Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Butla z gazem a spalanie

Featured Replies

Napisano

No wiec tak.. problem jest tego typu ze pare dni temu wymieniali mi filtr gazu... no i przy wymianie zakreca sie zawor przy butli... No i ok wymienili odkrecili [podkreslam ze w warsztacie niby gosc juz to robil kiedys facepalm.gif] no i od tego czasu nie wiem czy ucieka mi ten gaz gdzies sie ulatniac moze czy za duzo moze byc odkrecona butla? bo wczoraj tankowalam za 20 zl i nie zrobilam nawet 50 km bo sie juz skonczyl? hmm.gif

Napisano

> No wiec tak.. problem jest tego typu ze pare dni temu wymieniali mi filtr gazu... no i przy

> wymianie zakreca sie zawor przy butli... No i ok wymienili odkrecili [podkreslam ze w

> warsztacie niby gosc juz to robil kiedys ] no i od tego czasu nie wiem czy ucieka mi ten gaz

> gdzies sie ulatniac moze czy za duzo moze byc odkrecona butla? bo wczoraj tankowalam za 20 zl

> i nie zrobilam nawet 50 km bo sie juz skonczyl?

Instalacja po wymianie filtra jest na nowo do regulacji.

Napisano
  • Autor

> Instalacja po wymianie filtra jest na nowo do regulacji.

icon_eek.gif aha czyli do poniedzialku sobie postoi

Napisano

> Instalacja po wymianie filtra jest na nowo do regulacji.

A niby czemu?

No, chyba, źe był praktycznie zatkany.

Napisano

> A niby czemu?

> No, chyba, źe był praktycznie zatkany.

No właśnie. Znam przypadek, że przy zupełnie zasyfionym filtrze po jego wymianie na nowy auto nie chciało jechać i nie miało wolnych obrotów. Po regulacji natomiast zaczęło jeździć zdecydowanie lepiej niż na starym filtrze.

Napisano

> No właśnie. Znam przypadek, że przy zupełnie zasyfionym filtrze po jego wymianie na nowy auto nie

> chciało jechać i nie miało wolnych obrotów. Po regulacji natomiast zaczęło jeździć

> zdecydowanie lepiej niż na starym filtrze.

przy sekwencji to nie bardzo... sama się reguluje jeśli chodzi o zakres związany z tolerancją filtra: brudny a czysty

Napisano

> przy sekwencji to nie bardzo... sama się reguluje jeśli chodzi o zakres związany z tolerancją

> filtra: brudny a czysty

Tutaj mamy do czynienia z CC 700, więc o jakiej sekwencji piszesz?

Napisano
  • Autor

> Tutaj mamy do czynienia z CC 700, więc o jakiej sekwencji piszesz?

wlasnie kurka lipa tu jest straszna,.. filtr nie byl az tak bardzo upitolony w tym rzecz.. moze zle mi zakleili tego kikuta od zimnego powietrza i ewentualnie bierze za malo albo za duzo powietrza i pali mi wiecej niz ruski czolg jakby ten gaz przelatywal przez niego poprostu niewiem.gif

Napisano

nigdy nie robilem regulacji po wymianie filra gazu i nigdy nie bylo po wymianie zwiekszonego spalania. Sprawdz, czy gaz nie ucieka. Postaw auto w zacisznym miejscu i obwachaj smile.gif instalacje szczegolnie okolice filtra lpg. Albo lepiej woda z mydlem lub specjalny spray do tego jest.

uno 899 + lpg tartarini 2 gen

Napisano

> nigdy nie robilem regulacji po wymianie filra gazu i nigdy nie bylo po wymianie zwiekszonego

> spalania.

Ja wymieniałem już 6 razy filtr co 20kkm i nigdy nic nie musiałem regulowaĆ

Napisano
  • Autor

> Ja wymieniałem już 6 razy filtr co 20kkm i nigdy nic nie musiałem regulowaĆ

wlasnie tez mi sie zdaje ze to raczej nie to... oze samo sie rozregulowalo bo to ten shit 1 generacji albo moj ojciec cos tam krecil i mi pokrecil........ angryfire.gif w poniedzialek dymam do gazownika niech sie bawi

