Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zawieszenie

Featured Replies

Napisano

Elo , w najbliższym czasie będę swapować mojego CC , i mam pytanie co do zawieszenia screwy.gif chce kupić kompletne nowe amortyzatory razem z sprężynami , 70 - 50 czy coś koło tego ,i piszę abyście mi doradzili jakie najlepiej kupić ,z góry dziękuje waytogo.gif

Napisano

ponoć zestaw fk jest dobry

poza tym nie ma amorów ( pordukowanych) które by pasowały pod obnizenie -70

Napisano
  • Autor

aa czyli to są te żółte amory ? screwy.gif a oprócz FK jest wybierać w czym ?

Napisano

PZM-y

lub ewentualnie kupić seria amory i oddać je do skrócenia i utwardzenia wink.gif

Napisano

> Elo , w najbliższym czasie będę swapować mojego CC , i mam pytanie co do zawieszenia chce kupić

> kompletne nowe amortyzatory razem z sprężynami , 70 - 50 czy coś koło tego ,i piszę abyście mi

> doradzili jakie najlepiej kupić ,z góry dziękuje

Eibach pro kit - 40mm i Bilstein B6

Napisano
  • Autor

dzięki za wasze wypowiedzi grinser006.gif , no ale jak skrócę seryjne amorki to chyba za długo nie wytrzymią co nie ? bo nie ukrywam ,że raczej kieruję się przy wyborze amorków trwałością ,nie chce mieć tak ,że przypuśćmy po 3 miesiącach wyleją i zakończą swój żywot screwy.gif

Napisano

> dzięki za wasze wypowiedzi , no ale jak skrócę seryjne amorki to chyba za długo nie wytrzymią co

> nie ? bo nie ukrywam ,że raczej kieruję się przy wyborze amorków trwałością ,nie chce mieć tak

> ,że przypuśćmy po 3 miesiącach wyleją i zakończą swój żywot

Jak kupisz B6, to one są praktycznie nie do zajechania w cento.

Ludzie skaczą na nich po kilka sezonów w KJS-ach bez remontu, więc tak na ulicę to można je uważać za niezniszczalne.

Po prostu to jest to samo wykonanie które idzie do dużo cięższych samochodów, a w lekkim cento to śmiga aż miło.

Sporo kosztują, ale IMO są warte każdej złotówki.

Do tego są w pełni serwisowalne, więc w razie uszkodzenia można je odesłać do Zerkopolu do remontu który kosztuje znacznie mniej niż nowe amortyzatory.

Jeżeli chodzi o inne amortyzatory to generalnie im twardsze tym mniej trwałe.

Skracanie sprężyn nie ma w zasadzie wpływu na trwałość amortyzatorów, a jedynie na to że częściej dobijesz podwoziem do ziemi - no chyba że trafi Ci się taka pechowa dziura że skończy Ci się zakres pracy kolumny, ale takie rzeczy to już się dzieją razem z wyłamaniem zderzaka i chłodnicy o jakiś wielki kamlot.

Napisano

Ja mam B6 z tyłu i są bardzo twarde ale przy - 40 pieje mi tył nie wiem czemu ogólnie polecam

Napisano
  • Autor

To dobrze wiedzieć ,dzięki jeszcze raz za wasze odpowiedzi waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.