Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Chevrolet jest OK

Featured Replies

Napisano

Tak mnie naszła refleksja, mam swoją Evą naśmigane po polskich, przypominajacych ser szwajcarski drogach 69 tyś, nie zlicze wyrw z jezdni, które zaliczyłem z taki impetem, że niejeden franol by koło zostawił. Ostatnio coś mi zaczeło stukać z przodu, pojechałem na diagnozę, a tu nic zero luzów, drugi warsztat - to samo, w końcu ASO - przyczyna luzy na gumach trzymających drążek stabilizatra, poza tym zawieszenie jak nowe, kosz gum 20 zł + wymiana i nastała błoga cisza.

WIĘC STWIERDZAM:

Chevrolet Evanda ma dobre i bardzo trwałe zawieszenie, na potwierdzenie koledzy w tym czasie śmigając Skodą, VW i Fiatem robili już zawieszenie 2-3 razy (drążki, wahacz, końcówki) za koszmarną kasę.

BRAWO CHEVI !!!!!

Napisano

Brawo ok.gif Ja to mam pecha i wszytskie samochody u mnie sie psuja zlosnik.gif

Napisano

> Tak mnie naszła refleksja, mam swoją Evą naśmigane po polskich, przypominajacych ser szwajcarski

> drogach 69 tyś, nie zlicze wyrw z jezdni, które zaliczyłem z taki impetem, że niejeden franol

> by koło zostawił. Ostatnio coś mi zaczeło stukać z przodu, pojechałem na diagnozę, a tu nic

> zero luzów, drugi warsztat - to samo, w końcu ASO - przyczyna luzy na gumach trzymających

> drążek stabilizatra, poza tym zawieszenie jak nowe, kosz gum 20 zł + wymiana i nastała błoga

> cisza.

U mnie będzie chyba coś podobnego - ogólnie cisza z zawiechy (dopiero 64kkm), ale czasem przy manewrach parkingowych na nierówności coś puknie - pewnie jakaś pierdoła w stylu gumy hmm.gif

A ogólnie zawiecha na nasze nierówne drogi w sam raz ok.gif

Napisano

> Zbyt ostro je traktujesz

To chyba pech.

- Ford popsul mi sie po wyjezdzie od sprzedawcy hehe.gif Padl komputer.

- Lanos non stop cos amortyzatoryx2, tarcze, imobiliser, po sprzedaniu nowy wlasciciel nic nie robil yikes.gif

- Aveo narazie tarcze i klocki ale przebieg raptem 30 tys.

- Kia, turbina x2 hehe.gif okazalo sie, ze to uszczelka x2 pad.gif

To takie najwazniejsze, ale caly czas cos sie dzieje zlosnik.gif

Napisano

> To chyba pech.

> To takie najwazniejsze, ale caly czas cos sie dzieje

Moje Lacetti też nie do końca szczęśliwe.

Na gwarancji: zawory wydechowe, amortyzatory przód, przekładnia kierownicza, sprzęgło kompletne, docisk sprzęgła.

Pod koniec gwarancji próbowałem jeszcze wymusic naprawę związaną z poszarpywaniem przy odjęciu gazu, po przejściu do hamowania silnikiem i po ponownym dodaniu gazu. Diagnoza - prawdopodbnie tarcza sprzęgła. Nie zmusiłem ich do wymiany, a szkoda, bo efekt pogłębia się.

Ostatnio coś zaczyna rzęzić z osprzetu - prawdopodobnie łożysko sprężarki klimy.

Ale nie przejmuję się. Popsuje się, to się naprawi zlosnik.gif

A pojeździć będzie jeszcze Lucek musiał kilka lat, bo chyba zainwestuję w jakieś ściernisko i zacznę budowac miejsce odosobnienia hehe.gif

Napisano

Zgadzam sie. Mam te same spotrzezenia. 4 lata jazdy po polskich drogach i jedyne co wymieniłem to koncowki drazka.

Mysle ze nie tylko francuzy miałby do wymiany zawieszenie. Niemieckie, wloskie i hiszpanskie tez sie do nich zaliczaja.

Jezdziłem Citroenami XM i rowniez nie miałem powazniejszych probemow.

Pozdr

Arek W-wa ( w oczekiwaniu na Epice). Była Evanda CDX 04

> Tak mnie naszła refleksja, mam swoją Evą naśmigane po polskich, przypominajacych ser szwajcarski

> drogach 69 tyś, nie zlicze wyrw z jezdni, które zaliczyłem z taki impetem, że niejeden franol

> by koło zostawił.

Napisano

> (...)

> WIĘC STWIERDZAM:

> Chevrolet Evanda ma dobre i bardzo trwałe zawieszenie, na potwierdzenie koledzy w tym czasie

> śmigając Skodą, VW i Fiatem robili już zawieszenie 2-3 razy (drążki, wahacz, końcówki) za

> koszmarną kasę.

> BRAWO CHEVI !!!!!

Przebijam:

Po 160kkm w Lacetti zawieszenie jest jak nowe. Jedyne naprawy to:

- 45kkm: łączniki gumowe tylne zawieszenie (gwarancja - wadliwe były)

- 80kkm: wymiana 1 łącznika gumowego przód (pewnie na jakiejś dziurze coś popsułem - gdyby to było zużycie to by chyba poszły oba)

Napisano

Się dołączę - 40kkm w Aveo - zero problemów ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.