Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Suzuki GS500 - dylemnat przedzakupowy...

Featured Replies

Napisano

Oglądany już kilka razy, jeżdżony.. żadnych zastrzeżeń....

wszystko w pełni sprawne i przygotowane do sezonu...

LINK DO AUKCJI

Wystawiona cena niby 4100, ale sprzedający zgodził się na 3900 ostatecznie.

Poza tym, że sprzedający jest z mojego miasta zgodził się również aby wpłacić 3000, a reszta po sprawdzeniu motocykla.

Teraz dylemat - brać czy nie??

Przeraża mnie jedynie rocznik - 1993 to już chyba trochę stary...

Napisano

> Oglądany już kilka razy, jeżdżony.. żadnych zastrzeżeń....

> wszystko w pełni sprawne i przygotowane do sezonu...

> LINK DO AUKCJI

> Wystawiona cena niby 4100, ale sprzedający zgodził się na 3900 ostatecznie.

> Poza tym, że sprzedający jest z mojego miasta zgodził się również aby wpłacić 3000, a reszta po

> sprawdzeniu motocykla.

> Teraz dylemat - brać czy nie??

> Przeraża mnie jedynie rocznik - 1993 to już chyba trochę stary...

dziwny ten tylny amortyzator, o co z nim chodzi?

I rozumiem że "uszczelnione lagi" oznacza wymianę uszczelniaczy?

Jeżeli stan jest na prawdę dobry to rocznikiem się nie sugeruj bo nim się nie jeździ.

Napisano
  • Autor

> dziwny ten tylny amortyzator, o co z nim chodzi?

> I rozumiem że "uszczelnione lagi" oznacza wymianę uszczelniaczy?

> Jeżeli stan jest na prawdę dobry to rocznikiem się nie sugeruj bo nim się nie jeździ.

Amor tylny wymieniony w celu obniżenia tyłu motoru.

Natomiast w lagach wymienione uszczelniacze i olej.

Znajomy mechanik który serwisował tego GSa mówił, że żadnych poważniejszych napraw nie było...

Napisano

> Amor tylny wymieniony w celu obniżenia tyłu motoru.

> Natomiast w lagach wymienione uszczelniacze i olej.

> Znajomy mechanik który serwisował tego GSa mówił, że żadnych poważniejszych napraw nie było...

nie bardzo wiem w jakim celu jest obniżony tył ale mniejsza o to...

Sam kupiłem jako pierwszy motocykl gs'a też z 1993 roku pomimo że myślałem o jakimś młodszym ale takiego trafiłem w świetnym stanie a i tak motocykl planowałem na sezon do dwóch żeby później zmienić na coś większego. Pojeździłem suzuki jeden sezon, jedyny koszt w między czasie poza paliwem to klocki z przodu. Sprzedałem motocykl na koniec sezonu za 200 zł więcej niż kupiłem zlosnik.gif

Napisano

> paliwem to klocki z przodu. Sprzedałem motocykl na koniec sezonu za 200 zł więcej niż kupiłem

to potwierdza fakt, że w motocyklach liczy się przede wszystkim stan techniczny a nie wiek, poza tym GS500 to swietny sprzet, ktory pewnie za 20lat stanie sie wrecz kultowym:)

Napisano

Dobrze utrzymany GS jest praktycznie niezniszczalny. Nie sugeruj się rocznikiem a stanem motocykla. Sprawdź napęd i opony, to w sumie najdroższe rzeczy do wymiany, zobacz czy łatwo odpala na zimnym silniku i czy po rozgrzaniu ok 2-3 min równo trzyma wolne obroty, bez falowania.

Napisano

> nie bardzo wiem w jakim celu jest obniżony tył

jakaś dziewczyna jeździła...

wygląda bardzo dobrze.

Napisano
  • Autor

> jakaś dziewczyna jeździła...

> wygląda bardzo dobrze.

Jeździ starszy facet...

W środę wylatuję na wczasy, jeżeli po powrocie jeszcze będzie i kupuję.. zlosnik.gif

Napisano

> Jeździ starszy facet...

od nowości przez 17 lat ?

do sportu motocykli się nie obniża, obniża się gdy kierownik na światłach jak baletnica stoi. GS500 jest już i tak niski więc to musiał być karzeł lub dziewczyna zlosnik.gif

Napisano

> to potwierdza fakt, że w motocyklach liczy się przede wszystkim stan techniczny a nie wiek, poza

> tym GS500 to swietny sprzet, ktory pewnie za 20lat stanie sie wrecz kultowym:)

To potwierdza fakt, że motocykl taki jak GS kupuje się na początek przygody z jednośladami, jeździ się 2-3 lata najtańszym kosztem bez wkładania w niego kasy, zaniedbując czynności serwisowe, a później sprzedaje icon_rolleyes.gif

Napisano

> jeździ się 2-3 lata najtańszym kosztem bez wkładania w niego kasy, zaniedbując czynności serwisowe, a

> później sprzedaje

za przeproszeniem, ale to cecha charakteru a nie typ motocykla ma znaczenie. jeśli ktoś skąpi i olewa swój pierwszy motocykl to będzie to robił z każdym następnym.

ja w swój władowałem worek pieniędzy i wszystko w nim chodzi perfekcyjnie, mimo iż pewnie go sprzedam za rok lub dwa.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.