Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra H Caravan 1.9 TDI 150KM - Opoczno, pomóżcie!

Featured Replies

Napisano

Witam,

Mam taki problem:

1. znalazłem sobie takie cudeńko: CUDEŃKO

i bardzo mi przypadła do gustu ale,

2. Opoczno jest kawałek od Warszawy. Niby mały ale jak się ma nogę unieruchomioną po niedawnej operacji stawu kolanowego to takie podróże są wyzwaniem grinser006.gif, dlatego:

3. Prośba do Was jest taka:

- chętnie posłucham / poczytam Wasze opinie o tym modelu / egzemplarzu (jeżeli ze zdjęć coś wychwycicie) / sprzedawcy (jeżeli ktoś go zna)

- może jest ktoś z Opoczna lub okolicy kto miałby ochotę podjechać na miejsce i zbadać to cudo - jak wygląda itp. (koszty paliwa oczywiście bym zwrócił). Jeżeli okazałoby się, że warto to będę kombinował już sam dalej

- inna opcja to pomoc w namierzeniu jakiegoś warsztatu / serwisu w Opocznie w którym mogliby mi obiektywnie zrobić takie sprawdzenie (ja bym kasę przelał warsztatowi, właściciel by się zjawił na miejscu a potem bym się telefonicznie / meilowo już dowiedział wszystkiego - taki mam też pomysł, ale duuużo od Waszej pomocy zależy zlosnik.gif

Napisano

Auto od handlarza,ściąga auta z francji, belgii. Zorganizuj VIN

Napisano

Auto z Belgii wiec powinno mieć belgijski carpass czyli urzędowy dokument gdzie jest wyszczególnione kiedy i przy jakim przebiegu były robione przeglądy.

Jeśli tego dokumentu nie ma to trzeba bardzo poważnie brać pod uwage krecenie licznika. Wydawanie tego dokumentu przez sprzedawce jest w Belgii obowiązkowe. Tu jest wiecej.

Jak dostaniesz VIN to spróbuj zadzwonić na 22-6061777. To BOK GM Polska. Jak podasz VIN i będziesz przekonujący masz szansę na uzyskanie danych z bazy napraw gwarancyjnych. Ja dzieki gtemu uniknąłem niejednej miny.

Wracając do auta. Nie pasuje mi spasowanie airbaga na kierownicy. U mnie dolna wstawka i airbag są równo i bez takiej szpary.

Brak nakładki na pedale sprzęgła sugeruje że była dosć mocno zużyta i sprzedawca ją zdjął żeby nie straszyć klientów.

Szkoda że nie ma zdjęć prosto od przodu i zdjęć komory silnika.

Napisano
  • Autor

> Auto z Belgii wiec powinno mieć belgijski carpass czyli urzędowy dokument gdzie jest

> wyszczególnione kiedy i przy jakim przebiegu były robione przeglądy.

> Jeśli tego dokumentu nie ma to trzeba bardzo poważnie brać pod uwage krecenie licznika. Wydawanie

> tego dokumentu przez sprzedawce jest w Belgii obowiązkowe. Tu jest wiecej.

> Jak dostaniesz VIN to spróbuj zadzwonić na 22-6061777. To BOK GM Polska. Jak podasz VIN i będziesz

> przekonujący masz szansę na uzyskanie danych z bazy napraw gwarancyjnych. Ja dzieki gtemu

> uniknąłem niejednej miny.

> Wracając do auta. Nie pasuje mi spasowanie airbaga na kierownicy. U mnie dolna wstawka i airbag są

> równo i bez takiej szpary.

> Brak nakładki na pedale sprzęgła sugeruje że była dosć mocno zużyta i sprzedawca ją zdjął żeby nie

> straszyć klientów.

> Szkoda że nie ma zdjęć prosto od przodu i zdjęć komory silnika.

Jeżeli chodzi o nakładkę na pedał sprzęgła to jest tyle, że odpadła .... tak sama z siebie, trochę dziwne.

Mnie bardziej zastanawia spasowanie elementów konsoli środkowej w okolicy poniżej tych trzech pokręteł oraz tego korytka na drobiazgi... jakieś takie jakby niefabrycznie złożone... hmm.gif

fotoopla.jpg

Napisano

> Jeżeli chodzi o nakładkę na pedał sprzęgła to jest tyle, że odpadła .... tak sama z siebie, trochę

> dziwne.

> Mnie bardziej zastanawia spasowanie elementów konsoli środkowej w okolicy poniżej tych trzech

> pokręteł oraz tego korytka na drobiazgi... jakieś takie jakby niefabrycznie złożone...

Tym bym sie nie przejmowal, ostatnio rozbieralem caly panel srodkowy aby zdemontowac zestaw glosnomowiacy i musze powiedziec ze to tak jest spasowane niestety.

Napisano

> Jeżeli chodzi o nakładkę na pedał sprzęgła to jest tyle, że odpadła .... tak sama z siebie, trochę

> dziwne.

