Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Autoryzowany serwis - polecam

Featured Replies

Napisano

Dzisiaj doświadczyłem jakości obsługi o jakiej słyszy się tylko z plotek...

Musiałem podregulować lpg, a skoro instalacja na gwarancji to podjechałem do najbliższego autoryzowanego serwisu mimo, że zakład montujący znajduje się w innym województwie. Do instrukcji był dołączony bogaty plik kartek z wypisanymi maczkiem serwisami, więc zadzwoniłem...

Po uzgodnieniu telefonicznym zostałem poproszony abym przyjechał na wstępne oględziny. Na miejscu się okazało, że serwisant "ma chwilkę" i od razu zabrał się za samochód. Podłączył CANa i sterownik LPG. Coś tam popatrzył i poprosił o jazdę próbną cool.gif I tutaj ogromne zaskoczenie... Jeździliśmy tak z godzinę i co chwilę coś ustawiał aż wreszcie był zadowolony. Zrobił to zupełnie za darmo! Jeszcze poprosił żebym przyjechał na kontrolę jak coś będzie się działo icon_eek.gif Myślałem, że sieć ogólnopolska serwisów to pic na wodę.

Z ciekawości zajrzałem jak wyglądają warunki gwarancji popularnego STAGa... I tutaj kolejne niestety niemiłe rozczarowanie.

Warunki gwarancji znajdują się na stronie http://www.ac.com.pl/pl/doc/318/warunki-gwarancji

Quote:

2.
Gwarantem w stosunku do Klienta jest warsztat montujący instalację
, który wykonuje usługi związane

z gwarancją:

* elektroniki STAG ujawnione w okresie 24 miesięcy od daty instalacji bez limitu kilometrów, lecz nie dłużej niż 36 miesięcy od daty produkcji (data produkcji i instalacji jest zapisana w pamięci sterownika),

*
części mechanicznych (reduktor, wtryskiwacze itp.) kupionych od AC S.A. wraz z elektroniką STAG ujawnione w okresie 12 miesięcy lub 20 000 km w zależności co nastąpi wcześniej
(dla reduktora AC typ R01 - w okresie 12 miesięcy lub przebiegu 50 000 km), nie dłużej jednak niż 24 m-ce od daty produkcji (znajdującej się na plombie gwarancyjnej).

3. Stroną zobowiązaną do wykonania bezpłatnych usług związanych z gwarancją jest warsztat, który zamontował przedmiotową instalację.

Przecież to jakaś kpina. Gwarantem jest nie AC S.A. lecz Pan Zenek montujący STAGa icon_eek.gif

Do tego oferuje skandaliczne warunki gwarancyjne na montowane podzespoły, a wszelkie naprawy gwarancyjne może wykonywać tylko Pan Zenek u którego zamontowaliśmy instalację. Czyli zostajemy sami z problemem z którym warsztat montujący nie może sobie poradzić lub co gorsza z usterką na drugim końcu kraju. No chyba, że naprawimy ją za pieniądze u konkurencji. Absurd.

Ja wiem, że STAG ma wielu wielbicieli, zwłaszcza ze względu na cenę, ale imho warto dopłacić te kilka setek do BRC czy TARTARINI, aby cieszyć się naprawdę bezproblemową jazdą, zwłaszcza tam gdzie nie ma naszego zakładu montującego ok.gif

Napisano

Cieszę sie że Kolega jest zadowolony z jakości usługi serwisowej. Co do plotek to nigdy takich nie słyszałem.

Napisano

> Ja wiem, że STAG ma wielu wielbicieli, zwłaszcza ze względu na cenę, ale imho warto dopłacić te

> kilka setek do BRC czy TARTARINI, aby cieszyć się naprawdę bezproblemową jazdą, zwłaszcza tam

> gdzie nie ma naszego zakładu montującego

W BRC masz to samo. Gwarantem jest zakład montujący. Co prawda jeżdżąc na regulację do kogoś z listy nie tracisz tej gwarancji ale płacisz za to.

Napisano

> W BRC masz to samo. Gwarantem jest zakład montujący. Co prawda jeżdżąc na regulację do kogoś z

> listy nie tracisz tej gwarancji ale płacisz za to.

no chyba że robisz to w autoryzowanych warsztatach wtedy masz pewną gwarancje smirk.gif

Napisano

> Dzisiaj doświadczyłem jakości obsługi o jakiej słyszy się tylko z plotek...

