Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bicie na pewnych rodzajach asfaltu - ki czort?

Featured Replies

Napisano

No wlasnie - przy wiekszych predkosciach lekkie bicie na kierownicy - ale tylko gdy jade po gladkim asfalcie. Przy chropowatym - pelny spokoj. Opony? Wywazane byly dwa razy, nie mieli zastrzezen. Czy jeszcze cos innego moze byc powodem?

Dzieki z gory za pomoc.

Napisano

Mam to samo w swoim Oplu gdy jeżdżę po autostradzie, ale dla pewnosci muszę sprawdzić wyważenie. Na innych drogach z takimi samymy prędkościami bicie nie odczuwalne.

Napisano
  • Autor

> Mam to samo w swoim Oplu gdy jeżdżę po autostradzie, ale dla pewnosci muszę sprawdzić wyważenie. Na

> innych drogach z takimi samymy prędkościami bicie nie odczuwalne.

No u mnie jest odwrotnie - przynajmniej tutaj autostrady sa bardziej chropowate niz drogi krajowe czy ekspresowe i na autostradzie moge sobie spokojnie 150 jechac, a na ekspresowce przy 110 kierownica juz troche drzy. Powietrza za duzo nie mam, to tez sprawdzilem. Na moj gust to pozostaje wadliwa opona.

Napisano

> Mam to samo w swoim Oplu gdy jeżdżę po autostradzie, ale dla pewnosci muszę sprawdzić wyważenie. Na

> innych drogach z takimi samymy prędkościami bicie nie odczuwalne.

tez tak mam, ale co ciekawe tylko na A2. Tez sie wlasnie zastanawialem o co chodzi bo na normalnej drodze nawet powyzej 150 nic nie drzy a na A2 powyzej 120 pojawiaja sie lekkie wibracje budy

Napisano

> tez tak mam, ale co ciekawe tylko na A2. Tez sie wlasnie zastanawialem o co chodzi bo na normalnej

> drodze nawet powyzej 150 nic nie drzy a na A2 powyzej 120 pojawiaja sie lekkie wibracje budy

krzywa droga, serio. To samo jest na nowym odcinku A1 w okolicach węzła gliwice sośnica

Napisano

> tez tak mam, ale co ciekawe tylko na A2.

Bo miejscami jest taka delikatna pralka, na pewno jest taki odcinek pomiędzy Emilią a Kołem.

Na początku też się zastanawiałem co jest grane.

Pozdrawiam BAS

Napisano

czasem z drogą jest cos nie tak choc na pierwszy rzut oka wyglada jak trzeba

wadliwa, kwadratowa opona.

Napisano

> czasem z drogą jest cos nie tak choc na pierwszy rzut oka wyglada jak trzeba

> wadliwa, kwadratowa opona.

Zauważyłem dziwną technologię nakładania nawierzchni - drogowcy kładą 2 warstwy asfaltu, metalową siatkę hmm.gif i znów dwie warstwy asfaltu. Jadąc po takiej drodze czuć że nie jest równa, jedzie się jak po tarce i czuć drgania zwłaszcza przy szerokich niskich oponach. Co to za nowoczesna technika? icon_eek.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.