Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

sygnaly dzwiekowe po zmianie akumulatora??????

Featured Replies

Napisano

witam.

otoz dzis wymienilem w swojej polce 1.4 tdi akumulator na centre future 72 aH. wszystko bylo by ok gdyby nie fakt ze po przekreceniu zaplonu czyli w momencie odpalenia silnika pojawiaja sie 3 krtorkie sygnaly dziwekowe cos takiego jak chce sie zostawic samochod na wlaczonych swiatlach. sygnaly te pojakiaja sie po kazdym odpaleniu silnika i poza nimi wszystko ok. zadna kontrolka nie swieci. co to moze byc. czyzby silnik zlapal jakis blad wczasie odlaczenia akumulatora. czy moze cos nie tak z akumulatorem, za duza pojemnosc??????

Napisano

> witam.

> otoz dzis wymienilem w swojej polce 1.4 tdi akumulator na centre future 72 aH. wszystko bylo by ok

> gdyby nie fakt ze po przekreceniu zaplonu czyli w momencie odpalenia silnika pojawiaja sie 3

> krtorkie sygnaly dziwekowe cos takiego jak chce sie zostawic samochod na wlaczonych swiatlach.

> sygnaly te pojakiaja sie po kazdym odpaleniu silnika i poza nimi wszystko ok. zadna kontrolka

> nie swieci. co to moze byc. czyzby silnik zlapal jakis blad wczasie odlaczenia akumulatora.

> czy moze cos nie tak z akumulatorem, za duza pojemnosc??????

A spróbuj zapiąć pasy przed przekręceniem kluczyka?

Napisano
  • Autor

> A spróbuj zapiąć pasy przed przekręceniem kluczyka?

zapiecie pasow nie pomaga.

kilkakrtone odpalenie i gaszenie silnika powoduje ze te 3 sygnaly dzwiekowe pojawiaja sie przy pierwszych 2 odpaleniach a pozniej juz ich nie ma. po jakies przerwie otwrciu drzwi i zamknieciu i ponownym wlozeniu kluczyka i odpaleniu znow sie pojawiaja?????

Napisano

kolega ma coś podobnego w piżocie 106 i też nie wie co to...

a prozaiczne pytanie, z paliwem jest jak trzeba? jeśli możesz to dla świętego spokoju podłącz się pod VAG i po sprawie

Napisano

> gdyby nie fakt ze po przekreceniu zaplonu czyli w momencie odpalenia silnika pojawiaja sie 3 krtorkie sygnaly dziwekowe

Zdjecyduj sie. Po przekreceniu kluczyka czy przy odpalanieu.

Moze masz przepalona zarowke w zegarach lub jakis hanldarzyna ja wyjal zeby nie bylo widac bledow?

Napisano

> zapiecie pasow nie pomaga.

> kilkakrtone odpalenie i gaszenie silnika powoduje ze te 3 sygnaly dzwiekowe pojawiaja sie przy

> pierwszych 2 odpaleniach a pozniej juz ich nie ma. po jakies przerwie otwrciu drzwi i

> zamknieciu i ponownym wlozeniu kluczyka i odpaleniu znow sie pojawiaja?????

Jeszcze do głowy mi przychodzi zbyt niski poziom płynu hamulcowego lub chłodniczego.

Akumulator na 100% jest sprawny? Może napięcie spada za nisko przy rozruchu?

Napisano

> Jeszcze do głowy mi przychodzi zbyt niski poziom płynu hamulcowego lub chłodniczego.

> Akumulator na 100% jest sprawny? Może napięcie spada za nisko przy rozruchu?

Podjedź do jakiegoś sklepu z akumulatorami niech ci przemierza instalacje. Sprawdzą stan aku, napięcie rozruchu i ładowanie i powinno to być za free i zajmie to jakieś 5 min i jedno będziesz mógł wykluczyć.

Napisano

> witam.

> otoz dzis wymienilem w swojej polce 1.4 tdi akumulator na centre future 72 aH. wszystko bylo by ok

> gdyby nie fakt ze po przekreceniu zaplonu czyli w momencie odpalenia silnika pojawiaja sie 3

> krtorkie sygnaly dziwekowe cos takiego jak chce sie zostawic samochod na wlaczonych swiatlach.

> sygnaly te pojakiaja sie po kazdym odpaleniu silnika i poza nimi wszystko ok. zadna kontrolka

> nie swieci. co to moze byc. czyzby silnik zlapal jakis blad wczasie odlaczenia akumulatora.

> czy moze cos nie tak z akumulatorem, za duza pojemnosc??????

a nie pojawiła sie informacja ze czas na przeglad czasami ??

