Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co jest nie tak z Freelanderem ?

Featured Replies

Napisano

Jakby ktoś mnie zapytał o Freelandera to oczywiście odpowiedziałbym - nie kupować bo się sypie...

Ale tak konkretnie to nie mógłbym odpowiedzieć...

Dzisiaj do rodziców przyjechał znajomy takim ładnym Freelanderem 5D z dieselkiem - przymierzyli się i im się podoba...

Czy to auto jest absolutnie nie do jazdy, czy może określone roczniki trapi jakaś szczególna wada ?

A może ktoś od nas jeździ Freelanderem ?

Mówimy o aucie dość młodym, max. 5-letnim...

Napisano

> Jakby ktoś mnie zapytał o Freelandera to oczywiście odpowiedziałbym - nie kupować bo się sypie...

> Ale tak konkretnie to nie mógłbym odpowiedzieć...

> Dzisiaj do rodziców przyjechał znajomy takim ładnym Freelanderem 5D z dieselkiem - przymierzyli się

> i im się podoba...

> Czy to auto jest absolutnie nie do jazdy, czy może określone roczniki trapi jakaś szczególna wada ?

> A może ktoś od nas jeździ Freelanderem ?

> Mówimy o aucie dość młodym, max. 5-letnim...

napiszę tak:

autokomis - większość przekładek, masakra, brak wałów, kombinacje z przewodami hamulcowymi, druciarsko mocowana maglownica /na 100% nie oryginał/

allegro - nawet "europejczyki" to po otwarciu maski okazują się przekładką, reszta j.w.

znalazłem kilka sztuk "fajnych" z 2000 i 2001 roku z silnikami BMW lub HONDY ale zwykle albo po "przejściach" albo cena zaporowa frown.gif

ale, albo trafię na ten "właściwy" model albo frotka 3d hmm.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

Kiedyś też się interesowałem tym autem ( po 2004r. ). Ale zaczęły do mnie docierać opinie jak powyżej. Kiedyś nawet zagadałem młodego człowieka, który własnie coś grzebał pod maską Freelandera. I powiedział mi: "... chciałbym polecić to auto,.. ale nie mogę " smile.gif

Napisano

> Mówimy o aucie dość młodym, max. 5-letnim...

ZTCW TD4 to najlepszy silnik do Freelandera, ale co się w nim lubi sypać to za cholerę nie wiem.

Napisano

> 1. bardzo dużo dostępnych na rynku to przeróbki z anglika

Fakt...

> 2. sypie się elektryka

Szczególnie po przekładce, ważne jest, by podczas przekładki nowe okablowanie zrobić, ale mało kto się tym przejmuje. Czyli kupić wiązkę nową od europejskiej wersji.

> 3. serwis na kiepskim poziomie

Moli w Baranowie, Karol z Santoka - polecam, nie wiem, jak gdzie indziej w Polsce, na Land Serwis ludzie nie narzekają... Różnie bywa z SST w Murowanej Goślinie.

Napisano

> Moli w Baranowie, Karol z Santoka - polecam, nie wiem, jak gdzie indziej w Polsce, na Land Serwis

> ludzie nie narzekają... Różnie bywa z SST w Murowanej Goślinie.

nie narzekają na serwis Land Roverów ogólnie czy na serwis Freelanderów - bo to zasadnicza różnica biglaugh.gif

Napisano

> nie narzekają na serwis Land Roverów ogólnie czy na serwis Freelanderów - bo to zasadnicza różnica

Ogólnie, bo robią (robią?) wszystkie zlosnik.gif

• 2 miesiące później...
Napisano

Też się kiedyś przymierzałem do Freelandera bo nie ukrywam - jest ładny. Ale po intenstywnym przeszukiwaniu neta, przejrzeniu setek opinii zostałem sprowadzony na ziemię. Z tego co poczytałem zasadą Freelandera jest to, że po przejechaniu 100.000 km wiele części, w tym elementów silnika wymaga wymiany lub remontu...

Napisano

Bo się mówi:

"P...sz jakbyś frilanderem jeździł" zlosnik.gif

Napisano

> Też się kiedyś przymierzałem do Freelandera bo nie ukrywam - jest ładny. Ale po intenstywnym

> przeszukiwaniu neta, przejrzeniu setek opinii zostałem sprowadzony na ziemię. Z tego co

> poczytałem zasadą Freelandera jest to, że po przejechaniu 100.000 km wiele części, w tym

> elementów silnika wymaga wymiany lub remontu...

Kolega mówił tak - 2:2 = 2 miesiące jeździ, 2 tygodnie stoi na warsztacie zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.