> Musiałem podregulować lpg,

Zaraz, zaraz -wg fanów BRC podobno ta instalka nie wymaga regulacji bo cięzko coś Panu Zenkowi sp... i juz za pierwszym razem BRC ustawia sie idealnie - ? ??? wink.gif

> Po uzgodnieniu telefonicznym zostałem poproszony abym przyjechał na wstępne oględziny. Na miejscu

> się okazało, że serwisant "ma chwilkę" i od razu zabrał się za samochód. Podłączył CANa i

> sterownik LPG. Coś tam popatrzył i poprosił o jazdę próbną I tutaj ogromne zaskoczenie...

> Jeździliśmy tak z godzinę i co chwilę coś ustawiał aż wreszcie był zadowolony.

Super. Czyli musiało być nieżle namieszane:) No i jak widać wcale nie tak łatwo dopiescić to BRC

>Zrobił to

> zupełnie za darmo!

To nic nie placisles za ten przegląd? To był pierwszy po instalacji?

Napisano
  • Autor

> Zaraz, zaraz -wg fanów BRC podobno ta instalka nie wymaga regulacji bo cięzko coś Panu Zenkowi

> sp... i juz za pierwszym razem BRC ustawia sie idealnie - ? ???

A gdzie ja napisałem, że ustawiałem BRC? Ustawienie było wstępne bez jazdy drogowej. Dopieszczenie postanowiłem zrobić później...

> Super. Czyli musiało być nieżle namieszane:)

Nie odczułem.

> No i jak widać wcale nie tak łatwo dopiescić to BRC

Jak nie? Niecała godzina jazdy? Łatwiej chyba niż w ciągłym grzebaniu w stagu? zlosnik.gif

> To nic nie placisles za ten przegląd? To był pierwszy po instalacji?

Null, zero, nada... To nie był przegląd. Do pierwszego jeszcze trochę mi zostało.

Napisano

>A gdzie ja napisałem, że ustawiałem BRC?

Wspomniałeś coś w poscie o BRC no i wczesniej tez pisałeś ze to super instalka wiec sie zasugerowałem. Nie trafiłem?

> Jak nie? Niecała godzina jazdy? Łatwiej chyba niż w ciągłym grzebaniu w stagu?

No nie wiem. Mojego staga w Bracie ustawiali w 30. minut. I od dwoch lat podłączam sie do niego własciwie dla zabawy.

W Punto przy Stagu na początku dali za małe dysze. Po rozwierceniu na bezplatnym przeglądzie po 1000 km tez łącze sie z nim tylko dla zabawy.

Napisano

Tylko pogratulować. Widocznie jest to serwis, który stara się o renomę i klienta. BRC poszło w dobrą stronę tworząc sieć serwisów z autoryzacją, chociaż pewnie większość z tych autoryzacji to tylko papier. AC poszło inną drogą - tanio, tanio - duuuża marża dla firmy montującej. Stąd też może wynikać popularność wśród monterów. Np. KIT BRC Plug&Drive 4cyl 1850zł, Podobny kit AC (Stag 4 plus, Magic jet, Silver) 970 zł. Uwzględniając ceny końcowe, dla zwykłego usera, kto zarobi więcej? smile.gif

Pozdr

Napisano

> no chyba że robisz to w autoryzowanych warsztatach wtedy masz pewną gwarancje

Żeby nie stracić gwarancji musisz robić w autoryzowanym serwisie. Tyle tylko że za darmo zrobią Ci tylko tam gdzie zakładałeś.

Napisano

> Zaraz, zaraz -wg fanów BRC podobno ta instalka nie wymaga regulacji bo cięzko coś Panu Zenkowi

> sp... i juz za pierwszym razem BRC ustawia sie idealnie - ? ???

Jesteś złośliwy smile.gif Ja wiem że tu niektórzy najchętniej by się modlili do BRC. Ale np. na lpg-forum większość modli się do Staga. A prawda jest jak zawsze po środku. BRC jak każda instalacja - nie ustawia się idealnie. Chyba że jest kit dedykowany do danego modelu samochodu. Wtedy to nie wiem.

> Super. Czyli musiało być nieżle namieszane:) No i jak widać wcale nie tak łatwo dopiescić to BRC

To nie jest tak. Każdą instalkę się powinno regulować przy jeździe. Tyle że mało kto robi.

Dlatego dostając taką usługę, jeszcze za darmo też byłbym mocno zdziwiony.

Napisano

> zawsze po środku. BRC jak każda instalacja -

> nie ustawia się idealnie. Chyba że jest kit dedykowany do danego modelu samochodu. Wtedy to

> nie wiem.

