Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Montaż LPG i blachowkręty

Featured Replies

Napisano

witam, czy montaż elementów instalacji (w tym wypadku przewodów elektrycznych i gazowych) na blachowkręty do podłużnic i innych elementów to typowe rozwiązanie? Trochę się zdziwiłem, jak dzisiaj zobaczyłem w 3 miejscach 3 wkręty wkręcone w podłużnice. Po użyciu endoskopu nie stwierdziłem, nawet żadnych prób zabezpieczenia tak powstałego otworu w blasze. Będę to musiał zrobić we własnym zakresie wstrzykując odpowiedni środek chemiczny w podłużnice na wysokości tych wkrętów.

Napisano

Muszę Cię zmartwić, to typowe dla partaczy. oslabiony.gif Chociaż dziś chyba większość tak robi. Ciesz się, że w podłużnice a nie tak jak to u mnie było w aucie na żywca w podłogę. sick.gif Aż w środku wystawał.

W drugim aucie mam zrobione kulturalnie, przewód gazowy jest przypięty opaskami do przewodu hamulcowego bezinwazyjnie, przewód elektryczny jest opleciony po przewodzie gazowym. Zero wkrętów, wiercenia, cięcia i gięcia. Pełna kultura techniczna.

Napisano

> witam, czy montaż elementów instalacji (w tym wypadku przewodów elektrycznych i gazowych) na

> blachowkręty do podłużnic i innych elementów to typowe rozwiązanie? Trochę się zdziwiłem, jak

> dzisiaj zobaczyłem w 3 miejscach 3 wkręty wkręcone w podłużnice. Po użyciu endoskopu nie

> stwierdziłem, nawet żadnych prób zabezpieczenia tak powstałego otworu w blasze. Będę to musiał

> zrobić we własnym zakresie wstrzykując odpowiedni środek chemiczny w podłużnice na wysokości

> tych wkrętów.

tak, niestety typowe

Napisano

> Muszę Cię zmartwić, to typowe dla partaczy. Chociaż dziś chyba większość tak robi. Ciesz się, że w

> podłużnice a nie tak jak to u mnie było w aucie na żywca w podłogę. Aż w środku wystawał.

> W drugim aucie mam zrobione kulturalnie, przewód gazowy jest przypięty opaskami do przewodu

> hamulcowego bezinwazyjnie, przewód elektryczny jest opleciony po przewodzie gazowym. Zero

> wkrętów, wiercenia, cięcia i gięcia. Pełna kultura techniczna.

a właśnie IMHO większa kultura jest przypięcie do podwozia niż przewód do przewodu

Napisano

A ja mam w korytku puszczone. Znalazłem 1 blachowkręt na przewodzie do tankowania przykręconego do wnęki od koła zapasowego.

Napisano

> Muszę Cię zmartwić, to typowe dla partaczy. Chociaż dziś chyba większość tak robi. Ciesz się, że w

> podłużnice a nie tak jak to u mnie było w aucie na żywca w podłogę. Aż w środku wystawał.

gdzieś na AK (forum forda?) czytałem, że mechanik przykręcił przy okazji koło zapasowe hehe.gifsciana.gif

(a chciał osłonę tłumnika)

muszę u mnie popatrzeć jak się postarali hmm.gif

Napisano
  • Autor

> gdzieś na AK (forum forda?) czytałem, że mechanik przykręcił przy okazji koło zapasowe

> (a chciał osłonę tłumnika)

> muszę u mnie popatrzeć jak się postarali

Jak porobię foty to zamieszczę do oceny. Ale do pod koniec tygodnia przy okazji montażu osłony spodu.

Napisano

Wjechali spece w podłogę... Mówiłem wczesniej, że robi tak wiekszość - kontrola po, zamiast wyraźna dyrektywa przed, znaczy tyle co nic. Już wiem, że zostawić samochód bez wyraźnych wytycznych jest nieporozumieniem - nawiert (sekwencja), umieszczenie reduktora itp, oraz specyfikacja klamorów - to trzeba uzgodnić wcześniej. Inaczej - kapa. 99% to ludzie uszkadzający nam poważnie samochody - dlatego ich trzeba sie obawiać, a nie gazowej mieszanki.

Napisano
  • Autor

> Wjechali spece w podłogę... Mówiłem wczesniej, że robi tak wiekszość - kontrola po, zamiast wyraźna

> dyrektywa przed, znaczy tyle co nic. Już wiem, że zostawić samochód bez wyraźnych wytycznych

> jest nieporozumieniem - nawiert (sekwencja), umieszczenie reduktora itp, oraz specyfikacja

> klamorów - to trzeba uzgodnić wcześniej. Inaczej - kapa. 99% to ludzie uszkadzający nam

> poważnie samochody - dlatego ich trzeba sie obawiać, a nie gazowej mieszanki.

z góry sobie zastrzegłem, że ma być bez wiercenie i wkręcania się w elementy podłogi mad.gif

Napisano

> a właśnie IMHO większa kultura jest przypięcie do podwozia niż przewód do przewodu

Jeśli dla Ciebie kultura to rdzewiejące w podłodze, tudzież podłużnicy blachowkręty, to proszę bardzo. Ja z taką kulturę dziękuję, wolę przypięcie przewód do przewodu.

Napisano

> gdzieś na AK (forum forda?) czytałem, że mechanik przykręcił przy okazji koło zapasowe

> (a chciał osłonę tłumnika)

> muszę u mnie popatrzeć jak się postarali

U mnie wpierdo**** w podłogę blachowkręt, aż wylazł pod nogami pasażera z tyłu. Efekt, cały zalany tył, bo postawiłem zgrzewkę napojów, a wkręt przebił jeden z nich. Trochę mnie to zirytowało. sciana.gif

Napisano

> U mnie wpierdo**** w podłogę blachowkręt, aż wylazł pod nogami pasażera z tyłu. ...

Teściowi parę ładnych lat temu wkręcili wkręt w plastikowy zbiornik paliwa. Dobrze, że powyżej połowy jego pojemności ...

Napisano

> Jeśli dla Ciebie kultura to rdzewiejące w podłodze, tudzież podłużnicy blachowkręty, to proszę

> bardzo. Ja z taką kulturę dziękuję, wolę przypięcie przewód do przewodu.

zawsze można dać ocynkowane 893goodvibes.gif

Napisano

> zawsze można dać ocynkowane

Kolego chyba nie widziałeś ocynkowanych blachowkrętów w podwoziu po kilku naszych zimach. biglaugh.gif Poza tym jeżeli sam blachowkręt nie zardzewieje, to element w który został wkręcony pokryje się korozją, ponieważ zostało uszkodzone zabezpieczenie antykorozyjne.

Napisano

> Kolego chyba nie widziałeś ocynkowanych blachowkrętów w podwoziu po kilku naszych zimach...

Kolego Ty chyba na serio wziąłeś ten tekst z cynkowanymi blachowkrętami, bo według mnie to był żart smile.gifpiwo.gif

Napisano

> Kolego Ty chyba na serio wziąłeś ten tekst z cynkowanymi blachowkrętami, bo według mnie to był żart

Może i źle to zrozumiałem. 20.GIFgrinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.