Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zbiornik LPG toroidalny - jakie wymiary

Featured Replies

Napisano

Witam

Jakie maksymalne wymiary może mieć zbiornik LPG toroidalny który zmieści się do uno i nie będzie dużo wystawał ponad podłogę bagażnika?

Patrzyłem na stronie producenta i zalecany jest 565x180mm, ale z tego co mierzyłem to spokojnie powinien wejść 580x180mm. Czy ktoś z was ma może taki zbiornik założony?

Napisano

> Witam

> Jakie maksymalne wymiary może mieć zbiornik LPG toroidalny który zmieści się do uno i nie będzie

> dużo wystawał ponad podłogę bagażnika?

> Patrzyłem na stronie producenta i zalecany jest 565x180mm, ale z tego co mierzyłem to spokojnie

> powinien wejść 580x180mm. Czy ktoś z was ma może taki zbiornik założony?

odpowiedź kolegi wrzech omyłkowo wpisana w innym wątku:

Quote:

miesiac temu montowalem zbiornik 600x200 43 litry firmy stako. Nie wszedl do konca wiem musialem zrobic dystans okolo 30 mm zeby zbiornik nie opieral sie o scianki.

Napisano

ja mam wpakowany 34l i powiedzmy że wystaje tak ze 2 cm(jest wyższy od podłogi) spineyes.gif większy też by się dało włożyć bo wejdzie w miejsce po kole zapasowym ale znów będzie wyższy. crazy.gif

Napisano
  • Autor

> odpowiedź kolegi wrzech omyłkowo wpisana w innym wątku:

> Quote:

> miesiac temu montowalem zbiornik 600x200 43 litry firmy stako. Nie wszedl do konca wiem musialem

> zrobic dystans okolo 30 mm zeby zbiornik nie opieral sie o scianki.

To akurat trochę bez sensu rozwiązanie. Zależy mi żeby wypełnić wnękę szczelnie, ale żeby też zbiornik nie wystawał mocno.

Napisano
  • Autor

> ja mam wpakowany 34l i powiedzmy że wystaje tak ze 2 cm(jest wyższy od podłogi) większy też by się

> dało włożyć bo wejdzie w miejsce po kole zapasowym ale znów będzie wyższy.

Jeśli to nie problem to czy mógłbyś zerknąć do papieru homologacji butli i napisać jakie wymiary ma Twój zbiornik? Bo wysokość z tego co mierzyłem to 180mm nieznacznie wystaje ponad podłogę, z kolei 200mm będzie już znacznie wystawać, ale powinno być do zaakceptowania. Większa wysokość jak 200mm jak dla mnie nie wchodzi w grę.

Ale najbardziej zastanawia mnie średnica czy zmieści się 580mm i nie będzie takiej sytuacji, że zbiornik nie wejdzie tak aby oparł się o dno wnęki.

Napisano

nie dostałem na e-maila powiadomienia to bym wcześniej napisał. crazy.gif Wymiary to wysokość 180 mm, średnica 565mm a otwór w środku 160 mm pojemność 34l. Zbiornik firmy "Bormech" wink.gif

http://www.bormech.2com.pl/zbiorniki.asp

co do 580mm to powinien wejść ale będzie już sporo wystawał. Ręki jednak bym nie dał sobie uciąć czy wejdzie. wiem co cię boli grinser006.gif za małe przebiegi na zbiorniku? cfaniaczek.gif

Napisano

mój zbiornik toroidalny na podtlenek LPG ma pojemność 34l. Jego wymiary to 180x565. Otwór w środku to 182.5 Trochę wystaje ponad podłogę ale nie aż tak żeby przeszkadzał wink.gif pozdrawiam smile.gif

Napisano

> wiem co cię boli za małe przebiegi na zbiorniku?

Raczej chęć pozbycia się tego, co teraz zawala bagażnik grinser006.gifok.gif

Napisano

> Witam

> Jakie maksymalne wymiary może mieć zbiornik LPG toroidalny który zmieści się do uno i nie będzie

> dużo wystawał ponad podłogę bagażnika?

> Patrzyłem na stronie producenta i zalecany jest 565x180mm, ale z tego co mierzyłem to spokojnie

> powinien wejść 580x180mm. Czy ktoś z was ma może taki zbiornik założony?

wiesz - czasem można przeklepać (i to nawet bez utraty powkłoki antykorozyjnej) nieco wnękę na koło zapasowe - dzięki temu w cromie mam zbiornik 65litrów zamiast niecałej 50tki...

pozdr

Napisano
  • Autor

> nie dostałem na e-maila powiadomienia to bym wcześniej napisał. Wymiary to wysokość 180 mm,

> średnica 565mm a otwór w środku 160 mm pojemność 34l. Zbiornik firmy "Bormech"

> http://www.bormech.2com.pl/zbiorniki.asp

> co do 580mm to powinien wejść ale będzie już sporo wystawał. Ręki jednak bym nie dał sobie uciąć

> czy wejdzie. wiem co cię boli za małe przebiegi na zbiorniku?

Dzięki Ci bardzo. wink.gif Małe przebiegi na zbiorniku też mnie bolą tym bardziej, że moje 1.5 przy but.gif potrafi sobie spalić. grinser006.gif Ale przede wszystkim mam teraz zbiornik walcowy w bagażniku, co skutecznie ogranicza mażliwości załadowania bagażnika. oslabiony.gif A że niedługo homologacja na zbiornik wygasa, to można pomyśleć o zmianie. grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> wiesz - czasem można przeklepać (i to nawet bez utraty powkłoki antykorozyjnej) nieco wnękę na koło

> zapasowe - dzięki temu w cromie mam zbiornik 65litrów zamiast niecałej 50tki...

> pozdr

To też jest myśl. smile.gif Tylko wiadomo, chciałoby się, żeby obyło się bez kombinacji. wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.