Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

starter na guzik

Featured Replies

Napisano

Przerabiał może ktoś montaż startera na przycisk takiego jak w złączniku?? Dużo przeróbek w kostce stacyjki??

post-65827-1435250922956_thumb.jpeg

Napisano

> Przerabiał może ktoś montaż startera na przycisk takiego jak w złączniku?? Dużo przeróbek w kostce

> stacyjki??

ze starterem chyba nie ma problemu aby go podłaczyc a co z imobiliserem?

Napisano
  • Autor

> ze starterem chyba nie ma problemu aby go podłaczyc a co z imobiliserem?

Kluczyk w stacyjce a samo uruchamianie silnika przyciskiem.

Chciałbym tak zrobić w samochodzie żony bo kostki pod stacyjkę do Matiza są można powiedzieć fatalnej jakości i co kilka miesięcy wymiana. angryfire.gif

Napisano

Jeśli chcesz to zrobić tak, że trzymasz przycisk i po uruchomienia silnika puszczasz, to spoko. Nie musisz nawet ruszać stacyjki. Podłączasz tylko kabelek z zacisku 50, do zacisku 30 (rozrusznik do plusa akumulatora).

Jeśli chcesz tak jak w nowych wózkach, czyli wciskasz i możesz puścić w dowolnej chwili, a silnik i tak odpala sam, to już trochę gorzej będzie. Potrzebny jest sygnał o uruchomieniu silnika (z czujnika na wale, albo alternatora).

Napisano

> Chciałbym tak zrobić w samochodzie żony bo kostki pod stacyjkę do Matiza są można powiedzieć

> fatalnej jakości i co kilka miesięcy wymiana.

Nie lepiej zastosowac jakis przekaznik niz montowac taki przycisk, takie przyciski to w starze byly grinser006.gif

Napisano
  • Autor

takie przyciski to w starze byly

Wiem,ale trafia mnie jak co jakiś czas słyszę że znowu nie da się uruchomoć silnika. wrrr.gif

Chodzi mi tylko o samo uruchomienie bez żadnych bajerów.

Napisano

> Chciałbym tak zrobić w samochodzie żony bo kostki pod stacyjkę do Matiza są można powiedzieć

A musi być przycisk? grinser006.gifzlosnik.gif

Kiedyś "koleżance od Golfa" padła kostka więc na szybko pociągnąłem przewody od złączki - od elektrowłącznika oraz od plusa. Do wieczora miałem załatwić nową kostkę lub dołożyć przycisk, do tego czasu musiała sobie radzić - zwierała przewody zlosnik.gif Kostki nie załatwiłem, ale stara jakimś cudem się naprawiła. A kable zostały zlosnik.gif I przydały się, bo kostka co jakiś czas szwankowała. Trzeba było widzieć miny pasażerów jak wsiadali do auta, a dziewczyna szybki ruch pod deskę, dwa przewody w garści, spora iskra i silnik pracuje zlosnik.gif Kurna jak w filmie zlosnik.gif

Pozdroofka

Napisano

> Kiedyś "koleżance od Golfa"

ooo dawno nic juz nie było pisane o koleżance biglaugh.gif

Napisano

> ooo dawno nic juz nie było pisane o koleżance

Bo Golf stoi pod drzewkiem i teraz się Seatem wozi smile.gif

Pozdroofka

Napisano

> Bo Golf stoi pod drzewkiem

Tajna kwatera oink.gifspineyes.gifrotfl.gif

A Seat (ta nedzna podrobka Volkswagena..) dla niepoznaki...

Przycisk startowy jako samorobka popularny jest w VW Transporter III, kostka stacyjki pada szybko...

Pozdrawiam

Napisano

> A musi być przycisk?

> Kiedyś "koleżance od Golfa" padła kostka więc na szybko pociągnąłem przewody od złączki - od

> elektrowłącznika oraz od plusa. Do wieczora miałem załatwić nową kostkę lub dołożyć przycisk,

> do tego czasu musiała sobie radzić - zwierała przewody

hehe, przypomniałeś mi taksiarza z krakowa który jeździł F-ką z jakimś dieslem, wiadomo jak to niektórzy taksówkarze - jeżdżą jak najtaniej i jak najmniej dołożyć do auta, więc co mu się psuło z elektryki to zakładał wyłącznik "hebelkowy" i lampkę sygnalizacyjną do niego - w końcu powstał z tego panel który wyglądał jak w aucie klasy WRC zlosnik.gif

nikt poza nim nie umiał odpalić tego auta hahaha.gif

brat

Napisano

Proponuję założyć kostkę od Astry F z przed liftu.

grinser006.gif

Napisano

> Jeśli chcesz tak jak w nowych wózkach, czyli wciskasz i możesz puścić w dowolnej chwili, a silnik i

> tak odpala sam, to już trochę gorzej będzie. Potrzebny jest sygnał o uruchomieniu silnika (z

> czujnika na wale, albo alternatora).

a Oplowskie starsze ECU mają taki sygnał który można by wykorzystać?

gdzieś na astra-g.de? widziałem jakiś mini manual z montażem wyłącznika z BMW, ale nie wiem czy był on na zasadzie trzymania czy tylko przyciśnięcia,

i pytanie drugie, ten sam przycisk wyłącza silnik w fabrycznych wykonaniach, pytanie czy tak dało by się zrobić w Oplu?

wiem, trzeba by prześledzić schematy z fabrycznych wykonań tego patentu,

brat

EDIT: znów sobie trochę sam odpowiem, lektura na elektrodzie klik

Napisano
  • Autor

> Proponuję założyć kostkę od Astry F z przed liftu.

Kupiłem ,założyłem ,działa super yay.gifale niestety w tej kostce od astry brakuje jednego złacza i nie działa oświetlenie wnętrza ,zapalniczka i radio .

Można połączyć z którymś z wyprowadzeń ?

post-65827-14352509242811_thumb.jpg

Napisano

> Kupiłem ,założyłem ,działa super ale niestety w tej kostce od astry brakuje jednego złacza i nie

> działa oświetlenie wnętrza ,zapalniczka i radio .

> Można połączyć z którymś z wyprowadzeń ?

A to ciekawostka.

Sam zakładałem kostkę z Astry do Matiza i oświetlenie wnętrza, radio i zapalniczka działa jak dawniej hmm.gif

A jakiej firmy była ta kostka?

Napisano
  • Autor

Tutaj schemat stacyjki brakuje złącza oznaczonego jako KA

post-65827-14352509243298_thumb.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.