Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z temperaturą wody ale nie termostat.

Featured Replies

Napisano

Siemka.

Problem przedstawia się następująco. Wsiadłem do auta żony i okazał się że ogrzewanie nie działa. Postanowiłem nagrzać silnik. No i nagrzałem ku mojemu przerażeniu do 110 st. Myślałem że termostat i chciałem schłodzić dając gorące powietrze na maksa. I nic, leci takie samo jak na zimnym. Wiatrak przy chłodnicy oczywiście się nie kręci.

I tu moje pytanie, termostat czy coś innego. Normalnie bym wymienił termostat i tyle, ale nie leci gorące powietrze. Jakieś pomysły ?

Napisano

skoro sie nagrzał a i tak nie grzało wewnatrz to albo klapki nie działaja albo nagrzewnica jest zatkana - dotknij przewody wejsciowy/wyjsciowy nagrzewnicy czy maja taka sama temp.

Napisano

> Jakieś pomysły ?

Może być, że nagrzewnica się zapchała hmm.gif

edit. nie zdążyłem...

Napisano

Wiatrak przy chłodnicy oczywiście się nie kręci.

Czemu się nie kręci?

Napisano
  • Autor

> Wiatrak przy chłodnicy oczywiście się nie kręci.

> Czemu się nie kręci?

No właśnie ja się pytam czemu.

Tak wpadłem że płynu może nie ma confused.gif

Napisano

> No właśnie ja się pytam czemu.

> Tak wpadłem że płynu może nie ma

a to my mamy wiedzieć czy plynu nie ma??

sprawdz w zbiorniczku i bedzie wiadomo

Napisano
  • Autor

> a to my mamy wiedzieć czy plynu nie ma??

> sprawdz w zbiorniczku i bedzie wiadomo

Ja to napisałem do niekręcącego się wiatraka a nie płynu w zbiorniczku. No ludzie, co wy.

Napisano

> Ja to napisałem do niekręcącego się wiatraka a nie płynu w zbiorniczku. No ludzie, co wy.

A otwierałeś chociaż maskę? Może wtyczke sie wypięła, kabel przetarł, włącznik po prostu padł...

Napisano

> Ja to napisałem do niekręcącego się wiatraka a nie płynu w zbiorniczku. No ludzie, co wy.

ale sam zle kombinujesz, jezeli płyn jest w zbiorniczku to i jest w całym układzie wiec nie wiem czemu piszesz, że może płynu nie ma i nie kreci sie wiatrak?

skoro sie nie kreci to jest to wina elektryczna...

Napisano

> No właśnie ja się pytam czemu.

> Tak wpadłem że płynu może nie ma

A nie jest to przypadkiem wina czujnika temp w chłodnicy. Jak mi się nie kręcił to była jego wina.

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> A nie jest to przypadkiem wina czujnika temp w chłodnicy. Jak mi się nie kręcił to była jego wina.

> pozdrawiam

Dzięki koledzy, wody brakowało, gdzieś leci.

Jak ktoś by miał problemy podobne jak ja.

Auto z wentylacji nie daje ciepłego powietrza (mimo rozgrzanego motoru) i silnik się grzeje ponad normę, nie dział wentylator chłodnicy.

Sprawdźcie poziom płynu w chłodnicy. U mnie się okazał że gdzieś uciekł.

Doszedłem do tego drogą dedukcji p.t. czujnik w chłodnicy+powyższe objawy-mało płynu chłodzącego. Ewentualnie można sprawdzić stan płynu grinser006.gif

Dzięki za zainteresowanie.

Pozdrawiam.

Napisano

bez urazy ale to trzeba było zakładać aż nowy temat aby na końcu sie okazało, że nie ma płynu w zbiorniczku facepalm.gif

Napisano

> bez urazy ale to trzeba było zakładać aż nowy temat ...

Magia AK - po co cokolwiek sprawdzać samemu.

Napisano

> Magia AK - po co cokolwiek sprawdzać samemu.

za niedługo będą pytania: auto nie pali proszę o poradę a po 50 odpowiedziach autor napisze zlokalizowałem usterke sam- nie ma paliwa hahaha.gif

Napisano

> ... - nie ma paliwa

A w instrukcji obsługi jest napisane, że warunkiem koniecznym

odpalenia jest obecność paliwa w baku?

Napisano

> A w instrukcji obsługi jest napisane, że warunkiem koniecznym

> odpalenia jest obecność paliwa w baku?

instrukcja instrukcją ale zdrowy rozsądek to podstawa... biglaugh.gif

Napisano

> A w instrukcji obsługi jest napisane, że warunkiem koniecznym

> odpalenia jest obecność paliwa w baku?

na szczęście nie mieszkamy w USA hahaha.gif

brat

Napisano

To ja też OT!

