Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bagażnik dachowy

Featured Replies

Napisano

Mam pytania:

- Czy bagaznik bazowy do sedana i hatchbacka jest taki sam, czy się różnią uchwytami?

- Czy modele pasujące do Lacetti pasują też do innych aut (jakich)? Jak szukam do Lacetti to prawie nigdzie nie ma. A może to jest taki sam jak do np. Focusa?

- Ile płaciliście za swoje bagażniki? Czy da się kupić coś za 300-400zł (a może taniej) czy odpuścić i kupić Thule za 600?

- Nie ma ktoś do sprzedania bagażnika? zlosnik.gif

Napisano

> Mam pytania:

> - Czy bagaznik bazowy do sedana i hatchbacka jest taki sam, czy się różnią uchwytami?

> - Czy modele pasujące do Lacetti pasują też do innych aut (jakich)? Jak szukam do Lacetti to prawie

> nigdzie nie ma. A może to jest taki sam jak do np. Focusa?

> - Ile płaciliście za swoje bagażniki? Czy da się kupić coś za 300-400zł (a może taniej) czy

> odpuścić i kupić Thule za 600?

> - Nie ma ktoś do sprzedania bagażnika?

Ja kupowałem uniwersalny AutoMaxi za coś kole 200zł, ale nie widzę teraz tego na allegro.

Seria Supra, ale nie wiem dokładnei który.

Problem jest z uniwerslanym taki, że ciężko go dopasować do karoserii dachu. Trzeba trochę kombinować ze skosami.

Napisano
  • Autor

> Ja kupowałem uniwersalny AutoMaxi za coś kole 200zł, ale nie widzę teraz tego na allegro.

> Seria Supra, ale nie wiem dokładnei który.

> Problem jest z uniwerslanym taki, że ciężko go dopasować do karoserii dachu. Trzeba trochę

> kombinować ze skosami.

No właśnie. A ja chcę na to dość dużego boxa wsadzić, więc trochę się boję kombinowania żeby mi na autostradzie nie odfrunął.

Niemniej będę szukał. Jeszcze trochę czasu mam.

Napisano

> No właśnie. A ja chcę na to dość dużego boxa wsadzić, więc trochę się boję kombinowania żeby mi na

> autostradzie nie odfrunął.

> Niemniej będę szukał. Jeszcze trochę czasu mam.

ogólnie bez rynienek mocowanie belek takie srednie jest, więc lepiej IMO kupić dedykowany, dopasowany do krzywizn dachu

Napisano

Ja taki uniwersalny wlasnie pozyczylem od kolegi i nieswiadomie pogialem slupki dachowe i potem doprawilem jak chcialem to wyprostowac.

Takze zadnych uniwersalnych, bo wlasnie ta regulacja tych katow byla powodem, ze dociskalem stopy az pogilaem blachy. Urwac nie urwalo, a jechalem z duza "trumna" ponad 130km/h

Napisano

> Ja kupowałem uniwersalny AutoMaxi za coś kole 200zł, ale nie widzę teraz tego na allegro.

> Seria Supra, ale nie wiem dokładnei który.

> Problem jest z uniwerslanym taki, że ciężko go dopasować do karoserii dachu. Trzeba trochę

> kombinować ze skosami.

Miałem Supra 2 i stosowałem go do Felicii. Według zapewnień producenta ten sam model powinien pasować do Aveo (jest w wykazie), ale sposób jego mocowania nie wzbudzał nigdy mojego zaufania (ponadto jest błąd w tabeli rozstawów powodujący, że bagażnika ustawionego według tabeli do Felicii w ogóle nie da się zamocować - trzeba rzeźbić po swojemu) no i któregoś razu zrobił mi odgnioty w dachu Felki, więc po wstępnych przymiarkach do Aveo go sprzedałem i zasadniczo niestety nie polecam.

Napisano

> ogólnie bez rynienek mocowanie belek takie srednie jest, więc lepiej IMO kupić dedykowany,

> dopasowany do krzywizn dachu

ok.gifok.gifok.gifok.gifok.gif

• 1 miesiąc później...
Napisano

> Miałem Supra 2 i stosowałem go do Felicii. Według zapewnień producenta ten sam model powinien

> pasować do Aveo (jest w wykazie), ale sposób jego mocowania nie wzbudzał nigdy mojego zaufania

> (ponadto jest błąd w tabeli rozstawów powodujący, że bagażnika ustawionego według tabeli do

> Felicii w ogóle nie da się zamocować - trzeba rzeźbić po swojemu) no i któregoś razu zrobił mi

> odgnioty w dachu Felki, więc po wstępnych przymiarkach do Aveo go sprzedałem i zasadniczo

> niestety nie polecam.

A ja mam dobre doświadczenie z uniwersalnym bagażnikiem. Właśnie wróciłem z wakacji 3 tygodnie z takim bagażnikiem + duży box. Kąty łap nie pasowały do relingów, ale w sklepie powiedzieli, że bez znaczenia. I rzeczywiście! żadnych pogięć, odkształceń ani śladów smile.gif Box załadowany na max - 2 osoby pomagały mi go domknąć. Jazda tak do 140 km/h i nawet zdarzyło się jedno ostre hamowanie - cały zestaw bez zarzutu.

Napisano
  • Autor

> ogólnie bez rynienek mocowanie belek takie srednie jest, więc lepiej IMO kupić dedykowany,

> dopasowany do krzywizn dachu

Kupiłem La Prealpina, dedykowany do Lacetti (niełatwo to dostać). Ale zmieniłem plany i nie pojechałem z boxem na wakacje. Więc bagażnik na razie leży i się kurzy.

crazy.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.