Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Spadek ceny auta używanego z roku na rok

Featured Replies

Napisano

Mam pytanie dotyczące utraty wartości/spadku ceny auta w momencie kiedy przychodzi kolejny rok kalendarzowy smile.gif

Uwaga - rozważania teoretyczne, nie dotyczą konkretnego auta, nie uwzględniają daty rejestracji auta, pomijana jest też kwestia przebiegu!

Jest sobie auto używane, klasy C, czy jak kto woli kompakt, z np. 2005 roku i kosztuje teraz powiedzmy ok. 28 000 - 30 000 PLN. Taki sobie pięciolatek. Teraz robimy skok w przyszłość grinser006.gif tak gdzieś do ok. marca 2011. Rocznikowo auto jest sześcioletnie. Czy różnica w cenie będzie zauważalna? Czy takie auto nadal będzie tyle kosztować, czy można się spodziewać ok. 27 000 - 29 000 PLN?

A może nie da się przewidzieć?

Napisano

> Mam pytanie dotyczące utraty wartości/spadku ceny auta w momencie kiedy przychodzi kolejny rok

> kalendarzowy

> Uwaga - rozważania teoretyczne, nie dotyczą konkretnego auta, nie uwzględniają daty rejestracji

> auta, pomijana jest też kwestia przebiegu!

> Jest sobie auto używane, klasy C, czy jak kto woli kompakt, z np. 2005 roku i kosztuje teraz

> powiedzmy ok. 28 000 - 30 000 PLN. Taki sobie sześciolatek. Teraz robimy skok w przyszłość

> tak gdzieś do ok. marca 2011. Rocznikowo auto jest siedmioletnie. Czy różnica w cenie będzie

> zauważalna? Czy takie auto nadal będzie tyle kosztować, czy można się spodziewać ok. 27 000 -

> 29 000 PLN?

> A może nie da się przewidzieć?

Wejdź do jakiegoś wyceniacza, np do ubezpieczenia w mBanku i wpisz dane tego auta, a potem wpisz jeszcze raz cofając datę rejestracji o kilka miesięcy - na pewno wyjdzie taniej.

Napisano
  • Autor

> Wejdź do jakiegoś wyceniacza, np do ubezpieczenia w mBanku i wpisz dane tego auta, a potem wpisz

> jeszcze raz cofając datę rejestracji o kilka miesięcy - na pewno wyjdzie taniej.

O, dobry pomysł - dzięki ok.gif

Nie wpadłem na to. Z pewnością wyjdzie mniej. Pytanie tylko czy to ma odzwierciedlenie na rynku aut używanych?

Napisano

> O, dobry pomysł - dzięki

> Nie wpadłem na to. Z pewnością wyjdzie mniej. Pytanie tylko czy to ma odzwierciedlenie na rynku aut

> używanych?

Z dnia na dzien nie spadaja, jezeli masz zamiar brac uzywe nie warto czekac

Napisano

> Jest sobie auto używane, klasy C, czy jak kto woli kompakt, z np. 2005 roku i kosztuje teraz

> powiedzmy ok. 28 000 - 30 000 PLN. Taki sobie sześciolatek. Teraz robimy skok w przyszłość

> tak gdzieś do ok. marca 2011. Rocznikowo auto jest siedmioletnie.

Aż w kalendarz spojrzałem... blush.gifgrinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Z dnia na dzien nie spadaja, jezeli masz zamiar brac uzywe nie warto czekac

Wiem, nie chodzi mi o z dnia na dzień, tylko z teraz na marzec-kwiecień przyszłego roku wink.gif

Napisano
  • Autor

> Aż w kalendarz spojrzałem...

Słowo daję - chodziłem na lekcje matematyki grinser006.gif

pad.gif Nie wiem jak mi się to napisało wink.gif Dzięki za zwrócenie uwagi ok.gif

Napisano

> Słowo daję - chodziłem na lekcje matematyki

> Nie wiem jak mi się to napisało Dzięki za zwrócenie uwagi

ok.gifwink.gif

A w temacie - przy używce nie patrz za mocno na ten czy tamten rocznik, tylko znajdź coś w dobrym stanie i potarguj trochę. Obawiam się, że może zejść Ci z tym i do przyszłego roku, więc "licznik" przeskoczy o 1 rok. grinser006.gif

Napisano

> Wiem, nie chodzi mi o z dnia na dzień, tylko z teraz na marzec-kwiecień przyszłego roku

Kiedyś szukałem konkretnego auta na mobile.de i przez pierwsze pół roku ceny pozostały nie zmienione (ten sam model, ten sam silnik, skrzynia biegów, zbliżony przebieg i wyposażenie, zacząłem szukać mniej więcej rok temu), ceny spadły dopiero niedawno( po 10-12 miesiącach)

Napisano
  • Autor

> A w temacie - przy używce nie patrz za mocno na ten czy tamten rocznik, tylko znajdź coś w dobrym

> stanie i potarguj trochę. Obawiam się, że może zejść Ci z tym i do przyszłego roku, więc

> "licznik" przeskoczy o 1 rok.

No wiem, wiem - tak się chciałem generalnie zapytać ok.gifsmile.gif

Napisano
  • Autor

> Kiedyś szukałem konkretnego auta na mobile.de i przez pierwsze pół roku ceny pozostały nie

> zmienione (ten sam model, ten sam silnik, skrzynia biegów, zbliżony przebieg i wyposażenie,

> zacząłem szukać mniej więcej rok temu), ceny spadły dopiero niedawno( po 10-12 miesiącach)

Ok, rozumiem. To konkretna informacja - co prawda nie jest optymistyczna grinser006.gif ale przynajmniej wiem że na to za bardzo nie można liczyć. Dzięki ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.