Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

"czasowka" do odpalania auta

Featured Replies

Napisano

Panie/Panowie pytanie w jaki jest prosty, bezpieczny i bezawaryjny system do odpalania/gaszenia auta sterowany czasowo.

czy sa na rynku gotowe steroniki ktore po wpieciu do instalai bedzie mozna zaprogramowac np: wlacz silnik o 14.30 i wyłacz o 15.00 Auto przez ten czas ma byc oczywiscie zamkniete

juz wyjasniam w czym problem: mam psa (cale 8kg) ktory jest zakochany w jezdzie i przebywaniu w samochodzie. Wystarczy ze auto stoi przed domem i ma uchylone drzwi lub otwarte okno to pies juz jest w srodku. przed kazdym wyjazdem pies nie odchodzi od auta na krok - che jechac.

o ile wiosna i jesienia nie ma problemu bo zostawiam mu uchylone szyby gdy ide np: do sklepu to latem i zima jest juz gorzej. Latem w aucie nawet z mocno uchylonymi 4 szybami robi sie bardzo szybko ukrop. Zima rozgrzane wnetrze robi sie po 10min zimne. Zima czesto jedzimy na narty i pies musi zostawac u rodzicow - jest caly nieszczesliwy.

Gdybym mial taki system to usatawiam klimatronik przed wylaczeniem auta na zadnana tempereture i silnik okresowo wlaczalby sie i wylaczal i w srdoku bylo bezpiecznie "temperaturowo" dla psa.

prosze o nie porusznaiu tematu zakazu oddalania sie od auta z wylaczonym silnikiem i pobytu samego psa w aucie. wiem jestem swiadomy tych wykroczen i mimo to uwazam ze dla psa bedzie to bezpieczniejsze i przyjemniejsze niz np: czekanie na smyczy na rozgzanym asfalcie przed sklepem....

Napisano

Wiem że są alarmy z opcją odpalania auta z pilota (przydatne jak się robi interesy z mafią). Może wystarczy dorzucić do takiego systemu wyłącznik czasowy? Rozgarnięty elektronik powinien dać radę.

Chociaż może łatwiej po prostu zostawić auto z włączonym cały czas silnikiem?

Napisano

> Wiem że są alarmy z opcją odpalania auta z pilota (przydatne jak się robi interesy z mafią). Może

> wystarczy dorzucić do takiego systemu wyłącznik czasowy? Rozgarnięty elektronik powinien dać

> radę.

> Chociaż może łatwiej po prostu zostawić auto z włączonym cały czas silnikiem?

o ile ogarnie kwestię np: fabrycznego immo biglaugh.gif

Napisano

> o ile ogarnie kwestię np: fabrycznego immo

a turbo timery jak dzialaja? hmm.gif

Napisano

a pomyślałeś co się może stać gdy piesek przeskakując z tyłu na przód wrzuci bieg? wiadomo ręczny będzie zaciągnięty, ale i tak obawiałbym się zostawić psa...

Jest jeszcze jedna kwestia - ktoś zobaczy odpalony silnik (zamknięte drzewi to nie problem) to może się skusić na takie autko... - wiem wiem ekstremalny przypadek, ale bardzo możliwy...

Ja bym odradzał takie rozwiązanie...

Pozdrawiam

Napisano

> a pomyślałeś co się może stać gdy piesek przeskakując z tyłu na przód wrzuci bieg? wiadomo ręczny

> będzie zaciągnięty, ale i tak obawiałbym się zostawić psa...

Eeee, np. mój pies nigdy nie przeskoczy z tyłu na przód. Jak ma siedzieć z tyłu to siedzi i koniec.

> Jest jeszcze jedna kwestia - ktoś zobaczy odpalony silnik (zamknięte drzewi to nie problem) to może

> się skusić na takie autko... - wiem wiem ekstremalny przypadek, ale bardzo możliwy...

I znowu - zależy czy w środku siedzi York czy Rottweiler.

> Ja bym odradzał takie rozwiązanie...

> Pozdrawiam

Napisano

> a pomyślałeś co się może stać gdy piesek przeskakując z tyłu na przód wrzuci bieg?

jak automat to nie wrzuci

Napisano

> a turbo timery jak dzialaja?

