Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Peugeot 308 sw kombi - pytania zainteresowanego

Featured Replies

Napisano

Witam,

Szukamy z zona obecnie jakiegos kombiaka i zastanawiamy sie m.in. nad autem jak w tytule.

Czy ktos moglby sie podzielic wrazeniami z jazdy i obslugi?

Zastanawiamy sie nad wersja Trendy z diselkiem 1,6 hdi 90KM.

A moze warto dorzucik pare zlociszy (obecnie ok. 500) na wersje MILLESIM?

Z gory dzieki za informacje smile.gif

Bartek

Napisano

Jeśli już to bierz 110 km bo to ciężkie auto jest zlosnik.gifzlosnik.gif a spalanie w obu wersjach to samo.

Ja prawie w 2 lata swoim SW przejechałem 68kkm poza awaria kasety centralnego w drzwiach kierowcy nic złego się nie działo.

Żadnych problemów z FAP`em nie mam.

Z rzeczy ekspolatacyjnych to szybko kończą się hamulce, no ale już wcześniej pisałem ta masa facepalm.gif

Napisano

> Jeśli już to bierz 110 km bo to ciężkie auto jest a spalanie w obu wersjach to samo.

> Ja prawie w 2 lata swoim SW przejechałem 68kkm poza awaria kasety centralnego w drzwiach kierowcy

> nic złego się nie działo.

> Żadnych problemów z FAP`em nie mam.

> Z rzeczy ekspolatacyjnych to szybko kończą się hamulce, no ale już wcześniej pisałem ta masa

Tylko w 110 ma dwumasę i FAP no.gif co jest minusem jak dla mnie ok.gif

Napisano

> Tylko w 110 ma dwumasę i FAP co jest minusem jak dla mnie

No ale zdaje się ktoś tu pisał, że w wersji 90 km też może być dwumasa. Co do FAP to ja go wogóle nie odczuwam biglaugh.gifbiglaugh.gif

Za to w dłuższych trasach bardzo sobie chwalę 6 bieg. No i na polskich drogach zawsze lepiej mieć te 20 koni więcej smile.gif

Napisano

> No ale zdaje się ktoś tu pisał, że w wersji 90 km też może być dwumasa. Co do FAP to ja go wogóle

> nie odczuwam

Ja nie mam a co do FAP to odczujesz przy wymianie.

> Za to w dłuższych trasach bardzo sobie chwalę 6 bieg. No i na polskich drogach zawsze lepiej mieć

> te 20 koni więcej

Tu masz rację ale wolę mieć 20KM mniej i FAPu nie wymieniać ok.gif

Napisano

> Ja nie mam a co do FAP to odczujesz przy wymianie.

> Tu masz rację ale wolę mieć 20KM mniej i FAPu nie wymieniać

Wymiana to gdzieś w okolicach 160 kkm, a zawsze można wyłączyć FAP`a softwarowo a w wersji bardziej drastycznej jest też demontaż hardwaru hehe.gifhehe.gif

Napisano

> Wymiana to gdzieś w okolicach 160 kkm, a zawsze można wyłączyć FAP`a softwarowo a w wersji bardziej

> drastycznej jest też demontaż hardwaru

Mi na serwisie mówili że na 120tyś sie wymienia FAP ale ja już ich olałem i nie słucham ich zlosnik.gif

Napisano

W firmie u nas lataja 1.6 HDI 90KM w kombi 307 z roku 2007 i każdy ma minimum 200kkm. Ogólnie silnik trochę za słaby, na trasie optymalna prędkość to 160km/h, spalanie w mieście rzędu 5,5-6l. Wręcz bezawaryjny, brak FAP no i dwumasy więc koszty niższe. Moim zdaniem warto brać.

Napisano

ja mam 207sw z 1.6hdi 90km i jestem zadowolony. auto mam od nowosci, teraz ma 2 lata i 70kkm przelatane. w tym czasie

1. wymieniony kompletny rozrzad i pompa wody bo ciekla (gwarancja)

2. wymiana jakiejs uszczelki bo czasami olej dostawal sie do sprzegla i sie slizgalo (gwarancja)

3. wymienione 3x klocki hamulcowe (24tys, 50tys, 64tys)

4. standardowa obsluga od przegladu do przegladu

jezdzilem w czasie napraw zastepcza 308 z tym samym silnikiem. nie odczulem roznicy w mocy, z tym ze 308 latalem zwyklym 5-cio drzwiowym a nie sw.

a co do mocy 90 czy 110km. slabsza wersje mozna zawsze podkrecic. nawet proponowali mi to w moim serwisie podczas przegladu okresowego zeby.GIF koszt 800zl i zrobiliby mi 120km i 280nm

aha... no i spalanie... mi lyka 6.5l/100km i mniej nie chce, ale mam ciezka but.gif

Napisano

> W firmie u nas lataja 1.6 HDI 90KM w kombi 307 z roku 2007 i każdy ma minimum 200kkm. Ogólnie

> silnik trochę za słaby, na trasie optymalna prędkość to 160km/h, spalanie w mieście rzędu

> 5,5-6l. Wręcz bezawaryjny, brak FAP no i dwumasy więc koszty niższe. Moim zdaniem warto brać.

Mam kombi 307 90 HDI. Mowisz ze tam nie ma dwumasy ?

Napisano

> ja mam 207sw z 1.6hdi 90km i jestem zadowolony. auto mam od nowosci, teraz ma 2 lata i 70kkm

> przelatane. w tym czasie

> 1. wymieniony kompletny rozrzad i pompa wody bo ciekla (gwarancja)

> 2. wymiana jakiejs uszczelki bo czasami olej dostawal sie do sprzegla i sie slizgalo (gwarancja)

> 3. wymienione 3x klocki hamulcowe (24tys, 50tys, 64tys)

> 4. standardowa obsluga od przegladu do przegladu

> jezdzilem w czasie napraw zastepcza 308 z tym samym silnikiem. nie odczulem roznicy w mocy, z tym

> ze 308 latalem zwyklym 5-cio drzwiowym a nie sw.

> a co do mocy 90 czy 110km. slabsza wersje mozna zawsze podkrecic. nawet proponowali mi to w moim

> serwisie podczas przegladu okresowego koszt 800zl i zrobiliby mi 120km i 280nm

> aha... no i spalanie... mi lyka 6.5l/100km i mniej nie chce, ale mam ciezka

No to faktycznie masz ciężką nogę albo jeżdzisz tylko po mieście bo mnie nigdy nie chce średnio wyjść powyżej 6l/100km

Napisano

60% trasa, 40% miasto

przy bardzo spokojnej (według mnie) jeździe zeby.GIF średnie spalanie 6.2, ale ja lubie mu cisnąć, biegi zmieniam przy 3tys obrotów, czasami cisne do 3.8 zlosnik.gif i średnie spalanie mam 6.5-6.7

nie robi mi różnicy spalanie litr na 100km w te czy w te. grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.