Napisano
  • Autor

OK czy ma ktos w swoim aucie instalacje 1 gen.? ze sie tymi srubami reguluje wszystko? bo dzis akcja byla tego typu ze moj dad pozyczyl moje auto do pracy bylo przejechane 67 km i nie chcial mu juz z gazu odpalic a tankowane bylo za 20 zl.... no wiec wrocil na benzynie ok pojechal do gazownika a tamten nie majac czasu kazal mu zakrecic na maxa ta srube na przewodzie tym gazowym i odkrecic na pol obrotu [o dziwo bylo na 3 i pol...] no wiec moj tata tak zrobil jak kazal mily pan gazownik , odpala na benie, wypala, przelacza na gaz a on chlas i dziala icon_rolleyes.gif jedzie zatankowac wlazło 22 litry wiec cos jeszcze musalo byc.. no i teraz pytanie czy ktos wie jak, na ile obrotow ma odkrecona ta srube u siebie??

Napisano

W każdym aucie ustawia się to inaczej. Aby poprawnie wyregulować I generację trzeba mieć analizator albo chociaż jakąś sondę wkładaną w wydech. W jednym aucie będzie to pół obrotu a w drugim półtora, więc nie ma reguły. Ale jedno jest pewne, ten gazownik to może ustawiać kuchenki gazowe co najwyżej.

Napisano
  • Autor

> W każdym aucie ustawia się to inaczej. Aby poprawnie wyregulować I generację trzeba mieć analizator

> albo chociaż jakąś sondę wkładaną w wydech. W jednym aucie będzie to pół obrotu a w drugim

> półtora, więc nie ma reguły. Ale jedno jest pewne, ten gazownik to może ustawiać kuchenki

> gazowe co najwyżej.

tak naprawde to ciezko utrafic jakiegos porzadnego goscia mechanika albo gazownika kazdy teraz patrzy na kase kazdy stroi pana i nie chce robic takich aut jakie mam ja np bo wola za cos nowszego sie wziac z kompem zeby latwiej i wieksza kase za to ... Szkoda ze tacy ludzie sa w Polsce .. no nic na razie jezdzi to auto... dzis na spacer je wzielam po zaatankowaniu do pelna ok 40 km zrobilam na razie jest ok zobaczymy za ile sie skonczy gaz niewiem.gif

Napisano

Wiesz, jeżeli będzie skręcone żeby jak najmniej paliło, to będzie uboga mieszanka, a na dłuższą metę to może prowadzić do wypalenia gniazd zaworowych. oslabiony.gif

Napisano
  • Autor

> Wiesz, jeżeli będzie skręcone żeby jak najmniej paliło, to będzie uboga mieszanka, a na dłuższą

> metę to może prowadzić do wypalenia gniazd zaworowych.

to moze zrobie zeby byl jeden obrot? icon_eek.gif zabije tych pomocnych gazownikow mechanikow wszystkich spale..............................

Napisano

> to moze zrobie zeby byl jeden obrot? zabije tych pomocnych gazownikow mechanikow wszystkich

> spale..............................

Spokojnie. wink.gif Tych gniazd tak szybko nie wypali, to trzeba trochę pojeździć, żeby je uszkodziło. Najlepiej to podjedź, niech jakiś fachowiec Ci to na analizatorze czy jakimś innym mierniku wyreguluje. wink.gif

A co do tego obrotu, to możesz kręcić i eksperymentować kiedy auto najlepiej jeździ a jeszcze w miarę mało pali. grinser006.gif Póki ktoś tego nie wyreguluje konkretnie. wink.gif

Napisano
  • Autor

> Spokojnie. Tych gniazd tak szybko nie wypali, to trzeba trochę pojeździć, żeby je uszkodziło.

> Najlepiej to podjedź, niech jakiś fachowiec Ci to na analizatorze czy jakimś innym mierniku

> wyreguluje.

> A co do tego obrotu, to możesz kręcić i eksperymentować kiedy auto najlepiej jeździ a jeszcze w

> miarę mało pali. Póki ktoś tego nie wyreguluje konkretnie.

glowa peka od tego wszystkiego panic.gif kurka zobaczymy teraz zatankowane jest do pelna po tym kreceniu sruba zbiera sie dobrze nie dusi sie a ni nic wiec pojezdze troche i zobaczymy jak bedzie spalal :/ ewentualnie jutro pojade jeszcze do jakiegos gazownika i sie podpytam.......... tego goscia co bylam dzis bede omijac z daleka zolta.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.