Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pekniety blok, wyciek oleju

Featured Replies

Napisano

> juz nie halasuje jutro koncowa prac... przykrecenie kol, montaz dolotu, zderzaka i ogarniecie

> garazu Pablowi bo maly bajzel sie zrobil. Do tego wywoz moich gratow i starego bloku

> No i jeszcze najgorsze... docieranie silnika

Współczuję tego ostatniego, ostatnio przerabiałem kwestię spineyes.gif

Napisano
  • Autor

jupi dzis dziada zlozylem rotfl.gif troche buda telepie na jalowym ale tragedii nie ma. Raz mi zgasl przy hamowaniu, tak jakby z obrotow spadl.

Hamulce + tarcze tez byly robione i pedal cos miekki. mam wrazenie jak go naciskam ze klocek jakby sie slizgal po tarczy. Dzis zrobie ze 150km to sie zobaczy, moze klocek sie musi dotrzec z tarcza ok.gif

Napisano

> jupi dzis dziada zlozylem troche buda telepie na jalowym ale tragedii nie ma. Raz mi zgasl przy

> hamowaniu, tak jakby z obrotow spadl.

> Hamulce + tarcze tez byly robione i pedal cos miekki. mam wrazenie jak go naciskam ze klocek jakby

> sie slizgal po tarczy. Dzis zrobie ze 150km to sie zobaczy, moze klocek sie musi dotrzec z

> tarcza

Na bank to jest kwestia dotarcia, pojeździj ale nie hamuj ostro i zobaczysz, że się ułoży waytogo.gif

Napisano

> jupi dzis dziada zlozylem troche buda telepie na jalowym ale tragedii nie ma. Raz mi zgasl przy

> hamowaniu, tak jakby z obrotow spadl.

Jaki wałek założyłeś?

Napisano
  • Autor

> Jaki wałek założyłeś?

bardzo lajtowo, swiatek 248.

Ja to jestem chyba unlucky... dzis w Bytomiu auto mi siadlo. pompa paliwa przestala pracowac. O dziwo ma jakies 4 miechy a kupiona jako nowa. Zawsze cos angryfire.gif

W pon. bede kombinowal. mam wrazenie ze gdzies styku nie ma i stad te cyrki. Miernik prawde Ci powie ok.gif

Napisano

> bardzo lajtowo, swiatek 248.

> Ja to jestem chyba unlucky... dzis w Bytomiu auto mi siadlo. pompa paliwa przestala pracowac. O

> dziwo ma jakies 4 miechy a kupiona jako nowa. Zawsze cos

> W pon. bede kombinowal. mam wrazenie ze gdzies styku nie ma i stad te cyrki. Miernik prawde Ci

> powie

ZNAM SKAS TE PRZEBOJE Z AUTAMI:) NIE ZAZDRASZCZAM ok.gif

Napisano
  • Autor

Juz druciarnie zaczalem robic z 12V, kombinowanie, sprawdzanie przekaznika... a tu nagle moim oczom ukazal sie przepalony bezpiecznik 10A. Uwielbiam takie akcje hehe.gif Padlo jezdzi brawo.gif270635636-JUMP2.gifzakrecony.gifzakrecony.gifzakrecony.gif

Mam nadzieje ze to juz koniec przebojow z autkiem spineyes.gif

Napisano

> Juz druciarnie zaczalem robic z 12V, kombinowanie, sprawdzanie przekaznika... a tu nagle moim

> oczom ukazal sie przepalony bezpiecznik 10A. Uwielbiam takie akcje Padlo jezdzi

> Mam nadzieje ze to juz koniec przebojow z autkiem

brawo.gifok.gif

Napisano
  • Autor

ehhh i moja euforia dlugo ne trwala oslabiony.gif na silesi pompa klekla... co chwile wywala bezpiecznik z pompy. Juz nie mam sil to tego padla sick.gif

A dojechalem w taki sposob ze wkladalem nowy, przejechalem kawalek,przepalil sie i znowu... wrrrrrrrrrrrrrrrr...

Napisano

> ehhh i moja euforia dlugo ne trwala na silesi pompa klekla... co chwile wywala bezpiecznik z

> pompy. Juz nie mam sil to tego padla

> A dojechalem w taki sposob ze wkladalem nowy, przejechalem kawalek,przepalil sie i znowu...

> wrrrrrrrrrrrrrrrr...

nowy wkład musisz kupić

Napisano

> ehhh i moja euforia dlugo ne trwala na silesi pompa klekla... co chwile wywala bezpiecznik z

> pompy. Juz nie mam sil to tego padla

> A dojechalem w taki sposob ze wkladalem nowy, przejechalem kawalek,przepalil sie i znowu...

> wrrrrrrrrrrrrrrrr...

Bo trzeba usunąć przyczyne a nie tylko skutek

Napisano
  • Autor

> nowy wkład musisz kupić

czyli obstawiasz uszkodzona pompe i przez to wywala?

a ja po kablu chcialem szukac czy + nie jest gdzies naciety i przez to wywala.

Napisano

> czyli obstawiasz uszkodzona pompe i przez to wywala?

