Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Cieszące oko,duszę:Mini cooper czy Volvo C30 w dieslu /inne?

Featured Replies

Napisano

Autka max 2-3 letnie najlepiej żeby to były wersje z silnikiem 1.6 109 km

z opcją Start stop

głównie miasto czasem jakaś trasa ( czy w trasie nie będzie za wolny na dynamiczną jazdę )

Ktoś posiada ktoryś z modeli albo może dorzucić inną propozycję ?

Fiat 500 hmmm sam nie wiem ... przekonajcie mnie smile.gif

pozdrawiam

Napisano

Copper jest strasznie maly. Tak naprawde to samochod dla dwoch osob ze szczatkowym bagaznikiem. Volvo spoooro przestoronniejsze.

Napisano

Każde z tych 3 jest fajne i wyjątkowe stylistycznie...

po 1 przejedź się każdym, myślę że 500 będzie najmniej palić i kosztować w naprawach

Napisano
  • Autor

> Copper jest strasznie maly. Tak naprawde to samochod dla dwoch osob ze szczatkowym bagaznikiem.

> Volvo spoooro przestoronniejsze.

zapomniałem dopisać autko dla dwóch osób ( dla Rodziców )

czyli nada się na wakacje jak wyjmą tylni rząd siedzieć

ważnym kryterium to klima

full opcja typu panorama dach i inne diwajsy mile widziane smile.gif

Mini jest jak na razie na pierwszym miejscu

volvo jest surowy w środku ... zrobiony z eko materiałów - podobno siedzenia niewygodne i niemiłe w dotyku ale łatwe w czyszczeniu ...

Nic trzeba będzie wszystkie 3 wypróbować

Z tymże nie wyobrażam sobie 500 wyjazd na wakacje na np 3 tygodnie ...

Napisano

> Z tymże nie wyobrażam sobie 500 wyjazd na wakacje na np 3 tygodnie ...

to wejdź na forum cento to sie dowiedz ze sc jest wygodny na wakacje dla 4 osob zlosnik.gif

myślę że spokojnie w 2 osoby można się zapakować 500 na wakacje-ludzie z forum mx5 jeżdżą na wakacje w europe z namiotami 2 osobowym roadsterem z bagażnikiem wielkości dużej torby na bułki zlosnik.gif

Napisano

> to wejdź na forum cento to sie dowiedz ze sc jest wygodny na wakacje dla 4 osob

> myślę że spokojnie w 2 osoby można się zapakować 500 na wakacje-ludzie z forum mx5 jeżdżą na

> wakacje w europe z namiotami 2 osobowym roadsterem z bagażnikiem wielkości dużej torby na

> bułki

500 to juz jest dalece lepsza od swojej poprzednika (Cinquecento) czy 500 z lat 60... Imo mozna tym spokojnie pojechac nawet i 5000km w jedna strone, ale wiadomo jest to male auto.

Ja ostatnio bylem Cinquecento w Maroko i specjalnie droga sie nie zmeczylem sie bardziej biorac pod uwage to jakim autem jechalem...

Napisano

też byłem 2 osoby sc sportingiem na wakacje i żadnych problemów nie miałem zlosnik.gif

zmieściło się wszystko, nawet duży ponton grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> też byłem 2 osoby sc sportingiem na wakacje i żadnych problemów nie miałem

> zmieściło się wszystko, nawet duży ponton

ile Panowie macie lat ??

Ja mam 27 i dla mnie no problem ale to dla już "prawie" Emerytów auto smile.gif

Więc nie wyobrażam sobie jak rodzice na wcisk pakują 500 smile.gif

Nie zdziwiłbym się jakby okazało się ,że 500 ma taki sam bagażnik jak mini frown.gif

pozdr

Napisano

> Nie zdziwiłbym się jakby okazało się ,że 500 ma taki sam bagażnik jak mini

> pozdr

zapewne podobny....

jak to dla emerytów auto to moim zdaniem ważne są 2 sprawy:

- to jak sie wsiada i wysiada z auta - za nisko być nie może

- komfort jazdy też dla starszych osob ma znaczenie..........a malutkie autka komfortowe nie są niestety......

Napisano

Mini ok.gif.

Tylko, że jak używka to ideału szuka się długo. Wiem, bo mamcia chciała auto wyróżniające się z tłumu. Znudzeni oglądaniem klepanych miniaków z przedziału cenowego 40-60kpln zaczęliśmy rozglądać się za czymś nowym. Wybór padł na lancie ypsilon. 500 nie wchodziła w grę bo nie uśmiechało się płacić tak dużo za przemodelowaną i mniej funkcjonalną pandę.

Najlepiej to każdym się przejechać albo przynajmniej dobrze zapoznać.