W drugą stronę raczej zlosnik.gif

Napisano

> prosze o nie porusznaiu tematu zakazu oddalania sie od auta z wylaczonym silnikiem i pobytu samego

> psa w aucie. wiem jestem swiadomy tych wykroczen i mimo to uwazam ze dla psa bedzie to

> bezpieczniejsze i przyjemniejsze niz np: czekanie na smyczy na rozgzanym asfalcie przed

> sklepem....

Ty uważasz, że to bezpieczniejsze i przyjemniejsze - niestety, policja NA PEWNO tak nie będzie uważała. A kopanie się z obrońcami praw zwierząt do przyjemnych nie należy.

Napisano

> a turbo timery jak dzialaja?

Pewnie podtrzymują zasilanie stacyjki po wyjęciu kluczyka a immo sprawdza kod klucza tylko przy odpalaniu.

Napisano

> Pewnie podtrzymują zasilanie stacyjki po wyjęciu kluczyka a immo sprawdza kod klucza tylko przy

> odpalaniu.

otototo.

Pozostaje zostawić drugi komplet kluczyków w stacyjce na czas goszczenia psa, albo zlikwidować imo.

Ewentualnie może warto pomyśleć nad zainwestowaniem w WEBASTO (pomoże chociaż zimą).

Napisano

> W drugą stronę raczej

no dobrze, ale by silnik pracowal jeszcze przez jakis czas po przyjechaniu do celu i wyjsciu z auta, to ECU (czy co tam) potrzebuje sie komunikowac z immo w kluczyku inaczej od razu gasi auto hmm.gif

Napisano

> no dobrze, ale by silnik pracowal jeszcze przez jakis czas po przyjechaniu do celu i wyjsciu z

> auta, to ECU (czy co tam) potrzebuje sie komunikowac z immo w kluczyku inaczej od razu gasi

> auto

Nie gasi auta.

ECU sprawdza IMO tylko przy odpalaniu.

1) logika - Jaki byłby cel aby sprawdzać dalej skoro poczas jazdy masz caly czas włożony kluczyk (nie mówie o modzie z turbogasidłem).

2) bezpieczeństwo - Jak wyobrażasz sobie sytuację, gdy taśma od anteny imo w czasie jazdy się uszkodzi, komórka albo inne urządzenie zakłóci imo i Ty stajesz (w poprzek przejazdu kolejowego np.), albo jak coś przykłóca imo, to samochód Ci przygasa.

Napisano

> Nie gasi auta.

> ECU sprawdza IMO tylko przy odpalaniu.

> 1) logika - Jaki byłby cel aby sprawdzać dalej skoro poczas jazdy masz caly czas włożony kluczyk

> (nie mówie o modzie z turbogasidłem).

> 2) bezpieczeństwo - Jak wyobrażasz sobie sytuację, gdy taśma od anteny imo w czasie jazdy się

> uszkodzi, komórka albo inne urządzenie zakłóci imo i Ty stajesz (w poprzek przejazdu

> kolejowego np.), albo jak coś przykłóca imo, to samochód Ci przygasa.

no moze i tak ok.gif dlatego pytam, ale ok ok.gif

Napisano
  • Autor

> jak automat to nie wrzuci

dokladnie skrzynia automat wiec najpierw musialby nacinac hamulec zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Pewnie podtrzymują zasilanie stacyjki po wyjęciu kluczyka a immo sprawdza kod klucza tylko przy

> odpalaniu.

to jest jakies rozwiazanie ok.gif

Napisano

Uwazam, ze zamiast w takie zabawki jak zdalne odpalanie i timery powinienes zainwestowacw webasto. Wiem wiem, ze to spory wydatek i na pewno drozszy od wymyslonych przez Ciebie elektronicznych zabawek.

Z zima wiadomo- webasto ladnie nagrzeje... Odnosnie lata to przyznam sie, ze nie wiem ale IMHO webasto powinno miec jakas funkcje wentylacji... ok.gif

Napisano
  • Autor

> Uwazam, ze zamiast w takie zabawki jak zdalne odpalanie i timery powinienes zainwestowacw webasto.

> Wiem wiem, ze to spory wydatek i na pewno drozszy od wymyslonych przez Ciebie elektronicznych

> zabawek.

> Z zima wiadomo- webasto ladnie nagrzeje... Odnosnie lata to przyznam sie, ze nie wiem ale IMHO

> webasto powinno miec jakas funkcje wentylacji...

weebasto nie rozwiazuje sprawy latem, a sama wetylacja nie wyrobi w sloncu i poza tym szybko padnie aku

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.