Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Termometr w korku oleju - warto ?

Featured Replies

Napisano

> Czy warto kupić sobie taki termometr:

> http://allegro.pl/item1161411542_termometr_czujnik_oleju_fj_fzs_xj_xjr_xs_fzx_fz.html

> czy wskazania są dokładne i czy szybko termometr reaguje na zmianę temperatury ?

jak kupiłem fazera to już miałem taki wskaźnik zamontowany i w sumie nie zwracam na niego uwagi w trakcie eksploatacji

Napisano

Wszystko zależny od motocykla i jego zastosowania. W sprzętach, w których jest co najwyżej chłodnica oleju lub w ogóle jej nie ma (chłodzone powietrzem) warto mieć taki korek z czujnikiem temperatury zlosnik.gif

Wiesz kiedy silnik ma już odpowiednią temperaturę pracy albo kiedy należy go ostudzić oink.gif

Napisano

> albo kiedy należy go ostudzić

Tylko, że jesli jest montowany w korek olejowy, to ma taką dużą bezwładność, ze zanim odczytamy na nim temperature to dawno odczujemy juz ją na manetce. Ogolnie IMO zbędny bajer.

Napisano

> http://allegro.pl/i...

To jest po prostu kolejny mało przydatny, ozdobny gadget.

Jeśli bardzo ci się to podoba i żyć bez tego nie możesz to sobie kup ale nie bierz na serio jego wskazań, traktuj to jako ozdobę! smile.gif

Napisano
  • Autor

> To jest po prostu kolejny mało przydatny, ozdobny gadget.

> Jeśli bardzo ci się to podoba i żyć bez tego nie możesz to sobie kup ale nie bierz na serio jego

> wskazań, traktuj to jako ozdobę!

Czyli jednak wychodzi na to że jest mi coś takiego niepotrzebne.

Napisano

zanim to to kupisz - odpowiedz sobie na pytanie, czy podczas normalnej jazdy widzisz korek oleju, gdzie ma być wkręcony termometr? ja np. mam korek w okolicy prawej kostki, osłonięty "nadwoziem"... 30.GIF

Napisano
  • Autor

> zanim to to kupisz - odpowiedz sobie na pytanie, czy podczas normalnej jazdy widzisz korek oleju,

> gdzie ma być wkręcony termometr? ja np. mam korek w okolicy prawej kostki, osłonięty

> "nadwoziem"...

Raczej było by widać, ale skoro działa z taką bezwładnością to raczej podziękuje.

Napisano

Kilku moich kumpli kupiło i podobno korzystają z tego. Ja nie kupuję i nie radzę bo jego zakupie będziesz narzekał że silnik Ci się grzeje itd tak jak moi kumple, a tak to jest spokój zeby.GIF

Napisano

> Wszystko zależny od motocykla i jego zastosowania. W sprzętach, w których jest co najwyżej

> chłodnica oleju lub w ogóle jej nie ma (chłodzone powietrzem) warto mieć taki korek z

> czujnikiem temperatury

> Wiesz kiedy silnik ma już odpowiednią temperaturę pracy albo kiedy należy go ostudzić

No,w czasie jazdy sie wychylasz i patrzysz w okolice silnik a probujac ja odczytac? hehe.gif

Napisano

> No,w czasie jazdy sie wychylasz i patrzysz w okolice silnik a probujac ja odczytac?

Miałem tu na myśli akurat enduro chłodzone powietrzem zlosnik.gif

Dokładnie to XR 600 zlosnik.gif Tam się nie trzeba wychylać wpysk.gif

Na szosie w trakcie jazdy dość śmiesznie by to wyglądało... aż mi się JoeBar przypomniał rotfl.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.