Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie... przepływomierz...?

Featured Replies

Napisano

Czy Ktos z forumowiczów zakładał u siebie przepływomierz HART'a?? Przepływka do mego stilo BOSCH 300PLN z przesyłką z allegro, a HART 150PLN w sklepie na miejscu w mieście. Różnica icon_eek.gif 100% więc zachęcająca ale jak z żywotnością i parametrami? prosze o odpowiedź.

Napisano

Zakładaj i zdaj relacje ,będzie dla przyszłych pokoleń jak znalazł ok.gif

Napisano

temat przerabiałem wiosną

w 3 sklepach z częsciami fiata każdy ze sprzedawcow oferował Boscha jako orginał , lub zamiennik

jednakże w rozmowach luźnych ze znajomymi sprzedawcami zawsze padało że zamiennik raczej nie warto ( nie trzyma parametrów pracy )

ja zakupiłem Boscha - akurat udało mi sie kupic za 240 zł. w intercarsie.

I nie trafiłem w diagnozę

Po wymianie kazało się ,że to nie przepływomierz , a zawór EGR.

tak że pozostałem na stanie z dwoma przepływomierzami .

czasami warto dołozyc niz poźniej kupować drugi raz .

swoja drogą co masz za objawy że chcesz wymieniac

Napisano
  • Autor

Cały czas dymił nawet przy wolnym ruszaniu. Przy redukcji i mocnym wciśnięciu gazu w podłogę miałem taka zasłonę dymną, że nawet POLICJA wszczęła pościg za mną jak ich wymijałem, bo myśleli, że jakiś niebezpieczny przestępca chce im uciec zlosnik.gif . Przepustnica i zawór EGR wyczyszczony, wymyty w benzynce na błysk, zaworek poruszał się i porusza jak nowy. Przeczyściłem OVERBOOST'a, gruszeczka sterująca turbiną pracuje. Rura od intercoolera bez pęknięć, przetarć. Po zatkaniu EGR'a przy redukcji nie dymi już (przynajmniej nie widzę tego w lusterku wstecznym), ale nie chce mi się na niskich obrotach auto rozpędzać. "Jakiejs" mocy dostaje od 2000 może 2500obr/min. Ostatnio brat skodą OCTAVIA 1.9TDI 101KM brał mnie jak chciał na każdym biegu nie mówiąc o ruszaniu. Auto ma prawie 230tyś km na zegarze a jak podpinam pod komp to z komputera odczytuje 265tyś km przebiegu i nie sądzę że to turbina bo jednak na wyższych obrotach cos się dzieje. Mam dostęp do komp. AUTOBOSS, ale żadnych błędów nie widzi (z wyjątkiem świec żarowych bo dziwnym trafem padły mi wszystkie 4 smile.gif ) Już mi raczej przepływomierz pozostał. Jakies pomysły?? Na forum było o sprawdzeniu ilości powietrza podczas jazdy przy pomocy komputera, ale pojęcia nie mam jak to zrobić. Nawet nie znam nikogo w moim mieście kto ma FIATA z takim przepływomierzem, żeby podmienic i zobaczyc czy to na pewno w nim tkwi problem. Prosze o wsparcie i pomoc

Napisano

A jak odpiałeś wtyczke od przepłymowierza to jest jakas poprawa ?

Napisano

odepnij przeplywomierz i wtedy zobaczysz jak sie bedzie auto sprawowalo

Napisano

zacytuję słowa kolegi LISKA

Odłącz kabel z przepływki i zobacz jak sie auto zachowuje... jeśli OK i wszystkie dolegliwości ustąpią to masz odpowiedź na swoje pytanie - jeśli nie to szukaj dalej.

szkoda że mieszkasz tak daleko - dałbym ci do sprawdzenia swoją druga przepływkę.

Napisano
  • Autor

W piątek sprawdzę bo auto oddałem do konserwacji. Zdam relacje co i jak. A w jaki sposób sprawdza sie pracę przepływomierza podczas jady z podpiętym komputerem?

Napisano

nie odpiętym komputerem, a przepływką!

po jej odpięciu, o ile zwariowała, komp nie dostaje dzikich odczytów przepływu powietrza. silnik powinien być wyraźnie słabszy, ale dymienie powinno ustąpić...

Napisano
  • Autor

> nie odpiętym komputerem, a przepływką!

> po jej odpięciu, o ile zwariowała, komp nie dostaje dzikich odczytów przepływu powietrza. silnik

> powinien być wyraźnie słabszy, ale dymienie powinno ustąpić...

Napisałem podpiętym komputerem w moim przypadku AUTOBOSS V30

Napisano

> Napisałem podpiętym komputerem w moim przypadku AUTOBOSS V30

Jesli zdiagnozujesz kompem przepływke to OK....

Ja polecam mimo wszystko BOSCHA .. ale kup w serwisie BOSCHA ... jest mase podróbek... nic nie wartych

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.