Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

nowy motor czytali ??

Featured Replies

Napisano

> jest test julka vs. golf vs. astra

> można zgadywać kto pierwszy, kto ostatni

pierwsze pewno bmw biglaugh.gif

Napisano

Skan daj wszystkim wink.gif

Napisano

Julka bije szfabów na łeb na szyję zeby.GIF

Zgadłem ? wink.gif

Napisano

> Julka bije szfabów na łeb na szyję

> Zgadłem ?

1. Golf

2. Julka

3. Astra

Napisano
  • Autor

> Skan daj wszystkim

nie kupuje tego dla zasady zlosnik.gif

ale kumpel kupił wiec postaram sie zeskanować ok.gif

Napisano
  • Autor

> 1. Golf

> 2. Julka

> 3. Astra

julka z tyłu to kopia astry, tam napisał szanowny redaktor, wiec tak musi być hahaha.gif

Napisano

> Julka bije szfabów na łeb na szyję

> Zgadłem ?

nieee, trzeba było zobaczyć kto jest właścicielem gazetki

Napisano

> julka z tyłu to kopia astry, tam napisał szanowny redaktor, wiec tak musi być

wiadomo grinser006.gif a bravo też jest kopią astry więc wiadomo że niedługo szykuje się przejęcie przez uratowanego opla jednego z większych i mocniejszych koncernów jakim jest fiat group hahaha.gif

Napisano
  • Autor

> wiadomo a bravo też jest kopią astry więc wiadomo że niedługo szykuje się przejęcie przez

> uratowanego opla jednego z większych i mocniejszych koncernów jakim jest fiat group

końcówka artykułu miażdży zlosnik.gif

zainteresowanych proszę na priv z adresami mail zlosnik.gif

Napisano

Pierwszy golf. nie moze byc inaczej 270635636-JUMP2.gif

Napisano

> prorok czy co

E tam.

Od lat nie czytam testow porownawczych bo zwyciezca zawsze jest tylko jeden hehe.gif

Napisano

> E tam.

> Od lat nie czytam testow porownawczych bo zwyciezca zawsze jest tylko jeden

Aż się dziwię, że udaje się im sprzedawć nakład grinser006.gif

Napisano

> Aż się dziwię, że udaje się im sprzedawć nakład

Lud chce potwierdzenia tego ze ich sciagniety za ostatnie miedziaki golf w tedeiku jest jedyna sluszna droga to i dostaje hehe.gif

Napisano
  • Autor

> E tam.

> Od lat nie czytam testow porownawczych bo zwyciezca zawsze jest tylko jeden

w jednym z tych autoświatowychmotorów był test w którym wygrało bravo, chyba hmm.gif

Napisano

> w jednym z tych autoświatowychmotorów był test w którym wygrało bravo, chyba

ale z astrą i leonem więc się nie liczy hehe.gif

Napisano
  • Autor

> ale z astrą i leonem więc się nie liczy

a widzisz zlosnik.gif bo potem chyba był test z golfem i wyszło szydło z worka biglaugh.gif

Napisano

Nie czytałem ale zwycięzca "może być tylko jeden" Golf.

Od wielu lat nie mogę zrozumieć fascynacji tym modelem.

Lepiej kupić Golf starszego o kilka lat z licznikiem przekręconym o 100 kkm niż auto innej marki, młodsze i lepiej wyposażone.

Mam w pracy fana marki VW, nigdy nic się nie psuje, jak coś trzeba wymienić to są to tylko "części eksploatacyjne" cool.gif.

Od kilku lat nie kupuje AŚ ani Motoru no chyba że gdzieś muszę długo czekać. Mało obiektywne czasopisma motoryzacyjne.

Napisano

> Mam w pracy fana marki VW, nigdy nic się nie psuje, jak coś trzeba wymienić to są to tylko "części

> eksploatacyjne" .

Np. silnik grinser006.gif

Napisano

> Lepiej kupić Golf starszego o kilka lat z licznikiem przekręconym o 100 kkm niż auto innej marki,

> młodsze i lepiej wyposażone.

Mentalność ludzka.

> Mam w pracy fana marki VW, nigdy nic się nie psuje, jak coś trzeba wymienić to są to tylko "części

> eksploatacyjne" .