> Mnie bardziej zastanawia spasowanie elementów konsoli środkowej w okolicy poniżej tych trzech

> pokręteł oraz tego korytka na drobiazgi... jakieś takie jakby niefabrycznie złożone...

Uzbrój się w cierpliwość i dużo podejżliwości. NAkładki same z siebie nie spadają chyba ze są wytarte do żywego. Ja takie gadki handlarzy ćwiczyłem pół roku. Niestety Bozia mnie pokarała dążeniem do kupna super auta za okazyjną cenę. Na całe szczeście zostawiła mi trzeźwe spojrzenie i zimną głowe. Wydałem kupe kasy na diagnostyki , paliwo itp. i w końcu pojechałem z gościem ze Śląska po auto do Niemiec.

Proś handlarza o VIN i mów że masz znajomego w centrali Opla i możesz sprawdzić auto. Jak zacznie ściemniać to odpuść temat.

Podobnie z wizytą w wybranym przez Ciebie warsztacie.

Jak nie przejdzie zgodnie z oczekiwaniami sprawdzania to niech handlarz płaci. Jak auto jest OK to Ty płacisz. Nie daj się wkręcić w warsztat wybrany przez handlarza. Ja tak się dałem zrobić z jednym z warszawskich komisów. Całe szczeście że pracuje tam też mój znajomy i komis musiał sam zapłacić za wizytę jak im powiedziałem co jest z autem.

Te proste chwyty odsiewają od razu sporą ilość handlarzy bo nagle się okazuje że auto jest już prawie sprzedane wink.gif

Zastanawiam się że handlarz nie chwali się książką serwisową. Przebieg który podaje je jest dość niski wiec byłby to duży atut ale dałby też możliwość weryfikacji w belgijskim ASO

Napisano
  • Autor

> Uzbrój się w cierpliwość i dużo podejżliwości. NAkładki same z siebie nie spadają chyba ze są

> wytarte do żywego. Ja takie gadki handlarzy ćwiczyłem pół roku. Niestety Bozia mnie pokarała

> dążeniem do kupna super auta za okazyjną cenę. Na całe szczeście zostawiła mi trzeźwe

> spojrzenie i zimną głowe. Wydałem kupe kasy na diagnostyki , paliwo itp. i w końcu pojechałem

> z gościem ze Śląska po auto do Niemiec.

> Proś handlarza o VIN i mów że masz znajomego w centrali Opla i możesz sprawdzić auto. Jak zacznie

> ściemniać to odpuść temat.

> Podobnie z wizytą w wybranym przez Ciebie warsztacie.

> Jak nie przejdzie zgodnie z oczekiwaniami sprawdzania to niech handlarz płaci. Jak auto jest OK to

> Ty płacisz. Nie daj się wkręcić w warsztat wybrany przez handlarza. Ja tak się dałem zrobić z

> jednym z warszawskich komisów. Całe szczeście że pracuje tam też mój znajomy i komis musiał

> sam zapłacić za wizytę jak im powiedziałem co jest z autem.

> Te proste chwyty odsiewają od razu sporą ilość handlarzy bo nagle się okazuje że auto jest już

> prawie sprzedane

> Zastanawiam się że handlarz nie chwali się książką serwisową. Przebieg który podaje je jest dość

> niski wiec byłby to duży atut ale dałby też możliwość weryfikacji w belgijskim ASO

Już wysłałem prośbę o VIN zobaczymy co z tego VINiknie grinser006.gif

ps: a tak poza tym to we wszystkich innych Astrach jakie oglądałem to to miejsce między gałą biegów a pokrętłami jest zasłonięte klapką a w tej jest to korytko na "wierzchu" hmm.gif

Napisano

> Już wysłałem prośbę o VIN zobaczymy co z tego VINiknie

> ps: a tak poza tym to we wszystkich innych Astrach jakie oglądałem to to miejsce między gałą biegów

> a pokrętłami jest zasłonięte klapką a w tej jest to korytko na "wierzchu"

To pakiet dla niepalących. Jak jest klapka to pakiet dla palących bo pod nią jest popielniczka

Napisano
  • Autor

> To pakiet dla niepalących. Jak jest klapka to pakiet dla palących bo pod nią jest popielniczka

O matko ... to już tak daleko zaszło ??? hehe.gif ....

ps: w razie czego mam na oku ładniutkiego Saaba 93 1.9TID grinser006.gif trochę droższy, trochę słabszy, może nie aż tak wypasiony ... ale za to wiarygodny sprzedający i auto.

Napisano

> O matko ... to już tak daleko zaszło ??? ....

> ps: w razie czego mam na oku ładniutkiego Saaba 93 1.9TID trochę droższy, trochę słabszy, może

> nie aż tak wypasiony ... ale za to wiarygodny sprzedający i auto.

No to chyba wybor jest prosty zlosnik.gif

Napisano

> .. ale za to wiarygodny sprzedający i auto.