Napisano
  • Autor

> Mini .

> Tylko, że jak używka to ideału szuka się długo. Wiem, bo mamcia chciała auto wyróżniające się z

> tłumu. Znudzeni oglądaniem klepanych miniaków z przedziału cenowego 40-60kpln zaczęliśmy

> rozglądać się za czymś nowym. Wybór padł na lancie ypsilon. 500 nie wchodziła w grę bo nie

> uśmiechało się płacić tak dużo za przemodelowaną i mniej funkcjonalną pandę.

> Najlepiej to każdym się przejechać albo przynajmniej dobrze zapoznać.

doszedł jeszcze mały aspekt ,mianowicie ma to być cabrio ;D czyli chyba ,na pewno mini blush.gif i odpada inny apsekt diesel - bo nie ma mini cabrio w dieslu frown.gif

czyli jedziemy obejrzeć kilka sztuk -zobaczymy jak się tam wsiada wysiada smile.gif

Co do sprawności to nie ma problemu smile.gif są jeszcze w pełni sprawni ruchowo smile.gif

Napisano

Aua. Dużo mniej ofert przy takich założeniach. Powodzenia w poszukiwaniach.

Napisano

z tego co wiem to nie ma mini z twardym dachem - czy to nie bedzie problem??

207, micra , tigra, niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> Może Peugeot 207 CC - cabrio ze sztywnym dachem

rodzice mieli kiedys peugeota 405 uzytkowany od nowości i niestety nie

spelnil ich oczekiwan - plastiki trzaskaly niemilosiernie po roku czasu ... a

auto uzytkowane w niemczech bylo ...

nie wiem jak teraz jest z jakoscia , szkoda ,ze 207 cc to następca popularnej

206 cc wiec ic duzo bedzie na drogach -a rodzice szukaja auta nietypowego

albo inaczej powiem wyrozniajacego smile.gif

Napisano
  • Autor

> z tego co wiem to nie ma mini z twardym dachem - czy to nie bedzie problem??

> 207, micra , tigra,

jak juz z twrdym dachem to volvo c70 w dieslu -ale cena jest powalajaca ...

>90 tyś zł

Napisano

> jak juz z twrdym dachem to volvo c70 w dieslu -ale cena jest powalajaca ...

> >90 tyś zł

ehe ale to juz nie ten segment cool.gif dlatego cena inna ok.gif

Napisano

To może jak szaleć to szaleć Mustang cabrio zeby.GIF

a z innych bardziej przyziemnych cabrio to może VW EOS?

Napisano
  • Autor

> To może jak szaleć to szaleć Mustang cabrio

> a z innych bardziej przyziemnych cabrio to może VW EOS?

eos nie ma polotu jest to zwykle vw gdyby byl bardziej akrysywny jak scirocco to mielibysmy juz numer 1 smile.gif

a co do mustanga to nie na na europejskie ceny paliw smile.gif

Napisano

znajomy ma piękne coupe cabrio - volvo c70 z 2 litrowym, oszczędnym turbo dieslem, kolor grafit metalik-ściągńął je z Balgii teraz śmiga ze swoim malcem ale wiem że jest autko do sprzedania ok.gif rocznik chyba 2006

Napisano

> doszedł jeszcze mały aspekt ,mianowicie ma to być cabrio ;D czyli chyba ,na pewno mini i odpada

W takim razie ja nie miałbym wątpliwości:

2008-Mazda-MX-5-Miata-14.jpg

Na przykład taka: MX-5

Napisano

Posiadam,ale rocznik się nie zgadza.COOPER 1,6 115 KM,skóra klima, szklany rozsuwany dach,2003 r, czarny,dach poza szkłem biały.

Napisano

> W takim razie ja nie miałbym wątpliwości:

> Na przykład taka: MX-5

Ale tylko 2 osobowa i nie ma diesla

Napisano

> Copper jest strasznie maly. Tak naprawde to samochod dla dwoch osob ze szczatkowym bagaznikiem.

> Volvo spoooro przestoronniejsze.

A we wolwie to bagażnik jest ?!

Wiesz, gdybym nieopatrznie kiedyś nie pojechał C30-tką na zakupy i nie zapełnił bagażnika w 100% dwiema paczkami pampersów, to pewnie może dalej żyłbym w ułudzie...

Ale generalnie to w żadnym wypadku nie mają być samochody praktyczne...

Napisano

ja od nowego c30 wolałbym używane c70 cc w turbo dieslu cool.gif

Napisano

Zaden z samochodow nie zmiesci sie w dieslu. Pisz po polsku jak Polak. W necie dopuszczalne jest jedynie niestosowanie polskich znakow diakrytycznych, zas w pelni obowiazuja zasady pisowni polskiej.