Ja mam takie pół rodziny. Byłem totalnym znienawidzonym co się kochał w włoskich autach hehe.gif

Jednak w 2008 roku się złamałem, wybrałem auto z pewnego źródła, samochód, który znałem od pierwszego kilometra. Kupiłem żonie passata TDI 130PD. Zrozumiałem, że te auta (VW) jest za co szanować, naprawde passat jest ok, prowadzi się bardzo dobrze a TDI sprawuje się doskonale. Bezawaryjność to mit, ale przyznaje, że skręcony jest doskonale ok.gif Jednak wrażenia jakby był ciosany siekierą nawet chrompakiet nie przegoni no.gifhehe.gif

Dla równowagi ja do tej pory jeździłem laguną zlosnik.gif a teraz mam wymarzone AR, które żonie chyba podoba się bardziej niż jej ludowóz zlosnik.gif

> Od kilku lat nie kupuje AŚ ani Motoru no chyba że gdzieś muszę długo czekać. Mało obiektywne

> czasopisma motoryzacyjne.

ok.gif

Napisano

> Ja mam takie pół rodziny. Byłem totalnym znienawidzonym co się kochał w włoskich autach

ja dalej tak mam. Lancia stoi w garazu, kasa wyplywa z portfela a moja obsesja obrasta w mity i legendy zakrecony.gif

I to nawet pomimo tego, ze kupilem Honde.

Rozmowa z rodzinka:

-No, teraz jak juz kupiles Honde to Lancia na zlom? Wreszcie przeswtaniesz ladowac kase w naprawy?

-Nie, wrecz przeciwnie. Wreszcie moge sie za nia wziasc bo mam czym jezdzic...

Miny rodzinki - bezcenne 270635636-JUMP2.gif

Napisano

>Zrozumiałem, że te auta (VW) jest za co

> szanować, naprawde passat jest ok, prowadzi się bardzo dobrze a TDI >sprawuje się doskonale.

>Bezawaryjność to mit, ale przyznaje, że skręcony jest doskonale Jednak wrażenia jakby był ciosany siekierą

nawet chrompakiet nie przegoni.

Szkoda że nikt z "fanów" aut dla ludu nie "chwali" się jakością i wytrzymałością zawieszenia w Passacie i Audi A4.

Kolega ma Passata TDI i bardzo sobie chwali, komfort, spalanie, co do zwieszenia to przy jego

przebiagach rocznych rzędu ponad 30 kkm minimum raz w roku zawieszenie rzednie jest do roboty.

Na szczęście są ludzie o różnych upodobaniach i jedni kochają samochody niemieckie a inni np francuskie lub włoskie.

Napisano

> Szkoda że nikt z "fanów" aut dla ludu nie "chwali" się jakością i wytrzymałością zawieszenia w

> Passacie i Audi A4.

Nie do końca rozumiem czy przypadkiem nie była to ironia jakaś grinser006.gif

Ja mojego Passata kupiłem przy przebiegu 190kkm. Na 180kkm miał duży przegląd i wymieniono kompletnie cały przód. W między czasie, wynika z książki serwisowej, miał wymienione dwa wahacze. Tak więc po 6 latach miał wymieniony komplet na nowy oryginał. U mnie przejechał już około 40kkm i planuje wymienić jeden łącznik bo zaczyna dawać o sobie słychać.

Na przykładzie mojego vw mogę co najwyżej potwierdzić, ze zawias jest naprawdę wytrzymały, jest tez niestety bardzo drogi podczas naprawy a tanie zamienniki się nie sprawdzają. Chyba tak samo jest w alfie, zainwestowałem w veme, zobaczymy co jest warta cool.gif

> Kolega ma Passata TDI i bardzo sobie chwali, komfort, spalanie, co do zwieszenia to przy jego

> przebiagach rocznych rzędu ponad 30 kkm minimum raz w roku zawieszenie rzednie jest do roboty.

> Na szczęście są ludzie o różnych upodobaniach i jedni kochają samochody niemieckie a inni np

> francuskie lub włoskie.

Ja kocham włoskie i jestem im wiele w stanie wybaczyć zlosnik.gif Moja przygoda z francuskimi się już kończy zlosnik.gif Natomiast niemieckie ludowozy to brak polotu w całkiem dobrze poskręcanej puszce wpysk.gif

Napisano

> Chyba tak samo

> jest w alfie, zainwestowałem w veme, zobaczymy co jest warta

Nic albo prawie nic. W AR jest dokładnie tak samo.

Napisano

> Nic albo prawie nic. W AR jest dokładnie tak samo.

Zdam relację za jakieś 20kkm. Opinie są mieszane zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.