Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

nie pali POMOCY !!!!

Featured Replies

Napisano

witam mam znowu p[roblem odlaczylem dzis aku bo musialem pospawac troszke zalozylem wszystko zapalilem odbylem krotka przejazdke i zgasilem autko . mialem sprawe do zalatwienia i po 30 minutach wsiadam a tu nie chce zapalic tzn zapala ale sie na obroty nie wkreca. pare razy probuje gaz do dechy i nic dopiero po chwili zalapalo obroty io zapalil pojechalem do domu wszystko ok jechal idealnie. w drodze stanalem zgasilem i zapalil od razu . dojechalem do domu postawilem autko za 15 mnut chce zapalic i znowu nie chce palic co moze byc przyczyna.. swiece wymienione kable tez?? nie mam pojecia co to

Napisano
  • Autor

> silnik?

> nie skopciles czegos przy czujniku polozenia walu?

silnik 1,1 sporting spawalem z tylu przy kanapie....

Napisano
  • Autor

> silnik 1,1 sporting spawalem z tylu przy kanapie....

wczoraj na noc odpialem kleme - i rano zapalil normalnie???

Napisano
  • Autor

jesy zimny to pali .jak sie troszke zagrzejej to sa problemy, kreci rozrusznik, lapie jak dam gazu na full, zapali ale sie nie wkreca dopiero po chwili.... bez gazu gasnie.. jak jest zimny pali na dotyk??

Napisano

> jesy zimny to pali .jak sie troszke zagrzejej to sa problemy, kreci rozrusznik, lapie jak dam gazu

> na full, zapali ale sie nie wkreca dopiero po chwili.... bez gazu gasnie.. jak jest zimny pali

> na dotyk??

Mam dokładnie taki sam problem z moja 900ka. Raz odpala na dotyk, a raz mozna kręcić kręcić i nic.

Tylko ja zauważyłem jeszcze że nierówno pracuje na wolnych panic.gif

Napisano

> Mam dokładnie taki sam problem z moja 900ka. Raz odpala na dotyk, a raz mozna kręcić kręcić i nic.

Może gdzieś jakaś masa nie łaczy? hmm.gif

Napisano

> Może gdzieś jakaś masa nie łaczy?

Odgrzewam. Zauważyłem, że jak stoi długo to odpala na dotyk i wszystko bangla jak należy. Wystarczy, ze pochodzi kilka sekund i go zgaszę i już nie odpala. Trzeba chechłać rozrusznikiem i nic, dopiero za trzecim razem to odpala, po czym schodzi na wolne obroty i spada i gaśnie. Po przejechaniu kilkudziesięciu metrów trzyma te wolne w normie. Jakieś pomysły? Świece wymieniane jakiś czas temu na Briski i śmigały bez problemów niewiem.gif

Napisano

szwagier tak miał, zwariował komp, odpial kleme potem podpial i odpalil na wolnych. aż sie wentylator wlączył 2razy.

i po problemie a miał to sano dziwna sprawa

Napisano

> szwagier tak miał, zwariował komp, odpial kleme potem podpial i odpalil na wolnych. aż sie

> wentylator wlączył 2razy.

> i po problemie a miał to sano dziwna sprawa

To w 900cie tak się też resetuje kompa (chodzi mi o wentylator)?

To jutro sprawdzę wink.gif Ty jesteś Magik jeśli chodzi o 900ki 270751858-jezyk.gif

Napisano

Dodam, że po resecie kompa wg zaleceń Czucza, problem bez zmian.

Raz pali, raz nie. Do tego Dziwne ma wolne obroty. Niby chodzi, ale lekko przerywa, jakby na ułamek milisekundy brakowało mu paliwka, ale nie gaśnie tylko pracuje cały czas tuk.gif

Ale najbardziej denerwuje mnie to, ze odpala dopiero za trzecim, drugim podejściem spineyes.gif

Napisano

Czujnik położenia wału i/lub sonda lambda. Podpięcie pod komputer prawdę powie...

Napisano

w 900 tescia mialem podobnie. Problemy robil czujnik polozenia walu. Autko na jalowym potrafila zgasnac np. na swiatlach i kaplica. foch i tyle. Dopiero po jakims czasie ponownie lapal.