A ja wiem, mam instalkę dedykowaną do modelu samochodu i nawet wersji silnika. Też wymaga regulacji, bo np. silnik silnikowi nierówny.

Napisano

> Tylko pogratulować. Widocznie jest to serwis, który stara się o renomę i klienta. BRC poszło w

> dobrą stronę tworząc sieć serwisów z autoryzacją, chociaż pewnie większość z tych autoryzacji

> to tylko papier.

AC też zaczeło tworzyć sieć warsztatów. Są 3 rodzaje bodajze: partnerskie, rekomendowane i z homologacją.

Ale Wg mnie AC brakuje jednej rzeczy do szczęscia - powinni też pomyslec nad stworzeniem wlasnej linii wtryskiwaczy skoro mają już sterowniki i reduktor swojej konstrukcji. Dzieki temu dla wygodnych albo niekumatych gazownikow stworzyli by swoje kity w stylu BRC smile.gif

Napisano

> A ja wiem, mam instalkę dedykowaną do modelu samochodu i nawet wersji silnika. Też wymaga

> regulacji, bo np. silnik silnikowi nierówny.

Każdą instalację trzeba regulować i to w czasie jazdy, nawet cudowne BRC musi być kalibrowane na drodze czego pewnie 90% nie robi. Jedynie to o ile się nie mylę Landi Renzo daje mapy do kompów gazowych pod konkretny silnik.

Napisano
  • Autor

> Każdą instalację trzeba regulować i to w czasie jazdy, nawet cudowne BRC musi być kalibrowane na

> drodze czego pewnie 90% nie robi. Jedynie to o ile się nie mylę Landi Renzo daje mapy do

> kompów gazowych pod konkretny silnik.

Silnik silnikowi nierówny. Wątpię żeby te same nastawy działały tak samo w bliźniaczym aucie, ale powiedzmy z innym nalotem.

Napisano
  • Autor

> AC też zaczeło tworzyć sieć warsztatów. Są 3 rodzaje bodajze: partnerskie, rekomendowane i z

> homologacją.

Co mi po sieci jak gwarancją jestem związany z panem Zenkiem? Chyba nie na w kraju warsztatu(bez autoryzacji innego prod.), który nie montowałby staga.

Napisano

> Dzieki temu dla

> wygodnych albo niekumatych gazownikow stworzyli by swoje kity w stylu BRC

Dobry gazownik założy i wyreguluje poprawnie zarówno Staga jak i BRC. A druciarz wszystko zepsuje.

Napisano

> Dobry gazownik założy i wyreguluje poprawnie zarówno Staga jak i BRC. A druciarz wszystko zepsuje.

Tym stwierdzeniem proponuję zakończyć wątek. Posty nie wnoszą niczego wartościowego w kwestiach technicznych,a fanatyzmu chyba większość rozsądnych ludzi ma dosyć.

Napisano
  • Autor

> Dobry gazownik założy i wyreguluje poprawnie zarówno Staga jak i BRC. A druciarz wszystko zepsuje.

Osobiście się przekonałem, że można liczyć na wsparcie innych serwisów w co wątpiłem. Tak więc na druciarza jest panaceum w postaci porządnej gwarancji.

Napisano

Po prostu dali się poznać z dobrej strony - Ty, zadowolony klient przyjedziesz później chociaż na wymianę filterka, a może powiesz znajomym że dobry fachura itp. Mają właściwe podejście. Oby też właściwie wykonywali swoją robotę.

Napisano
  • Autor

> Po prostu dali się poznać z dobrej strony - Ty, zadowolony klient przyjedziesz później chociaż na

> wymianę filterka, a może powiesz znajomym że dobry fachura itp. Mają właściwe podejście.

Filterek to mogę sobie sam wymienić. Chodziło mi o poziom obsługi serwisowej produktu objętego gwarancją. Byłem zaskoczony normalnością jaką można spotkać w przypadku np samochodu. Nie jestem przywiązany do salonu w którym kupiłem samochód. Jak widać wielu do tej normalności jeszcze brakuje a nawet się nie zanosi na to...

> Oby

> też właściwie wykonywali swoją robotę.

Empirycznie sprawdziłem, że znają się na swojej pracy... I to oba warsztaty w których byłem.

Napisano

> Empirycznie sprawdziłem, że znają się na swojej pracy... I to oba warsztaty w których byłem.

facepalm.gifpanic.gif

Ledwie wozem troche pojezdzil juz sie po warśtatach tłucze spineyes.gif

zlosnik.gifwink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.