Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

W temacie świateł dziennych

Featured Replies

Napisano

> akurat to nie ma znaczenia

Ma; cień to nie mrok - zwłaszcza w tunelach bez właściwego oświetlenia

> OK z tym, że różnica w wartości bezwzględnych oświetlenia otoczenia i "przeszkody" jest dużo

> większa w nocy i dodatkowo dochodzi skupione na małej powierzchni mocne źródło światła

> i każde oko inaczej ją obsługuje

True - ale możesz się ratować odwracając wzrok/osłaniając oko minimalizując efekt; w przypadku wjazdu do tunelu tego nie zrobisz, a dzięcioł przed Tobą ma zasrany obowiązek włączyć światła mijania lub przełączyć LEDy na mijania.

Napisano

Mam podobne odczucia w odniesieniu do garazy podziemnych, zreszta przy wjezdzie jest znak - przypominajacy o swiatlach. Tez juz malo nie przylozylem w jedno auto tongue.gif W sumie to nie wina dziennych, tylko bezmyślności ludzi.

Napisano

> W te wakacje zrobiłem po Polsce dobrze ponad 7tys. km i mam pewną refleksję nt. świateł dziennych.

> Otóż wg. moich obserwacji nie jest to do końca takie idealne rozwiązanie jak by się mogło wydawać.

Też jestem przeciwnikiem swiateł w dzień....

Napisano

> Kiedy "wtedy"?

> Od 2007 do 2009 roku wlacznie rejestracja nowych aut utrzymywala sie na podobnym poziomie 270-300

Właśnie wtedy kiedy mniej importowano aut używanych.

> tys rocznie.

> samar

> A wiec rejestracja wszystkich aut lacznie z uzywanymi ZNACZNIE ROSLA

Chłopie Ty masz poważne problemy z logicznym myśleniem, nie po raz pierwszy to udowadniasz swoimi wypowiedziami. Wymyślasz jakieś bzdury luźno związane z tematem, nie potrafisz zestawić faktów, wyciągnąć prostych wniosków. Guzik mnie obchodzi ile było aut rejestrowanych. Ważny jest bilans, czyli różnica między autami rejestrowanymi a wyrejestrowanymi, a tak na prawdę ważna jest liczba aut poruszających się na drogach. Od roku 2007 nie nastąpiło nic nadzwyczajnego w kwestii przyrostu liczby aut na drogach. Owszem ta liczba ciągle się zwiększa, ale nie jest to przyrost nagły w 2007 roku. A jeśli tak twierdzisz, to pokaż konkretne dane o ile wzrosło w 2007-2009 roku aut na drogach i czy jest to więcej niż w latach 2005-2007.

Wtedy ja pokaże Ci dane o które Ty prosisz.

Napisano

> jestem pewien, że to zasługa innych regulacji i przepisów niż nakaz jazdy na światłach.

Jestem pewien, że regulacje i przepisy nie mają z tym nic wspólnego. palacz.gif

mar00ha

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.