Już kiedys pisałem przy podobnej okazji, że jestem zbulwersowany zróznicowanym poziomem tego forum: z jednej strony natychmiastowa pomoc, profesjonalne wypowiedzi i unikalne modernizacje kol. Tosh, Lelek, Orochimaru, Azja, Wszim, BratPit i wielu innych (wszystkich nie wymienię) a z drugiej problemy "blondynki" w ww. stylu...

Są fora, na których za taki "numer" jest warn, a potem ban na 2 tygodnie... Jesli ktoś ceni sobie swój czas i nie chce mu się maski podnieść, to dlaczego nie szanuje naszego czasu? Żenada i tyle! Powinien sobie odpocząć od internety i więcej czasu poświęcić na zapoznanie się ze swoim samochodem...

Jeśli Moderatorzy nie wyciągają konsekwencji, to proponuję klikać w "ignoruj tego użytkownika", jedyne lekarstwo na lenistwo, w końcu lenie nauczą się zaglądać do instrukcji i archiwum tego forum... Do tej pory ignorowałem w ten sposób jedynie za chamstwo, chyba zacznę za lenistwo i głupotę...

Jeszcze jedno: są osoby, które tylko pomagają innym, ale są i takie, które zalewają te forum lawiną pytań, niekiedy zakładają po kilka watków dziennie lub na ten sam temat. To też plaga i coś trzeba z tym zrobić. Kupi sobie taki samochód, rejestruje na forum i dalej zawracać gitarę pytaniami: co to za kabelek, czemu ta lampka świeci, czemu tyle pali, bład poduszek, jaki kabelek do diagnostyki (to już epidamie).... A odpowiedzi na te wszystkie pytania juz są, wystarczy poszukać...

Ukłony dla kol. Lelek, za pogrupowanie niektórych tematów w grupy, jest już luz, ale trzeba jakoś zmobilizować pytaczy do korzystania z opcji "szukaj". Przecież np. "parują szyby" to temat, po którym można jesienią zagarki na czas zimowy przestawiać!!!

Czekam tylko na wątek w stylu: "samochód nie pali, co to może być" i zacznie się burza mózgów - w końcu autor w 50 poście napisze: " dzięki za pomoc, ukradli mi koła".

Żenada. Pozdr.

Napisano

> ... Do tej pory ignorowałem ...

Ale to też nie jest moim zdaniem dobre. Ignorowany nie zdaje sobie

sprawy z (delikatnie mówiąc) niestosowności swego zachowania.

Napisano

> Czekam tylko na wątek w stylu: "samochód nie pali, co to może być" i zacznie się burza mózgów - w

> końcu autor w 50 poście napisze: " dzięki za pomoc, ukradli mi koła".

Predzej. "Samochod nie jedzie..."

Napisano

Odniose sie do Twojej wypowiedzi, zreszta bardzo slusznej i poruszajacej pojawiajacy sie co pewien czas problem.

Wielokrotnie prosilismy nowych uzytkownikow o grzebanie w archiwum, bo to istna kopalnia wiedzy i sam z niej korzystam. Mozna wybaczyc bledy poczatkujacych uzytkownikow, jesli nie moga obsluzyc "szukajki", ktora jest dosyc "upierdliwa" w uzyciu, ale mozna przebolec...

Ale nie w tym rzecz...Jesli uzytkownik zada konkretne pytanie, wskazujac objawy i wszelkie jego okolicznosci, istnieje duza szansa, ze koledzy z forum pomoga w rozwiazaniu problemu, czesto zadajac pytania dodatkowe, na ktore zainteresowany rzeczowo odpowiada (sa to czeste przypadki, chwala zainteresowanemu za cierpliwosc i rzeczowe wsazowki, bo nie raz padaja liczne dodatkowe pytania...), problem najczesciej da sie rozwiazac na dordze komunikacji elektronicznej i wsszyscy sa zadowoleni. Chetnie, ze swojej strony sluze rada kazdemu, kto zada konkretne pytania i udziela konkretnych wskazowek (na odleglosc tylko w ten sposob mozna komus pomoc). Dlatego tez mnie osobiscie irytuje postawa kolegi, ktory ow watek zalozyl, dopytujac sie o problem, nastepnie sam sobie odpowiadajac i w tzw "miedzyczasie" niemal ublizajac innym, przy okazji nie korzystajac z ogolnodostepnej, ogromnej wiedzy zgromadzonej na tym forum (a problem byl wrecz banalny...). To juz nie pierwszy, taki przypadek, o ironio, dotyczacy tego uzytkownika.

Kazdy problem mozna rozwiazac w sposob spokojny i merytoryczny, bez zbednego czepiania sie "slowek" i wycieczek osobistych.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.