Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Chevrolet Orlando

Featured Replies

Napisano
  • Autor

> Ale jak na razie mam prawą rękę, nie mam w niej niedowładu i umiem dopasować odpowiedni bieg do

> potrzeb, więc takie czysto akademickie rozważania mogę sobie odpuścić.

> Jak mi urwie prawą rękę, to sobie kupię automata i też mi będzie obojętne, czy pod maską jest

> benzyna, diesel, turbo, hybryda czy elektryka. Moje doświadczenie samochodowe pokazuje, że

> standardowe auto osobowe :

> - do 90 KM - nie jedzie, w mieście da radę, przy znaku "koniec terenu zabudowanego" zawraca ,

> - pow. 90-130 KM - próbuje jechać, do normalnej jazdy wystarcza,

> - pow 130 - 150 - w miarę jedzie,

> - pow 150 KM - potrafi być przyjemnie.

> Żadne cuda fizyki nie przeskoczą.

> Ponieważ jestem już stary i leniwy, przedział 100 - 130 KM mi wystarcza.

Ja jestem leniwy grinser006.gif Zauwazylem, ze masz mala moc. Przy 150KM byloby pewnie lepiej.

Napisano
  • Autor

> W klasycznym automacie masz torque converter = przy niskich predkosciach dodanie gazu daje

> wiekszego kopa. Podobny sam efekt uzyskujesz w normalnej skrzyni palac sprzeglo (choc wiecej

> energii idzie w cieplo). Dlatego pojazdy z automatem wydaja sie bardziej zwawe przy jezdzie w

> korku.

Zeby w lacetti czy Aveo spalic sprzeglo trzeba byc niezlym spineyes.gif

Napisano

> Ja jestem leniwy Zauwazylem, ze masz mala moc. Przy 150KM byloby pewnie lepiej.

Spox, jeździłem też autami 200+ KM.

Jeździły fajnie, ale w korku stoi się tak samo.

Napisano

> Następnego kupię diesla z automatem. Ciekawe jak tym się będzie jeździło.

Jeździłem kiedyś, tyle że była to ciężarówka z 8L turbodieslem i czterobiegowym automatem. Ruszając mogłeś spokojnie dom pociągnąć za sobą.

Napisano
  • Autor

> Spox, jeździłem też autami 200+ KM.

> Jeździły fajnie, ale w korku stoi się tak samo.

Ja glownie po trasie latam wiec i korkow malo. Dlatego pytalem o przyspieszaenia powyzej 100km/h.

Napisano

> Jeździły fajnie, ale w korku stoi się tak samo.

A to nie prawda smile.gif Zupełnie inaczej stoi się w korku w luksusowym samochodzie, gdzie masz cicho i chłodno i nic nie śmierdzi.

Napisano
  • Autor

> A to nie prawda Zupełnie inaczej stoi się w korku w luksusowym samochodzie, gdzie masz cicho i

> chłodno i nic nie śmierdzi.

pad.gif To jest forum techniczne, to w samochodzie pospolitym nie luksusowym smierdzi?

facepalm.gif

Napisano

> To jest forum techniczne, to w samochodzie pospolitym nie luksusowym smierdzi?

W sensie że samochody pospolite nie mają zaawansowanych układów usuwania zapachu spalin = jak stoisz w korku to myślisz o biednych żydach...

Napisano
  • Autor

> W sensie że samochody pospolite nie mają zaawansowanych układów usuwania zapachu spalin = jak

> stoisz w korku to myślisz o biednych żydach...

Raczysz zartowac.

Napisano

> Raczysz zartowac.

Kiedyś utknąłem w korku jadąc Fordem Focusem i myślałem że umrę. Klima na postoju nie dawała rady, robiło się coraz cieplej a smród spalin był nie do zniesienia.

Napisano
  • Autor

> Kiedyś utknąłem w korku jadąc Fordem Focusem i myślałem że umrę. Klima na postoju nie dawała rady,

> robiło się coraz cieplej a smród spalin był nie do zniesienia.

To chyba przez wadliwa/niesprawna klime? A nie przez to, ze focus jest mniej luxusowy od lexusa.

Napisano

> To chyba przez wadliwa/niesprawna klime? A nie przez to, ze focus jest mniej luxusowy od lexusa.

Samochód był nowy = nie spodziewam się żeby klima była wadliwa. Warunki były raczej ekstremalne - 40C na zewnątrz, pełne słońce, 8 pasów w każdą stronę stojących właściwie bez ruchu.

Napisano

> W sensie że samochody pospolite nie mają zaawansowanych układów usuwania zapachu spalin = jak

> stoisz w korku to myślisz o biednych żydach...

Nawet w głupim Lacetti klimatronik automatycznie odcina w korku dopływ powietrza z zewnątrz, żeby nie śmierdziało spalinami.

Po wyjechaniu z korka otwiera dopływ z powrotem.

Napisano

> Nawet w głupim Lacetti klimatronik automatycznie odcina w korku dopływ powietrza z zewnątrz, żeby

> nie śmierdziało spalinami.

> Po wyjechaniu z korka otwiera dopływ z powrotem.

ale w jueseju jest inaczej - tylko lexusy mają super klimy zlosnik.gif

Napisano

> standardowe auto osobowe :

> - do 90 KM - nie jedzie, w mieście da radę, przy znaku "koniec terenu zabudowanego" zawraca ,

Oplułem monitor hehe.gif Tekst pierwsza klasa waytogo.gif ale 100% racji.

I po starej znajomości - Leganza jest cool 270751858-jezyk.gif

Napisano

> No tak ale ile trzeba przejechac, zeby zwrocil sie zakup diesela.

Zależy jak trafisz. Ja trafiłem na diesla w cenie poniżej takiego samego benzyniaka.

Napisano

> I po starej znajomości - Leganza jest cool

Ale nie na tyle, żeby jeszcze nią jeździć hehe.gif

Napisano

> Zeby w lacetti czy Aveo spalic sprzeglo trzeba byc niezlym

W Lacetti 2,0D nie ma problemu ze spaleniem sprzęgła. Przy ostrym ruszaniu trzeba odejmowac gazu bo na trójce potrafi się ślizgac.

Napisano
  • Autor

> W Lacetti 2,0D nie ma problemu ze spaleniem sprzęgła. Przy ostrym ruszaniu trzeba odejmowac gazu bo

> na trójce potrafi się ślizgac.

Na prawde?

Jak sie Captiva sprawuje?

Napisano

> Na prawde?

> Jak sie Captiva sprawuje?

Na razie bardzo dobrze. Najechane 23 kkm bez problemów. Jeżdzi nią w większości żona do biura i z powrotem. Ja wolę w mieście laczka, bo łatwiej nim miejsce do parkowania znaleźc. I lepiej się zbiera od Captivy, te 150KM ginie przy masie tego samochodu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.