Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Płatność raty OC po terminie? PILNE!

Featured Replies

Napisano

Słuchajcie, potrzebuję szybko odpowiedzi...

03.09 - czyli jutro! ubiega mi termin płatności raty OC, tak przynajmniej napisali na liście do mnie zlosnik.gif

Chciałem teraz zrobić przelew, ale skończyła mi się karta kodów jednorazowych, a nowej nie znajdę do jutra zlosnik.gif.

Czy jak jutro pójdę na pocztę i wpłacę kwotę II raty, to nie będzie za późno, nie będzie jakiś konsekwencji? Bo TU to jednak dostanie kasę z niezłym pewnie opóźnieniem, jak to pójdzie przez pocztę blush.gif

Liczy się data wpłaty, czy data księgowania kasy na koncie TU??

Napisano

> Słuchajcie, potrzebuję szybko odpowiedzi...

> 03.09 - czyli jutro! ubiega mi termin płatności raty OC, tak przynajmniej napisali na liście do

> mnie

> Chciałem teraz zrobić przelew, ale skończyła mi się karta kodów jednorazowych, a nowej nie znajdę

> do jutra .

> Czy jak jutro pójdę na pocztę i wpłacę kwotę II raty, to nie będzie za późno, nie będzie jakiś

> konsekwencji? Bo TU to jednak dostanie kasę z niezłym pewnie opóźnieniem, jak to pójdzie przez

> pocztę

> Liczy się data wpłaty, czy data księgowania kasy na koncie TU??

A dlaczego na pocztę? Lepiej do jakiegoś banku i pieniądze będą na koncie najdalej na drugi dzień.

Napisano

> Liczy się data wpłaty, czy data księgowania kasy na koncie TU??

oficjalnie OC liczy się od momentu zawarcia umowy do jej końca - płatność nie ma ma to wpływu

czyli OC jest ważne , a ubezpieczyciel musi się z tobą użerać żebyś zapłacił

to pisałem JA który wczoraj zapłacił drugą ratę z terminem wymagalności z maja rotfl.gif

Napisano
  • Autor

> A dlaczego na pocztę? Lepiej do jakiegoś banku i pieniądze będą na koncie najdalej na drugi dzień.

no dobra, może być i w banku, tak czy siak liczyłem, że teraz zrobię przelew, a okazało się, że nie mam takiej możliwości angryfire.gif. Robiąc dzisiaj przelew, TU miało by kasę jutro na koncie, czyli zgodnie z tym, co mi napisali w liście zlosnik.gif. Wpłacając jutro gdziekolwiek, najwcześniej pewnie dostaną kasę dzień po terminie płatności...

Napisano
  • Autor

> oficjalnie OC liczy się od momentu zawarcia umowy do jej końca - płatność nie ma ma to wpływu

> czyli OC jest ważne , a ubezpieczyciel musi się z tobą użerać żebyś zapłacił

> to pisałem JA który wczoraj zapłacił drugą ratę z terminem wymagalności z maja

No niby umowę zawarłem na rok zlosnik.gif...czyli mam się nie przejmować i zapłacić jutro w banku/na poczcie i olać to, że dostaną kasę "chwilę" po terminie? cfaniaczek.gif

Napisano

> no dobra, może być i w banku, tak czy siak liczyłem, że teraz zrobię przelew, a okazało się, że nie

> mam takiej możliwości . Robiąc dzisiaj przelew, TU miało by kasę jutro na koncie, czyli

> zgodnie z tym, co mi napisali w liście . Wpłacając jutro gdziekolwiek, najwcześniej pewnie

> dostaną kasę dzień po terminie płatności...

rano zrobisz przelew i powinien dojść tego samego dnia

Napisano
  • Autor

> rano zrobisz przelew i powinien dojść tego samego dnia

facepalm.gif

nie zrobię rano przelewu, bo nie mam kolejnej karty kodów jednorazowych

.... no chyba, że mówisz, że mam wydać dyspozycję w okienku w banku hmm.gif

Napisano

> nie zrobię rano przelewu, bo nie mam kolejnej karty kodów jednorazowych

> .... no chyba, że mówisz, że mam wydać dyspozycję w okienku w banku

właśnie tak

ewentualnie zadzwoń do swojego banku i zleć wykonanie przelewu operatorce zlosnik.gif

ostatnio też mialem problem z płatnością OC i okazało się, że można zapłacić przez telefon kartą kredytową ok.gif

Napisano

> No niby umowę zawarłem na rok ...

Choćbyś chciał, to się nie da inaczej - ustawa zasadniczo nie pozwala

> czyli mam się nie przejmować i zapłacić jutro w banku/na poczcie i

> olać to, że dostaną kasę "chwilę" po terminie?

Możesz spokojnie poczekać na kartę kodów jednorazowych. Nie sądzę, żeby ubezpieczyciel pozwał Cię o zapłatę w tym czasie.

Może Cię wezwać do zapłaty i naliczyć odsetki ustawowe.

Ubezpieczony jesteś.

Napisano

> no dobra, może być i w banku, tak czy siak liczyłem, że teraz zrobię przelew, a okazało się, że nie

> mam takiej możliwości .

Myślisz, że dziś by wyszedł? grinser006.gif

Idź z rańca do banku i będzie to samo, co dziś z kompa. ok.gif

P.S. Zmień kody na sesemesy - wygodniejsze. ok.gif

Napisano

Kolego, liczy się sam fakt wpłacenia smile.gif To, że zaksięgują nieco później nie robi problemu tak długo, jak nie dostaniesz pisemka z działu windykacji a i wtedy wystarczy, że przedstawisz stosowny dokument icon_rolleyes.gif Ludzie wpłacają I ratę z miesięcznym czy dwumiesięcznym opóźnieniem i jakoś nikt z tego powodu nie robi problemów icon_rolleyes.gif Wierz mi smile.gif Ja mam informacje dosłownie od swojej ręki trzymającej np. OWU hehe.gifzlosnik.gif Wpłacaj i się niczym nie przejmuj wink.gifgrinser006.gifok.gif

Napisano
  • Autor

> właśnie tak

> ewentualnie zadzwoń do swojego banku i zleć wykonanie przelewu operatorce

> ostatnio też mialem problem z płatnością OC i okazało się, że można zapłacić przez telefon kartą

> kredytową

zadzwonić nie zadzwonię, bo nie uruchomiłem opcji "na telefon" zlosnik.gif - mogę ją uruchomić albo przez net (karta kodów potrzebna hehe.gif) albo udając się do banku - a jak już tam będę, to mogę zapłacić w okienku zlosnik.gif

Dobra - uspokoiliście mnie trochę, jutro pójdę do banku, zapłacę, a wieczorem będę szukał nowej karty kodów, bo podejrzewam, gdzie jest, ale teraz śpią w tym pokoju dzieci zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> ale jak masz KK, to zadzwon do ubezpieczyciela - a nóż przyjmuje płatności kartą

ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.