Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Reset Uniaka

Featured Replies

Napisano

Witam Was, możecie mnie "oświecić" jak się robi reset Unika????

Posiadam Uniaka z '98 z silnikiem 1.0 na wtrysku.

Napisano

> Witam Was, możecie mnie "oświecić" jak się robi reset Unika????

> Posiadam Uniaka z '98 z silnikiem 1.0 na wtrysku.

Tak jak kompa... wyciągasz wtyczkę z gniazdka... a po autowemu odpinasz klemę, czekasz kilka minut, podpinasz klemę, potem odpalasz auto z powyłączanymi wszystkimi odbiornikami i bez dotykania gazu... i zostawiasz na wolnych obrotach aż do 2 lub 3 krotnego włączenia się wentylatora na chłodnicy...

Napisano

Odłącz akumulator na kilka minut. Po podłączeniu odpal silnik bez dodawania gazu, aż włączy się i wyłączy wentylator. Możesz zgasić silnik i to by było na tyle. Komputer został zresetowany.

Napisano

> Odłącz akumulator na kilka minut.

Według mojej wiedzy kilka minut nie wystarczy nono.gif,żeby zrobić reset należy odłaczyć obie klemy na co najmniej 20 min.

Napisano

> Według mojej wiedzy kilka minut nie wystarczy ,żeby zrobić reset należy odłaczyć obie klemy na co

> najmniej 20 min.

Wg. mojego Uniaka wystarczy nawet 1 minuta... może zależy to od tego ile czasu kondzie dają radę podtrzymać pamięć...

Napisano

> Według mojej wiedzy kilka minut nie wystarczy ,żeby zrobić reset należy odłaczyć obie klemy na co

> najmniej 20 min.

na czym opierasz swoją wiedzę?

Napisano

Tak jak kolega LordFalcon napisal wystarczy dobra minuta palacz.gif

Napisano
  • Autor

Dzięki za pomoc i rady.

Napisano

> na czym opierasz swoją wiedzę?

Kiedyś w "Auto Świat"lub Ąuto świat Poradnik" pytał użytkownik o reset uniaka i tam polecono mu odłaczyc na co naj mniej 20 min.

Napisano

> Kiedyś w "Auto Świat"lub Ąuto świat Poradnik" pytał użytkownik o reset uniaka i tam polecono mu

> odłaczyc na co naj mniej 20 min.

jak znam życie to nawet szanowni redaktorzy nie widzieli komputera uno na oczy więc ich słuchac nie radze

komp uno jest tak prostym urządzeniem że wystarczy przysłowiowa minuta

Napisano

> najmniej 20 min.

Obie klemy?

Po odłączeniu obu klem prąd nie ma najmniejszych szans na podtrzymanie pamięci komputera.

Przy odpięciu tylko jednej klemy prąd może jakoś tam powietrzem przelatywać i reset będzie nieskuteczny.

Napisano

> Obie klemy?

> Po odłączeniu obu klem prąd nie ma najmniejszych szans na podtrzymanie pamięci komputera.

> Przy odpięciu tylko jednej klemy prąd może jakoś tam powietrzem przelatywać i reset będzie

> nieskuteczny.

facepalm.gif Przy takich napięciach nie powstaje łuk elektryczny zlosnik.gif

Napisano

> Przy odpięciu tylko jednej klemy prąd może jakoś tam powietrzem przelatywać i reset będzie

> nieskuteczny.

hmm.gif to dlaczego po odpięciu jednej zeruje mi się zegarek i resetuje radio? niewiem.gif

może muszę zmienić akumulator? niewiem.gif

Napisano

> nieskuteczny.

dlaczego pomiędzy liniami wysokiego napięcia gdzie napięcie wynosi 220 000V jakoś przez powietrze nic nie chce przelatywać a pomiędzy aku 12.5V ma facepalm.gif

napięcie przebicia powietrza wynosi 30kV na 1cm!

Napisano

To ja u siebie w uno zle zrobilem reset bo odlaczylem wtyczke od sterownika na jakiej 20 min i odpalilem bez gazu i z wyłączonymi odbiornikami pradu ale nie czekalem na właczenie i wyłaczenie wentylatora. co teraz mam zrobic? zostawić czy zrobic ten reset tak jak napisane na forum?

Napisano

> To ja u siebie zle zrobilem reset bo odlaczylem wtyczke od sterownika na jakiej 20 min i odpalilem

> bez gazu i z wyłączonymi odbiornikami pradu ale nie czekalem na właczenie i wyłaczenie

> wentylatora. co teraz mam zrobic? zostawić czy zrobic ten reset tak jak napisane na forum?

że niby w borze?

weź uzupełnij profil i zostaw tak jak jest ok.gif

Napisano

> że niby w borze?

> weź uzupełnij profil i zostaw tak jak jest

Ale przeciez nie zrobilem tego poprawnie?

Napisano

> Ale przeciez nie zrobilem tego poprawnie?

poprawnie ok.gif

uwierz mi, komp w uno składa się z pamięci eprom i kilku pozostałych elementów zlosnik.gif

Napisano

z praktyki wiem, że wystarczy odłączyć klemę i po kilku sekundach podpiąć z powrotem.

Napisano

> z praktyki wiem, że wystarczy odłączyć klemę i po kilku sekundach podpiąć z powrotem.

dokładnie ok.gif

Napisano

> z praktyki wiem, że wystarczy odłączyć klemę i po kilku sekundach podpiąć z powrotem.

Widzisz - my to wiemy z praktyki, ale co z tego, panowie redaktorzy w Auto Świecie są mądrzejsi hehe.gif

Napisano

> nieskuteczny.

tak, i dlatego trzeba wymontować aku z auta i odejść z nim na bezpieczną odległość 25m, nadwozie uziemić najlepiej do stalowej konstrukcji mostu i w najbliższej podstacji trafo wyłączyć prąd w całej dzielnicy biglaugh.gifhehe.gifrotfl.gifzakrecony.gifzlosnik2.gifhahaha.gifhahaha.gif

Napisano

> poprawnie

> uwierz mi, komp w uno składa się z pamięci eprom i kilku pozostałych elementów

to po co czekac na załaczenie wentylatora chlodnicy?

Napisano

> Obie klemy?

> Po odłączeniu obu klem prąd nie ma najmniejszych szans na podtrzymanie pamięci komputera.

> Przy odpięciu tylko jednej klemy prąd może jakoś tam powietrzem przelatywać i reset będzie nieskuteczny.

dokładnie ...

ładunek elektryczny popłynie po obudowie akumulatora do nadwozia i przez obudowę komputera zasili jego pamięć

prądy wirowe prawe i lewe

gumowe elektrody

diody śmierdzące

przyczłapa do bulgulatora

chapanie pytonga

eee... nie to już nie

facepalm.gif

ludzie, qrffa FIZYKA !!!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.