Napisano
  • Autor

> a nie pojawiła sie informacja ze czas na przeglad czasami ??

symbolu inspekcji nie ma. w sobote podepne sie pod vaga i sie okaze.

Napisano

> symbolu inspekcji nie ma. w sobote podepne sie pod vaga i sie okaze.

A zobaczy jeszcze czy po odpaleniu zapalają się wszystkie lampki ostrzegawcze które powinny się zapalić? (ładowanie, ciśnienie itd)

Napisano

> symbolu inspekcji nie ma. w sobote podepne sie pod vaga i sie okaze.

no to nie mam juz wiecej pomysłow co moze byc oslabiony.gif

Napisano
  • Autor

> no to nie mam juz wiecej pomysłow co moze byc

po wizycie na vag-u bledy 778 i 1044????

Napisano

> po wizycie na vag-u bledy 778 i 1044????

778 - Czujnik skrętu kół-G85

1044 - Sterownik nieprawidłowo kodowany

Napisano
  • Autor

> 778 - Czujnik skrętu kół-G85

> 1044 - Sterownik nieprawidłowo kodowany

wszystko sie zgadza ale co dalej z tymi bledami???

Napisano

> wszystko sie zgadza ale co dalej z tymi bledami???

Masz auto od nowości?

Wygląda na to że masz źle zakodowany któryś sterownik (np do wersji z automatyczną skrzynią), tylko pytanie skąd się to wzięło? Nie wymieniałeś ostatni np pompy od ABS. sterownika poduszek itp ?

Napisano

> wszystko sie zgadza ale co dalej z tymi bledami???

pierwszy blad pojawił przez to ze byl aku odłaczony - zawsze tak jest jak masz elektryczne wspomaganie

wykasowałes te błedy i nadal piszczy ??

watpie zeby te błedy były powodem piszczenia

Napisano
  • Autor

> pierwszy blad pojawił przez to ze byl aku odłaczony - zawsze tak jest jak masz elektryczne

> wspomaganie

> wykasowałes te błedy i nadal piszczy ??

> watpie zeby te błedy były powodem piszczenia

bledy wykasowalem ale piszczy dalej. przed wymiana akumulatora nie bylo zadnych problemow. problemy pojawily sie po przelozeniu akumulatora. gos ktory sprzedawal powiedzial ze niepotrzebnie zdjolem pierwsza kleme z plusa. czy to moglo byc przyczyna??? piszczenie na 6 odpalen pojawia sie raz albo 2 razy.

Napisano

> bledy wykasowalem ale piszczy dalej. przed wymiana akumulatora nie bylo zadnych problemow. problemy

> pojawily sie po przelozeniu akumulatora. gos ktory sprzedawal powiedzial ze niepotrzebnie

> zdjolem pierwsza kleme z plusa. czy to moglo byc przyczyna??? piszczenie na 6 odpalen pojawia

> sie raz albo 2 razy.

hmm.gif a moze jakas funckja w alarmie sie załaczyła

Napisano
  • Autor

> a moze jakas funckja w alarmie sie załaczyła

alarmu nie mam.

ale zauwazylem ze jezeli nie zaciagam recznego na postoju to sygnalu dzwiekowego nie ma. czyli oznacza to ze sygnal dzwiekowy ostrzega o tym ze jest zaciagniety reczny mimo iz jest niezaciagniety. ale to tylko moje obserwacje. moze ktos napisze cos wiecej.

Napisano

Wpisz w googlu "kalibracja czujnika g85" lub "czujnik skretu g85 błąd"

Po wymianie aku trzeba zakodować czujnik skrętu bo dzieją się takie własnie cyrki.

U mnie w Audi wystarczyło przejechanie sie po prostej jakieś 100m...

Napisano

> Wpisz w googlu "kalibracja czujnika g85" lub "czujnik skretu g85 błąd"

> Po wymianie aku trzeba zakodować czujnik skrętu bo dzieją się takie własnie cyrki.

> U mnie w Audi wystarczyło przejechanie sie po prostej jakieś 100m...

tutaj tez wystarczy sie przejechac kawałek

Napisano

> U mnie w Audi wystarczyło przejechanie sie po prostej jakieś 100m...

Być może wystarczy dokręcenie kierownicą max do lewej i max do prawej. A jak nie wystarczy to trzykrotnie max do lewej i max do prawej. hmm.gif

mar00ha

Napisano

> Być może wystarczy dokręcenie kierownicą max do lewej i max do prawej. A jak nie wystarczy to

> trzykrotnie max do lewej i max do prawej.

> mar00ha

Ja zrobilem max lewa, max prawa, 50-100m prosto i blad zniknal

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.