Napisano

> Zaden z samochodow nie zmiesci sie w dieslu. Pisz po polsku jak Polak. W necie dopuszczalne jest

> jedynie niestosowanie polskich znakow diakrytycznych, zas w pelni obowiazuja zasady pisowni

> polskiej.

Prostak jesteś i się nie znasz.

Samochód może być:

- w benie

- w gazie

- w dizlu

- w tedeiku

Co z Ciebie za tunodłubek, jak nie wiesz, w czym tego dłubka masz... :-)

Napisano

> Prostak jesteś i się nie znasz.

> Samochód może być:

> - w benie

> - w gazie

> - w dizlu

> - w tedeiku

> Co z Ciebie za tunodłubek, jak nie wiesz, w czym tego dłubka masz... :-)

Eee icon_eek.gif ide schowac sie do yamki...

A dlubka mam w.... maluchu rotfl.gif

Napisano

> Prostak jesteś i się nie znasz.

> Samochód może być:

> - w benie

> - w gazie

> - w dizlu

> - w tedeiku

Dodam tylko, ze samochod w tedeiku jest pod kazdym wzgledem lepszy niz te pozostale, a zwlaszcza lepszy od samochodow w dizlu.

Napisano

> Dodam tylko, ze samochod w tedeiku jest pod kazdym wzgledem lepszy niz te pozostale, a zwlaszcza

> lepszy od samochodow w dizlu.

Ludzie - nie robcie z autokacika forum onetu - samochody z silnikami TDI,ewentualnie tedeiki, ale na milosc Boska - nie w dizlu facepalm.giffacepalm.giffacepalm.gif

Napisano

posiadam mini

kupilam 2 letnie

pytaj ok.gif

Napisano

> Ludzie - nie robcie z autokacika forum onetu - samochody z silnikami TDI,ewentualnie tedeiki, ale

> na milosc Boska - nie w dizlu

Prooooostak jesteś i się oddal.

"F dizlu" oznacza ogólnie pojazd z napędem Dieslowskim, aleeeeee

"F tedeiku" nie oznacza, że pojazd pędzony jest silnikiem TDI ® koncernu VAG, tylko że pod maską jest silnik Diesla z turbodoładowaniem.

Nawet niekoniecznie z w(y)tryskiem bezpośrednim.

Napisano

> Ludzie - nie robcie z autokacika forum onetu - samochody z silnikami TDI,ewentualnie tedeiki, ale

> na milosc Boska - nie w dizlu

A TDI to niby co? Benzyna? Przecież to dizel... hmm.gif

Napisano

moi rodzice czasami jeżdżą moim mini

twierdzą ,że zbyt skacze

na wakacje spokojnie się pakują,( pamiętaj o dzielonej kanapie), chociaż nigdy jej nie rozkładali

klima jest

mam felgi 17 i niskoprofilowe opony

to odbiera troszkę komfort jazdy

dla 60 latków autko ok.gif

Napisano

> A TDI to niby co? Benzyna? Przecież to dizel...

Wy obaj tak na powaznie to piszecie? Jesli tak, to jestem przerazony poziomem znajomosci fleksji jezyka polskiego boje_sie.gif

Nie ma formy "w dieslu", "w benzynie", "w gazie". Zapamietajcie to prosze, bo to swiadczy o was. Sa samochody napedzane silnikami diesla, diesle, z dieslem pod maska, benzynowe, z gazem, ale nie jego mac "W DIESLU", "w benzynie", "w gazie", "w pradzie" screwy.gif

Napisano

> Wy obaj tak na powaznie to piszecie? Jesli tak, to jestem przerazony poziomem znajomosci fleksji

> jezyka polskiego

> Nie ma formy "w dieslu", "w benzynie", "w gazie". Zapamietajcie to prosze, bo to swiadczy o was. Sa

> samochody napedzane silnikami diesla, diesle, z dieslem pod maska, benzynowe, z gazem, ale nie

> jego mac "W DIESLU", "w benzynie", "w gazie", "w pradzie"

Meliske? Persen? a może Amol? hmm.gif

Napisano

> Meliske? Persen? a może Amol?

Mi tam to splywa rownym..., bo to swiadczy nie o mnie, ale o was. To wy wystawiacie opinie o sobie mowiac w ten sposob. Nie ja. Ja staram sie mowic poprawnie i nie powielac bledow innych. W szczegolnosci takich bledow.

Napisano

> Mi tam to splywa rownym..., bo to swiadczy nie o mnie, ale o was. To wy wystawiacie opinie o sobie

> mowiac w ten sposob. Nie ja. Ja staram sie mowic poprawnie i nie powielac bledow innych. W

> szczegolnosci takich bledow.