> a ja po kablu chcialem szukac czy + nie jest gdzies naciety i przez to wywala.

jak pali bezpiecznik to jest zwarcie gdzieś...pomierz linie omomierzem z ppą i bez niej

Napisano
  • Autor

> jak pali bezpiecznik to jest zwarcie gdzieś...pomierz linie omomierzem z ppą i bez niej

podpialem pompe bezposrednio pod 12V z aku + bezpiecznik. Bezpiecznik pod maska wybilo a pompa nadal chodzila wiec pompe wykluczam.

Co jest jeszcze podpiete pod ten bezpiecznik i jaka on powinien miec wartosc? 10A? Zastanawiam sie czy takie cyrki nie dzialyby sie w przypadku uszkodzonego przekaznika zespolonego ktory znajduje sie zaraz obok tych 2 bezpiecznikow confused.gif

edit:

ksiazka mowi ze 5A

Napisano
  • Autor

> Na Olmet go

no no ok.gif Teraz od padla wrocilem, jest gdzies przebicie pomiedzy aku a bezpiecznikiem 893goodvibes.gif

Prowizorka zrobiona, jezdzi 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> Pałujesz juz ?

tak, 9 tys obr hehe.gif Doperio 150km zrobilem wink.gif Auto sporo stalo i jezdzilem od ojca caly czas. Tyle co wczoraj ruszylem do Baziego_sh ale i tak daleko nie zajechalem bo zas bezpiecznik wybilo.

Kabel z aku + bezpiecznik i wpialem sie do ukladu za bezpiecznikiem. Chodzi bez problemow a tamten bezpiecznik nadal wybija czyli sprawa prosta, przebicie miedzy aku a bezpiecznikiem ok.gif

Napisano

> tak, 9 tys obr Doperio 150km zrobilem Auto sporo stalo i jezdzilem od ojca caly czas. Tyle co

> wczoraj ruszylem do Baziego_sh ale i tak daleko nie zajechalem bo zas bezpiecznik wybilo.

> Kabel z aku + bezpiecznik i wpialem sie do ukladu za bezpiecznikiem. Chodzi bez problemow a tamten

> bezpiecznik nadal wybija czyli sprawa prosta, przebicie miedzy aku a bezpiecznikiem

Aa, to luźno zlosnik.gif

Jak bedziesz juz pałował to cynk zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Aa, to luźno

> Jak bedziesz juz pałował to cynk

i zas to samo panic.gifpanic.gifpanic.gif juz nie mam sil do tego padla. zas wybija confused.gif

Napisano

> i zas to samo juz nie mam sil do tego padla. zas wybija

Wymien tą pompe, jak to nie bedzie to, to odeślesz spowrotem ok.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Juz rece opadaja, przejechalem ponad 1000 km i zbiera sie gorzej niz seria 8V confused.gif

panic.gifpanic.gifpanic.gifpanic.gifpanic.gifpanic.gif

Bede musial gdzies podskoczyc na pomiar kompresji.

Napisano

> Juz rece opadaja, przejechalem ponad 1000 km i zbiera sie gorzej niz seria 8V

> Bede musial gdzies podskoczyc na pomiar kompresji.

hamiles sie ze tak twierdzisz??

Napisano

> hamiles sie ze tak twierdzisz??

Dzisiaj sprawdzone, na starym silniku mi bardziej odchodził niż teraz na nowym no.gif

Napisano

> Dzisiaj sprawdzone, na starym silniku mi bardziej odchodził niż teraz na nowym

Ty masz 1.2 hehe.gif

wkoncu 270751858-jezyk.gif

silnik silnikowi nie rowny. ps. duza roznica przy odejsciu?

Napisano

> Dzisiaj sprawdzone, na starym silniku mi bardziej odchodził niż teraz na nowym

trudno cos stwierdzic ale ja dla mnie to hamownia prawde ci powie, moze trzeba wybrac troszke z glowicy??

Napisano

gowice smialo byo ciac z 1mm old.gif

Napisano

> Ty masz 1.2

> wkoncu

> silnik silnikowi nie rowny. ps. duza roznica przy odejsciu?

Nie, ja mam dalej to co miałem zlosnik.gif

A chodziło mi o to, że od Łukasza stary silnik jechał lepiej jak ten nowy no.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> Nie, ja mam dalej to co miałem

> A chodziło mi o to, że od Łukasza stary silnik jechał lepiej jak ten nowy

Dzis dzieki Interowi zostal sprawdzony stopien kompresji. Wyszlo 12-12,1, ksiazkowo 10,8 takze jest ok.gif

Wrzucilem zmodyfikowany program i bylo znacznie lepiej niz na serii.

Trzeba bedzie wystroic dziada ok.gif

Jeszcze raz dziekowka dla Intera ktory znalaz chwile mimo nawalu pracy 20.GIFzlosnik2.gif

Napisano

> Dzis dzieki Interowi zostal sprawdzony stopien kompresji. Wyszlo 12-12,1, ksiazkowo 10,8 takze jest

> Wrzucilem zmodyfikowany program i bylo znacznie lepiej niz na serii.

> Trzeba bedzie wystroic dziada

> Jeszcze raz dziekowka dla Intera ktory znalaz chwile mimo nawalu pracy

NO PROBLEMOS

jak coś to wiesz gdzie mnie znaleźć

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.