Wrzucilismy inny czujnik i jak reka odjal ok.gif

Napisano

> Wrzucilismy inny czujnik i jak reka odjal

Akurat mam właśnie drugi na zbyciu i mam zamiar jutro go sprawdzić zlosnik.gif

• 3 tygodnie później...
Napisano

> Akurat mam właśnie drugi na zbyciu i mam zamiar jutro go sprawdzić

Wymieniłem czujnik pol. walu, cewki, czujnik temp zasysanego powietrza, sprawdzilem swiece... a gnojek nadal nie odpala.

Wydaje mi sie ze jak jest zimny do odpala, bo odpalal na dotyk, potem jak troche sie zagrzal to kreci i nie odpala wogole. Jutro sprawdze na zimnym.

Obstawiam czujnik temp. cieczy? (ten w glowicy) jest szansa ze to to badziewie? frown.gif

Napisano

Panowie pomóżcie bo ja juz wymiękam..

Paliwko podaje, iskry są.. Zmieniałem czujnik poł wału (na uzywany)

cewki - uzywane ale sprawne, czujnik temp cieczy (ten w glowicy - nowy), czyscilem swiece, kable sprawdzalem.. iskra na swiecach jest i to dosc mocna.. a auto nie pali.

Kręci rozrusznik równo miarowo, jak wcisnę gaz to auto tak niby zapala na trzy pyknięcia i koniec frown.gif Zmieniałem wtryskiwacz, czujnik zasysanego powietrza na uzywane ze starego silnika i nic... niewiem.gif

Napisano

> Czujnik polozenia walu nie jest za daleko od kola pasowego?

Jak CzPW jest zle ustawiony albo nie zczytuje to wtedy rozrusznik kreci w taki dziwny sposob, a ten kreci caly czas rowno. Czujnik odkrecalem nie zmieniajac jego pozycji, przez dwa lata bylo dobrze, nagle mu cos odwaliło. Wczoraj przemyłem benz ekstr. jeden czujnik, odpalał od strzału az sie zagrzał, potem jak go zgasiłem to amen... Odpiąłem kleme na noc, zobaczymy jutro icon_eek.gif

Napisano

Po odłączeniu klemy i podłączeniu jej po 24h dalej nie odpala...

Nie wiem juz sam...

Co nikt mi nic nie podpowie? frown.gif

Napisano

> No Panowie... nikt?

jak poznasz odpowiedź to chętnie też skorzystam... dla pocieszenia u mnie objaw zanikał w zimę. Silnik szybciej się wychładzał na postoju.

Wymieniłem czujniki (wszystko na oryginały) kable, świece, czyściłem gaźnik

Napisano

Siemanko.

A podmieniałeś sterownik silnika ???? Tylko na taki z wyczyszczonym immo bo nie zakaszla smile.gif

Kumplel miał podobniaste objawy i wymiana ECU pomogła od reki......

Napisano

Właśnie mój komp nie ma immo, został odblokowany jakiś czas temu confused.gif

Napisano

Dlaczego nie zrobisz diagnostyki tylko czekasz tyle czasu aż jakiś jasnowidz na odległość powie ci co masz zepsute?

Napisano

Właśnie jutro dopiero będę miał ku temu okazje.. ale muszę auto holować oslabiony.gif

Napisano

> Właśnie jutro dopiero będę miał ku temu okazje.. ale muszę auto holować

Poszukaj na towarzyskim chłopaków ze śląska, niektórzy mają sprzęt. Może ktoś podjechałby do ciebie ze sprzętem i wtedy odpada problem holowania. ok.gif

Napisano

Więc tak..

Podjechał dziś do mnie pewien gość z Euroscanem.

Po podpięciu okazało się że była masa błędów, ale zapewne wywołana tym, że większość czujników wymieniałem i odpinałem.

Po wykasowaniu błędów auto nie odpaliło i te błędy już się nie pojawiły.

I teraz mam takie pytanie...

Czy podczas kręcenia rozrusznikiem Euroscan powinien pokazać wartość obrotów? Czy może jednak pokazuje się to dopiero po odpaleniu silnika? Bo nam nie pokazał liczby obrotów.

Po odłączeniu całkowicie z wtyczki czujnika położenia wału wywalił taką listę błędów.. c3c76e44b3fad06bmed.jpg

Ja juz nie wiem... confused.gif Po wykasowaniu i wpięciu czujnika nie wywalał wogóle błędów i nadal nie odpalał.

Sprawdzaliśmy wtrysk, leje aż miło. Iskry są... ja juz nie wiem..

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.