Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gdzie w cenikim zrobić dziurę w zderzaku na rurę od dolotu

Featured Replies

Napisano

Witajcie.

Mam w swoim cienkim założony dolot yankowy, zakończony stożkiem. Chce jednak do stożka doprowadzić zimne powietrze za pomocą rury, która chcę puścić od zderzaka.

W tym miejscu mam pytanko, gdzie w zderzaku wciąć dziurę. Dodam, że wolałbym nie zmieniać miejsca montażu tablicy rejestracyjnej.

Będę wdzięczny za wasze fotki.

Poniżej zdjęcie takiej rury, ale jak wspomniałem wolałbym żeby tablica została w "oryginale"

92068ec5c669934dm.jpg

Napisano

> Witajcie.

> Mam w swoim cienkim założony dolot yankowy, zakończony stożkiem. Chce jednak do stożka doprowadzić

> zimne powietrze za pomocą rury, która chcę puścić od zderzaka.

> W tym miejscu mam pytanko, gdzie w zderzaku wciąć dziurę. Dodam, że wolałbym nie zmieniać miejsca

> montażu tablicy rejestracyjnej. Będę wdzięczny za fotki

Jeżeli to ma jakoś pomóc w mocy to najlepiej w miejscu gdzie powstaje największe ciśnienie przy wyższych prędkościach i najlepiej rurę poprowadzić bez żadnych zagięć, ale mija się to z celem jeżeli autem poruszasz się po ulicach bo takim punktem jest chyba przednia lampa z tego co pamiętam .. możesz dac pod lampą w zdesiu też chyba nie będzie dużo gorzej.

Napisano
  • Autor

> Jeżeli to ma jakoś pomóc w mocy to najlepiej w miejscu gdzie powstaje największe ciśnienie przy

> wyższych prędkościach i najlepiej rurę poprowadzić bez żadnych zagięć, ale mija się to z celem

> jeżeli autem poruszasz się po ulicach bo takim punktem jest chyba przednia lampa z tego co

> pamiętam .. możesz dac pod lampą w zdesiu też chyba nie będzie dużo gorzej.

Autko tylko w superoesach i kjs jeździ. hmm.gifhmm.gifhmm.gif

Napisano
  • Autor

> Ja mialem tak:

Tak mi się podoba nawet yay.gif

Masz może fotkę, jak to widać od strony komory silnika?

Napisano

to jest najlepsze miejsce. do tego rura spir o malucha na stozek i masz gotowy dolot.

Napisano
  • Autor

> to jest najlepsze miejsce. do tego rura spir o malucha na stozek i masz gotowy dolot.

Właśnie miałem się pytać o tą rurę i jej średnicę. Czyli od malucha pasuje jak ta lala

Napisano

> Właśnie miałem się pytać o tą rurę i jej średnicę. Czyli od malucha pasuje jak ta lala

zgadza sie zero prozerobek. i niestty te otwory sa najlepsze pozatym poprawia ci chlodzenie!! polecam zrobic jak w homo te z boku i te z przodu.

Napisano
  • Autor

> zgadza sie zero prozerobek. i niestty te otwory sa najlepsze pozatym poprawia ci chlodzenie!!

> polecam zrobic jak w homo te z boku i te z przodu.

A rure do zderzaka jak macie zamocowaną? Na opaski, czy sa inne patenty

Napisano

> A rure do zderzaka jak macie zamocowaną? Na opaski, czy sa inne patenty

wycinasz otwor i ja przekladasz. skoro przy 160 ani drgnie to i na kjs nie wypadnie. jak wytniesz otwory zgodne z homo to ta rura jest idealna. pasuje bez przeróbek

Napisano
  • Autor

> wycinasz otwor i ja przekladasz. skoro przy 160 ani drgnie to i na kjs nie wypadnie. jak wytniesz

> otwory zgodne z homo to ta rura jest idealna. pasuje bez przeróbek

A które otwory są zgodne z homo. I czym najlepiej wycinać dziury w zderzaku?

Napisano

> A które otwory są zgodne z homo. I czym najlepiej wycinać dziury w zderzaku?

jak bede na drugim kompie podesle ci link do homologacji. ogól nie to tw dwa z przodu i dwa po bokach plus wiekszosc kratek pełnych. ja wycinalem kątówką, wiertarką i nożem do tapet.

Napisano
  • Autor

> jak bede na drugim kompie podesle ci link do homologacji. ogól nie to tw dwa z przodu i dwa po

> bokach plus wiekszosc kratek pełnych. ja wycinalem kątówką, wiertarką i nożem do tapet.

Okay, to niech kolega podeśle tą homologację

Napisano

a czemu nie wycioles kratek (tych zamknietych) tzn zamych zaslepek by zostaly normalnie kratki i dolaczyc rure tam. bylo by wiecej powietrza na calosci zderzaka i lapalo by przez rure powietrze do tego nie wygladalo by zle..

Napisano
  • Autor

> a czemu nie wycioles kratek (tych zamknietych) tzn zamych zaslepek by zostaly normalnie kratki i

> dolaczyc rure tam. bylo by wiecej powietrza na calosci zderzaka i lapalo by przez rure

> powietrze do tego nie wygladalo by zle..

Primo: nie miałem czasu

Secundo: w rajdówce może tak wystawać, w cywilu byłby obciach

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.