Gdyby tak Ci spływało to byś się tak nie unosił... zlosnik.gifhehe.gifhehe.gifhehe.gifhehe.gifhehe.gif

Wyluzuj... ok.gif Za słowo "Wacha" też będziesz oburzony? zlosnik.gifhehe.gif

Napisano

> Mi tam to splywa rownym..., bo to swiadczy nie o mnie, ale o was. To wy wystawiacie opinie o sobie

> mowiac w ten sposob. Nie ja. Ja staram sie mowic poprawnie i nie powielac bledow innych. W

popieram, jako jedyny. Bo to ze wsi przyszlo - wszystkie wsióry tak mówią.

Napisano

> Gdyby tak Ci spływało to byś się tak nie unosił...

Juz napsialem, ze mi to zwisa, bo swiadczy li wylacznie tylko np o tobie. Ja staram sie nie powielac idiotyzmow.

> Wyluzuj... Za słowo "Wacha" też będziesz oburzony?

Czesciowo, bo samo slowo nie jest blednym sformulowaniem, nie mniej jednak jego stosowanie kojarze z grupa ludzi chodzacych w dresach, czyli z niezbyt rozwinieta znajomoscia jezyka ojczystego. Jakos nei bardzo chcialbym uczestniczyc w rozmowie na temat samochodow z takimi ludzmi. Nie wiem jak ty, moze tobie to pasuje?

Napisano

A słyszałeś jeszcze o takich bublach jak:

"auto w skórze" lub "w pełnym wypasie" ? facepalm.gif

Napisano

> A słyszałeś jeszcze o takich bublach jak:

> "auto w skórze" lub "w pełnym wypasie" ?

No wlasnie o tym pisze - "w ...". Auto w dieslu, szyby w pradzie. Ale nie wytlumaczysz matolowi, "bo tak sie mowi" facepalm.giffacepalm.gif

Napisano

> Juz napsialem, ze mi to zwisa, bo swiadczy li wylacznie tylko np o tobie. Ja staram sie nie

> powielac idiotyzmow.

> Czesciowo, bo samo slowo nie jest blednym sformulowaniem, nie mniej jednak jego stosowanie kojarze

> z grupa ludzi chodzacych w dresach, czyli z niezbyt rozwinieta znajomoscia jezyka ojczystego.

> Jakos nei bardzo chcialbym uczestniczyc w rozmowie na temat samochodow z takimi ludzmi. Nie

> wiem jak ty, moze tobie to pasuje?

Nie widzę w tym problemu... ale wróćmy do tematu tego wątku... rozumiem że możesz dużo powiedzieć o samochodach o które pyta kolega?

Napisano

> Czesciowo, bo samo slowo nie jest blednym sformulowaniem, nie mniej jednak jego stosowanie kojarze

> z grupa ludzi chodzacych w dresach, czyli z niezbyt rozwinieta znajomoscia jezyka ojczystego.

Kiedyś był nawet kiedyś taki zabawny słowniczek, ułatwiający zrozumienie dresiarzy... np.:

"pełna kur*a - gaz do dechy

na fiolecie - jakiś element samochodu upiększony jarzeniówka ultrafioletowa

szyby dymki - szyby pokryte przyciemniającą okleiną

szyby w prądzie - elektrycznie otwierane"

był też poradnik, jak należy jeździć "bejcą":

"W zależności od ilości osób w samochodzie, rozróżniamy jazdę na:

- Loun Rejndzer (1 osoba) - pośród tej grupy najczęściej można spotkać

pozycje cogito (patrz wyżej)

- Rebound (2 osoby) - na reboundzie (pasażerze) ciąży obowiązek wnikliwej

obserwacji ulicy, pit stopu, w poszukiwaniu plastików, ewentualnie rywali w

konkurencji tuningu lub racingu. Przeprowadza analizę konkurencji, przekazuje rekomendacje kierowcy:

"nie daj się ch**owi" , "pocisnij", albo "puść go, to jakiś wypas".

- Center (3 osoby) - charakterystyczna pozycja osoby siedzącej z tylu, z

rękami obejmującymi zagłówki foteli z przodu, głowa jak najdalej wysunięta do przodu - w jednej linii z drugim reboundem i kierowcą. Center ma za zadanie klejenie wózków, które chcą podjąć manewr wyprzedzania, poza tym spełnia normalna funkcje rebounda.

- Strefe (4 osoby) - kierowca daje, pozostała trojka klei

- Full team (5 osob) - wygląda groźnie. "

hehe.gif

niestety, sporo z tego weszło do potocznego języka i to już nie jest takie zabawne zlosnik.gif

Napisano

> niestety, sporo z tego weszło do potocznego języka i to już nie jest takie zabawne

I co gorsza sa tacy, ktorzy nie widza w tym problemu hehe.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.