Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dziwne rzeczy w STILO

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam taką dziwną rzecz w Stilonku. Jak ustawię sobie na komputerku żeby pokazywał np. zużycie paliwa chwilowe to po zgaszeniu silnika i po zapaleniu znowu to wraca do początkowego "ekranu" i znowu muszę się przeklikać. Tak ma być ?? Wkurza to mnie bardzo. W Renoofce pamięta mi ostatnią pozycję. Ustawienie świateł też zawsze wraca do pozycji 0. To też jest dziwne. To norma we wszystkich ?? Czasami jeszcze klimatronik wróci do jakiejś chyba defaultowej temp. 22st. Oprócz tego nieraz zauważyłem ze z rana pomimo ustawionej temp. 16st. z nawiewów leci ciepłe powietrze. Trzeba przekręcić na max temp. i wrócić z powrotem i wtedy jest zimne. Takie jakieś dziwne to auto. Oprócz tego wk.... mnie klimatronik swoja nieporęcznością (cały panel jest jak dla mnie za nisko i muszę wzrok w dół kierować) gałki chyba byłyby wygodniejsze w obsłudze - i znowu w renii jest to 10 razy wygodniejsze.

A i jeszcze jedno. Kiedyś zgłaszałem problem stuków z zawieszenia których nikt znaleźć nie umiał (przekładnia, łączniki itd przerobione) otóż wychodzi że stuka mi na kolumnie kierowniczej na tej rurce (to przesuwne coś dzięki czemu można kierownice regulować). Przerabiał ktoś ten temat ?? Trzeba wymienić całą kolumnę ze wspomaganiem ??? Ehhhhh stilo....

Napisano

> Witam

> Mam taką dziwną rzecz w Stilonku. Jak ustawię sobie na komputerku żeby pokazywał np. zużycie paliwa

> chwilowe to po zgaszeniu silnika i po zapaleniu znowu to wraca do początkowego "ekranu" i

> znowu muszę się przeklikać. Tak ma być ??

Tak.

Co do ustawienia świateł to nie wiem, bo rzadko z tego korzystam. O klimatroniku też się nie wypowiem bo nie mam.

Napisano

> Witam

> Ehhhhh stilo....

Nie stilo, tylko poprzedni właściciel który 'wyeksploatował' to stilo do ostatniej kropli.

Co chodzi o pierwszym problem, w moim stilo co ustawię tak zostaje, zarówno na zegarach jak i na klimie, standardowe ustawienia wchodzą tylko i wyłącznie gdy zdejmę klemę z aku. Tak żę masz gdzieś problem z elektryką, może ktoś do stacyjki popią całkowite odcięcie prądu od aku?

Co do drugiej sprawy, hmmm napewno da się to wymienić bez wspomagania, w którym miejscu dokładnie masz ten luz, na tej rurce czy na przegubach?

Pozdrawiam.

ps. jeśli luz na rurce to ja nie wiem jak to możliwe, ale można to w dość łatwy sposób 'zablokować', jeśli na przegubach... to samochód musi mieć z 1 000 000km najechane żeby przeguby się wytarły...

//edit

Poprawka, na zegarach po zgaszeniu i ponownym odpaleniu wkładają sie domyślne ustawienia (zawsze jezdze na tym standardowym stąd pomyła), z resztą, czyli klima i poziom świateł tak jak pisałem, zostają tak jak zostawiliśmy wink.gif

Napisano
  • Autor

> Nie stilo, tylko poprzedni właściciel który 'wyeksploatował' to stilo do ostatniej kropli.

Auto jest w pięknym stanie i poza stukaniem (a ja nienawidze stuków zawieszenia) i dziwnym sprzęgłem (ale widzę ze często są tu poruszane problemy sprzęgła) to jest wcale nie wyeksploatowane.

> Co chodzi o pierwszym problem, w moim stilo co ustawię tak zostaje, zarówno na zegarach jak i na

> klimie, standardowe ustawienia wchodzą tylko i wyłącznie gdy zdejmę klemę z aku. Tak żę masz

> gdzieś problem z elektryką, może ktoś do stacyjki popią całkowite odcięcie prądu od aku?

A możliwe że aku siada ?? Może podczas rozruchu spada nap. zasilania za bardzo ??

> Co do drugiej sprawy, hmmm napewno da się to wymienić bez wspomagania, w którym miejscu dokładnie

> masz ten luz, na tej rurce czy na przegubach?

> Pozdrawiam.

luz jest na rurce, krzyżaki są jak nowe.

Napisano

> Nie stilo, tylko poprzedni właściciel który 'wyeksploatował' to stilo do ostatniej kropli.

> Co chodzi o pierwszym problem, w moim stilo co ustawię tak zostaje, zarówno na zegarach jak i na

> klimie

u mnie na klimie - też, ale w liczniku IMHO zawsze wychodzi ekran z datą po uruchomieniu hmm.gif może zalezy od wersji softu w body hmm.gif

Napisano

Witam!

U mnie tak samo, zawsze po zgaszeniu wraca do ekranu daty.

Co do swiatel to chyba zostaja zapamietane, tak samo climatronic.

Ciekawe, bo klimatronic pamieta czy byl wlaczony czy nie, startuje tak jak sie go zostawilo.

Napisano

> klimie, standardowe ustawienia wchodzą tylko i wyłącznie gdy zdejmę klemę z aku.

Szczerze mówiąc - nie wierzę. Chcesz powiedzieć, że jak ustawisz kompa na pokazywanie spalania i zrobisz restart to od razu dostaniesz spalanie na ekran po nowym starcie?

Napisano
  • Autor

No więc pojechałem do elektryka, sprawdził akumulator i .... pod obciążeniem spadało napięcie poniżej 9V - dlatego wsio głupiało. Mam nowy akumulator i problem się rozwiązał. Tzn klima pamięta, ust. świateł pamięta i checking trwa krócej (przedtem raz po przekręceniu kluczyka i drugi raz po zapaleniu bo zaczynał testy od nowa). Dziwne tylko że na tamtym starym aku auto jakoś kręciło i paliło. Pozdrawiam wszystkich serdecznie

Napisano

> Szczerze mówiąc - nie wierzę. Chcesz powiedzieć, że jak ustawisz kompa na pokazywanie spalania i

> zrobisz restart to od razu dostaniesz spalanie na ekran po nowym starcie?

Jak widać edytowałem post (po 10min) z małą poprawkę, problem w tym że zawsze jeżdżę z włączonym radiem i jak sobie ustawiłem na pokazywanie stacji radiowej, tak jest za każdym razem... problem w tym że to jest ta sama 'zakładka' co data, czyli ta podstawowa, stąd pomyłka, poszedłem sprawdziłem i poprawiłem wink.gif

Tak więc podsumowując:

na zegarach - nie zapamiętuje

poziom swiateł - zapamiętuje

climatronic - zapamiętuje

Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.