Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Weryfikacja przebiegu grupa VAG

Featured Replies

Napisano

Witajcie

czy gdzieś w ECU zapisywane są przebiegi? Coś na wzór hodometru we fiacie? Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi. Ewentualnie jakim interfejsem do takich informacji się dobrać smile.gif?

Napisano

> Witajcie

> czy gdzieś w ECU zapisywane są przebiegi? Coś na wzór hodometru we fiacie? Z góry dzięki za

> wszelkie podpowiedzi. Ewentualnie jakim interfejsem do takich informacji się dobrać ?

są jeżeli nie zostało grzebane.

np. na liczniku masz 100kkm a w kompie 300kkm, dobry program od razu wywala komunikat o cofniętym liczniku

Napisano
  • Autor

> są jeżeli nie zostało grzebane.

> np. na liczniku masz 100kkm a w kompie 300kkm, dobry program od razu wywala komunikat o cofniętym

> liczniku

Możesz podać przykład programu oraz ewentualnie interfejs z którym on najlepiej współpracuje. Ja mam jakieś VAG KKL czy jakoś tak.

Napisano

> Możesz podać przykład programu oraz ewentualnie interfejs z którym on najlepiej współpracuje. Ja

> mam jakieś VAG KKL czy jakoś tak.

program/urządzenie Boscha KTS czy jakoś tak

Napisano
  • Autor

> program/urządzenie Boscha KTS czy jakoś tak

Dzięki za sugestię, dzwoniłem dzisiaj do ASO powiedzieli mi, ze z centralki to "się raczej nie da" za to z maglownicy tak. Nie bardzo rozumiem, jak oni chcą wyczytać przebieg z maglownicy?

Napisano

> Możesz podać przykład programu oraz ewentualnie interfejs z którym on najlepiej współpracuje. Ja

> mam jakieś VAG KKL czy jakoś tak.

vagiem mozna sprawdzic ale bodajrze od wersji 7.5 W dodatku Diesla od PD a Benzyny od 2005 rok ( tu nie jestem pewny).

Napisano
  • Autor

> vagiem mozna sprawdzic ale bodajrze od wersji 7.5 W dodatku Diesla od PD a Benzyny od 2005 rok ( tu

> nie jestem pewny).

W moim zasięgu będą auta od 99 do 2002 rocznikowo nic nowszego, zresztą PD nawet bym nie chciał.

Napisano

> W moim zasięgu będą auta od 99 do 2002 rocznikowo nic nowszego, zresztą PD nawet bym nie chciał.

Czemu? To w tych starszych na pompie nie da rady sprawdzic przebiegu.

Napisano
  • Autor

> Czemu? To w tych starszych na pompie nie da rady sprawdzic przebiegu.

Roczne przebiegi na poziomie 70tyś nie chce więc narażać się na wymianę duwmasy itp itd. Wolę stare sprawdzone konstrukcje smile.gif Szkoda, że się nie da sprawdzić, będę szukał czegoś co ma licznikowo min 300tyś przelotu będzie wtedy szansa, że nie kręcony. Zresztą nie wiem już sam :/

Napisano

> Roczne przebiegi na poziomie 70tyś nie chce więc narażać się na wymianę duwmasy itp itd. Wolę stare

> sprawdzone konstrukcje Szkoda, że się nie da sprawdzić, będę szukał czegoś co ma licznikowo

> min 300tyś przelotu będzie wtedy szansa, że nie kręcony. Zresztą nie wiem już sam :/

Czy ja wiem. Szuakej takiego z najlepsza blacharka. Silnik zawsze mozna wymienic wink.gif Takie jest moje podejscie do kupowania uzywanych aut wink.gif

Napisano
  • Autor

> Czy ja wiem. Szuakej takiego z najlepsza blacharka. Silnik zawsze mozna wymienic Takie jest moje

> podejscie do kupowania uzywanych aut

Mam podobnie ale z drugiej strony nie chce być oszukiwany. Blacha to dla mnie podstawa dlatego myślę o octavii a nie sporo tańszej marei weekend.

Napisano

> Witajcie

> czy gdzieś w ECU zapisywane są przebiegi? Coś na wzór hodometru we fiacie? Z góry dzięki za

> wszelkie podpowiedzi. Ewentualnie jakim interfejsem do takich informacji się dobrać ?

teraz grzebia we wszystkich zapisach

zamiast skupiac sie na i tak niewiele znaczacych cyferkach lepiej solidnie zweryfikowac faktyczny mechaniczny stan auta

Napisano

> Witajcie

Jeśli "korektę wskazania" robił jakiś paprak, to MOŻE znajdziesz.

Jeśli ktoś zabrał się z głową,. to też znajdziesz, tyle że mówi się na to potocznie g...wno...

Napisano

> są jeżeli nie zostało grzebane.

> np. na liczniku masz 100kkm a w kompie 300kkm, dobry program od razu wywala komunikat o cofniętym

> liczniku

ne ne ne panie

to jest mozliwe owszem ale w autach po 2004 jak nie 05 roku produkcji we wczesniejszych autach nie wiadomo jakim programem nie dasz rady zobaczyc czy byl cofany czy ni smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.