placza sie kable.

Fajne. ok.gif

> Oczywiscie powinna byc tez w opcji wersja drozsza ( o ktorej wspominales).

Jeśli w LT ta duża będzie gratis to jeszcze lepiej. W Captivie jest seryjnie a cena nie urosła.

Napisano

> A może ta navi nie jest taka zła? Może nawet lepsza niż TomTom? Dlatego zacząłem ten temat bo

> jestem ciekaw.

> Ale widzę że na razie nikt nie ma, więc nam nie powie.

Miałem oryginalną Navi w Vectrze C i była bardzo funkcjonalna - mapy miałem stare i to jest jedyna wada fabrycznych navi, drooogie mapy a te z netu różnie działają.

Napisano

> Jeśli w LT ta duża będzie gratis to jeszcze lepiej. W Captivie jest seryjnie a cena nie urosła.

Jak pytałem się jakieś 2 miesiące temu o nowe LT to była za dużą dopłatą

Napisano

rzeczywiście teraz z cennika zniknęła opcja nawigacji ale za to dalej w instrukcji(http://www.chevrolet.pl/images/pdf/Epica_V295E-10_PL.pdf) jest opisane jak się nią można obsługiwać. Dlatego można traktować instrukcje obsługi umiesczoną na oficjalnej stronie chevroleta jako dowód na to ze istnieje taka opcja. Jak pracowałem w chevim to sam klientom (wbrew zaleceniom centrali)zamawiałem opcje z prodkcji, fakt ze czekali na samochóed ok 3 miesięcy ale mieli to co chcieli i dało sie z produkcji zamówić. Np istnieje w chevim mozliwość zamówienia opcji świateł do jazdy dziennej(DRL) nie mylić z tym co teraz jest (tzn same się włączają i same wyłączają-to jest opcja oszczędzania akumulatora). Chodzi o to ze światła dzienne zapalają się same świecą tylko z przodu i nie są podświetlone zegary, tablica rejestracyjna oraz świała pozycyjne z tyłu. Te z przodu (to o ile pamiętam)świecą przednie drogowe zredukowane mocą świecenia do bodaj 20wat.

Napisano

> (...)

> Np istnieje w chevim

> mozliwość zamówienia opcji świateł do jazdy dziennej(DRL) nie mylić z tym co teraz jest (tzn

> same się włączają i same wyłączają-to jest opcja oszczędzania akumulatora). Chodzi o to ze

> światła dzienne zapalają się same świecą tylko z przodu i nie są podświetlone zegary, tablica

> rejestracyjna oraz świała pozycyjne z tyłu. Te z przodu (to o ile pamiętam)świecą przednie

> drogowe zredukowane mocą świecenia do bodaj 20wat.

A w jakich modelach to jest dostępne?

Napisano

> A w jakich modelach to jest dostępne?

Podobno w Lacetti tez to jest. Tak wynika z schematów.

Napisano

> Podobno w Lacetti tez to jest. Tak wynika z schematów.

Ciekawe czy można w ASO w samym komputerze włączyć, czy trzeba jakiś moduł instalować.

Napisano

taka opcja jest możliwa we wszystkich modelach tyle tylko ze trzeba zamówić w produkcji bo dochodzą do tego :inna wiązka, dodatkowy przekaźnik oraz w niektórych autkach aktywowana kontrolka od świateł dziennych DRL. Osobiście wątpię w to aby jakikolwiek sprzedawca poszedł na to, wynika to z niechęci centrali, bo trzeba sprzedawać to co jest a nie widzimisie klienta. Podejście centrali chevroleta w Polsce zawsze mnie dziwiło i chyba ma to odzwierciedlenie w sprzedaży która nie powala, a mogło być tak fajnie. Po drugie pewnie nie wszyscy sprzedawcy nawet nie wiedza ze taka opcja istnieje.

Napisano

> taka opcja jest możliwa we wszystkich modelach tyle tylko ze trzeba zamówić w produkcji bo dochodzą

> do tego :inna wiązka, dodatkowy przekaźnik oraz w niektórych autkach aktywowana kontrolka od

> świateł dziennych DRL.

Czyli nie da się w ASO tego włączyć. frown.gif

> Osobiście wątpię w to aby jakikolwiek sprzedawca poszedł na to, wynika

> to z niechęci centrali, bo trzeba sprzedawać to co jest a nie widzimisie klienta. Podejście

> centrali chevroleta w Polsce zawsze mnie dziwiło i chyba ma to odzwierciedlenie w sprzedaży

> która nie powala, a mogło być tak fajnie.

Eeee... Tu nie jest tak źle. Ja nie miałem problemu z kupieniem aut jakie sobie wymyśliłem i nikt mi nie wciskał tego co akurat było.

> Po drugie pewnie nie wszyscy sprzedawcy nawet nie

> wiedza ze taka opcja istnieje.

A to możliwe.

Napisano

> Czyli nie da się w ASO tego włączyć.

Dzisiaj postudiowalem nad schematem, rozebralem samochod.

Stwierdzenie na koniec: nie da sie tego zmienic.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.