Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Combo zwariowało

Featured Replies

Napisano

Witam po krótkiej przerwie

ostatnio zaczęły mi się wyświetlać ciekawe rzeczy na zegarach:

np. na trasie bez względu na prędkość zapala się kontrolka "samochodu z kluczem" ale nic sie nie dzieje mocy nei traci pracuje normalnie nie zwieksza kopcenia - bez względu czy w nocy czy w dzień. po wyłączeniu silnika i odpaleniu na nowo kontrolka znika.

Dzisiaj natomiast jazda miejska cały czas włączona klima - dojeżdzam do domu a tu zapala się kontrolka ładowania pokazuje się i znika i tak cały czas zastępnie ABS też pojawia się i znika potem na zmiane te dwie kontrolki plus poduszka plus układ wspomagania kierownicy EPS - cały czas na przemian dojechałem do domu wyłączyłem silnik i zobaczymy jutro. generalnie tylko kontrolki ale jak EPS sie zapalał wspomaganie zanikało temperatura zewnętrzna na wyświetlaczu 35 -37 st. temp. silnika dochodziała do 100 st. po wyłaczeniu silnika wentylator chłodnicy pracował na pierwszym biegu.

Mama się zacząć obawiać usterki czy to wina tylko i wyłącznie temperatury . jednak zaobserwowałem ,że przy włączonej klimie temp silnika podnosi się ale do prawie 100 jak dzisiaj.

pozdrawiam i dzieki z gory za pomoc skromny.gif

Napisano

>przy włączonej klimie temp silnika podnosi się ale do prawie 100 jak dzisiaj.

Witam

Wg mnie to coś nie tak jest z tą temperaturą, u mnie w podobnych warunkach jest 90-92 stopnie.

Napisano
  • Autor

> Witam

> Wg mnie to coś nie tak jest z tą temperaturą, u mnie w podobnych warunkach jest 90-92 stopnie.

tal tylko, ze ja mam 1.3 cdti wink.gif np. zim,a temp. silnka jest 88 -87 st i nie ma opcji wiecej taki urok silnika w corsach jest tak samo ale martwi mnie ta temp . przy wl klimie confused.gif

Napisano

masz jakies bledy?

Napisano
  • Autor

> masz jakies bledy?

check engine nie zaswiecil wiec podejzewam ze nie, aczkolwiek we czwartek podjade do znajomego na kompa

Napisano

> check engine nie zaswiecil wiec podejzewam ze nie, aczkolwiek we czwartek podjade do znajomego na

> kompa

a "wy pedałowanie" nie działa?

wciśnij pedał gazu i hamulca na maxa, a następnie przekręć stacyjkę do zaświecenia się kontrolek (nie odpalaj).

Kontrolka auta z kluczem powinna zacząć migać. licz mignięcia - 10 mignięć to zero, 1=1, 2=2 itd

4 cyfrowy kod błędu

BTW - jak dla mnie coś się dzieje z elektryką (altek, regulator napięcia)

Napisano

> check engine nie zaswiecil wiec podejzewam ze nie

Wcześniej napisałeś że świeci ci się autko z kluczykiem......

A jeśli się świeci to też oznacza błąd w układzie elektronicznym silnika, immobilizera, lub skrzyni biegów....

Napisano

> Wcześniej napisałeś że świeci ci się autko z kluczykiem......

> A jeśli się świeci to też oznacza błąd w układzie elektronicznym silnika, immobilizera, lub skrzyni

> biegów....

dokładnie tak, byc może błąd jest ale już nie aktywny, więc sprawdzaj i daj znać

Napisano

A mnie się wydaje, że masz kolego problem z ładowaniem i z powodu zbyt niskiego napięcia wszystkie moduły zgłaszają błędy.

Napisano
  • Autor

> A mnie się wydaje, że masz kolego problem z ładowaniem i z powodu byt niskiego napięcia wszystk i to jest trafna odpowiedz dzisiaj altek sie rpzsypal

angryfire.gifa dokladnie sprzegielko jutro lece na warsztat wymienic altek aie nie kreci tylko zew. Obudowa sprzegielka ladowania brak dzieki za podpowiedI sorki za bledy pisze z komorki bo nie ma mmie q domu

Napisano

> A mnie się wydaje, że masz kolego problem z ładowaniem i z powodu zbyt niskiego napięcia wszystkie

> moduły zgłaszają błędy.

Zgadzam się w 200% to wina problemu z altkiem

Napisano
  • Autor

> Zgadzam się w 200% to wina problemu z altkiem

no i macie PAnowie recje dzisiaj pojechalem walczyc z elektrownia slizgalo sie sprzegielko na altku i wymienilem przy okazji szczotki i nieby wszystko ok ale okazalo sie ze nie ma wogole ladowania angryfire.gif odwiozlem auto spowrotem na warsztat bede paczal jeszcze diody i zobaczymy mimo tego ze je dzisiaj mizylem i bylo niby ok

EDIT :

szlag mnie ..rwa trafi klnie.gif okazalo sie , ze poszly diody - mostek ale w tym cholernym altku nie wystepuje odzielnie mostek tylko diody sa integralna czescia tylu altka i musze kupic obudowe tylna z mostkiem co wiaze sie z kosztami 250 zl malo tego na rolke ze sprzegielkiem wydalem juz 120, a na szczotki z regulatorem 158 zl krew mnie zalewa - zachcialo mi sie nowoczesnych diesli mowie do zony dzisiaj ze to pierwszy i osatatni diesel nigdy wiecej !!!!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.