To bież schaba. Powyższe o ile jesteś tego abslolutnie pewien daje wiecej szans na zadowolenie z auta. Co do wypasu tej Astry to jest co najwyżej średni Nie ma nawet listew na drzwiach nie wspominając o skórach parktroniku, pełnej elektryce szyb czy halogenach. Schab to jednak bardziej prestiżowy wózek a 120KM też sie ładnie odpycha smile.gif Za Astrą przemawia navi ale to jest dobre w mieście bo poz nim Automapa jest jednak lepsza. Osobiście testowane z najnowszą mapą z 2010 r.

btw

pomyśl nad importem z Niemiec jeśli nic ciekawego nie namierzysz.

Tyle tylko że tam auta są droższe niż u nas Ale to wynika głównie z tego że do nas na handel ściąga się głównie powypadkowe szroty i je klepie albo zajechane trupy i kręci liczniki.

Napisano

> Witam,

> Mam taki problem:

> 1. znalazłem sobie takie cudeńko: CUDEŃKO

> i bardzo mi przypadła do gustu ale,

> 2. Opoczno jest kawałek od Warszawy. Niby mały ale jak się ma nogę unieruchomioną po niedawnej

> operacji stawu kolanowego to takie podróże są wyzwaniem , dlatego:

> 3. Prośba do Was jest taka:

> - chętnie posłucham / poczytam Wasze opinie o tym modelu / egzemplarzu (jeżeli ze zdjęć coś

> wychwycicie) / sprzedawcy (jeżeli ktoś go zna)

> - może jest ktoś z Opoczna lub okolicy kto miałby ochotę podjechać na miejsce i zbadać to cudo -

> jak wygląda itp. (koszty paliwa oczywiście bym zwrócił). Jeżeli okazałoby się, że warto to

> będę kombinował już sam dalej

> - inna opcja to pomoc w namierzeniu jakiegoś warsztatu / serwisu w Opocznie w którym mogliby mi

> obiektywnie zrobić takie sprawdzenie (ja bym kasę przelał warsztatowi, właściciel by się

> zjawił na miejscu a potem bym się telefonicznie / meilowo już dowiedział wszystkiego - taki

> mam też pomysł, ale duuużo od Waszej pomocy zależy

ODPUŚĆ SOBIE TO AUTO.

Jest po kolizji. Więcej mogę Ci wysłac na PRIV.

Napisano
  • Autor

> ODPUŚĆ SOBIE TO AUTO.

> Jest po kolizji. Więcej mogę Ci wysłac na PRIV.

Bardzo będę wdzięczny - na priv poproszę.

pozdr

Łukasz

Napisano

> ODPUŚĆ SOBIE TO AUTO.

Daj informacje publicznie - wszyscy mamy się ochotę dowiedzieć skoro wątek poruszony jest na forum.

Napisano

> ODPUŚĆ SOBIE TO AUTO.

Obawiam sie, ze w tej lub podobnej cenie, taka Astra bedzie kazda po kolizji.

Zwlaszcze, jezeli jest sprowadzona ok.gif

Napisano

> Daj informacje publicznie - wszyscy mamy się ochotę dowiedzieć skoro wątek poruszony jest na forum.

Pewnie Domess osobiście klepał to auto grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Pewnie Domess osobiście klepał to auto

Wszystko fajnie ... tylko osoby "nie w temacie" nie będą wiedziały who is Domess .... i jak on klepie hmm.gif

Napisano

> Wszystko fajnie ... tylko osoby "nie w temacie" nie będą wiedziały who is Domess .... i jak on

> klepie

to niech oficjalnie napisze skąd wie że to auto było klepane i wszyscy będą w temacie

Napisano

Ten rocznik, w tej cenie, z takim przebiegiem i wypasem to raczej na pewno jakaś wajcha

Nie tak dawno kupowałem swoją i nie wydaje mi się, żeby przez 6 miesięcy ceny aż tak spadły

Napisano

> Ten rocznik, w tej cenie, z takim przebiegiem i wypasem to raczej na pewno jakaś wajcha

> Nie tak dawno kupowałem swoją i nie wydaje mi się, żeby przez 6 miesięcy ceny aż tak spadły

Tak dlugo jak kupujacy beda przede wszystkim patrzec na cene to niestety tak bedzie.

Ja szukajac auta zaczynam od tych najdrozszych w danym roczniku, bo na reszte szkoda czasu zlosnik.gif

Te najtansze pozostawiam dla lowcow okazji wink.gif

Napisano
  • Autor

> Ten rocznik, w tej cenie, z takim przebiegiem i wypasem to raczej na pewno jakaś wajcha

> Nie tak dawno kupowałem swoją i nie wydaje mi się, żeby przez 6 miesięcy ceny aż tak spadły

No tak .. człowiek się starzeje to mu współczynnik naiwności rośnie... sciana.gif za parę lat to dam sobie wcisnąć pewnie super zestaw garnków podczas pielgrzymki na Jasną Górę grinser006.gif

Napisano

> No tak .. człowiek się starzeje to mu współczynnik naiwności rośnie... za parę lat to dam sobie

> wcisnąć pewnie super zestaw garnków podczas pielgrzymki na Jasną Górę

To do zobaczenia "za parę lat" pod Jasną Górą hehe.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.