Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Marchewa CCS

Featured Replies

Napisano

Pany jest taki problem.Zapala sie marchewa i po odpaleniu silnika nie gasnie pomimo tego że auto normalnie jeździ na benzynie-nie przerywa itp.Pacjent CCS 140 tys LPG,wiadomo jak przelącze na gaz to gasnie marchewa?Mozliwe że gdzieś sie kabel wypiał??

Napisano

> Pany jest taki problem.Zapala sie marchewa i po odpaleniu silnika nie gasnie pomimo tego że auto

> normalnie jeździ na benzynie-nie przerywa itp.Pacjent CCS 140 tys LPG,wiadomo jak przelącze na

> gaz to gasnie marchewa?Mozliwe że gdzieś sie kabel wypiał??

bardzo możliwe, że się jakaś wtyczka wypięła, jak ja ostatnio zmieniałem kable WN, to przez przypadek zahaczyłem o kabel od jakiegoś czujnika co jest w kolektorze ssącym, patrząc od przodu to po prawej stronie, i też mi się marchewa świeciła zlosnik.gif

Napisano

> Pany jest taki problem.Zapala sie marchewa i po odpaleniu silnika nie gasnie pomimo tego że auto

> normalnie jeździ na benzynie-nie przerywa itp.Pacjent CCS 140 tys LPG,wiadomo jak przelącze na

sprawdz masy old.gif

Napisano

u mnie się zapalał jak sonda była walnięta

Napisano

> u mnie się zapalał jak sonda była walnięta

U mnie też.

Ale to było w MPIku.

Napisano
  • Autor

> u mnie się zapalał jak sonda była walnięta

sonda nowa i sprawna.

Zastanawiam sie czy majstry jak wiązke odpinali czy czegoś nie odpieli gratis.

Napisano

No i conajmiej 50 zł z głowy... Mi się paliła marchewa jak walnął mi czujnik położenia wału. Sprawdz sobie czy wszystkie wtyczki masz powpinane. Jeśli pali na wszystkie gary to najprawdopodobniej gdzieś nie styka. Bynajmniej tak było u mnie wink.gif

Napisano
  • Autor

problem rozwiązany.Tak jak ktoś wczesniej pisał jeden z czujników nie miał styków -ten koło skrzyni bo sie zawleczka zapodziała i sie wyopiał.Juz działa zeby.GIF

Dzięki wszystkim za pomoc zeby.GIF

Napisano

> jak sie ma dojscie a ja nie mam

zadne dojscia. ja kasuje za 20zl, a na Borkach za jeszcze mniej.

nie wierze, ze na Silesi nikt nie ma euroscana albo jakiegos innego fejsa...

Napisano

podłącze sie do tematu , mam podobny problem .. dzis jadac z roboty zaswiecila mi sie marchewa i silnik zgasl !!! potem jadac swiecila sie i auto troche skakalo :| , znow mi pare razy zgasl i tak w kolko , dodam ze pacjent to ccs1.1 96r. 173 tys km

Napisano

Ja miałem podobny problem na ostatnim sprincie w Tychach. Wleciałem do "małego jeziorka" zaświeciła się marchewa i Cieńki wskoczył na 3 tyś po czym obroty spadły do 0 (pedał gazu cały czas wciśnięty), po czym marchewa zgasła i za chwilę znów się zaświeciła i tak cały czas. Nie udało mi się ustalić co dokładnie zalało ale po przeschnięciu gadał już normalnie bez marchewy. Może była wilgoć i też cosik Ci zamokło wink.gif

Napisano

> No i conajmiej 50 zł z głowy...

Lepiej chyba zapłacić za komputer niż wymieniać na chybił-trafił po kolei wszystkie czujniki (które swoje kosztują), nie sądzisz? 50zł to bierze mechanik, a zawsze można załatwić taniej ok.gif

Napisano

Ale przed podpięciem można posprawdzać wtyczki czy stykają i w jakim są stanie, nie mówie o wymianie bo to dopiero po pewnym stwierdzeniu usterki wink.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

> Ale przed podpięciem można posprawdzać wtyczki czy stykają i w jakim są stanie, nie mówie o

> wymianie bo to dopiero po pewnym stwierdzeniu usterki

Pojechałem na diagnozę , podłączyli mi auto , podobno pełno błędów gościu mówił ze wszystko zrobił , mówi ze filtr węglowy tez nie halo , i przez to tez gaśnie , powiedział ze wystarczy ze będę jeździł bez korka wlewu paliwa i auto będzie chodzić jak talala ucieszyłem się zapłaciłęm przejechałem 12km i dalej to samo bez zmian , już nie wiem co robić.....może ktoś coś poradzi??

Napisano

Panowie gdzie wy macie na terenie okolic Śląska (górnego) lub Zagłębia podpięcie do kompa Fiata za mniej niż 50zł ??

Chętnie skorzystam - info przyjmę na PW żeby reklamy nie robić.

Mnie skasowali pierwszy raz 80zł a teraz znalazłem za 50zł i taniej nie mogę znaleść.

Napisano

> Panowie gdzie wy macie na terenie okolic Śląska (górnego) lub Zagłębia podpięcie do kompa Fiata za

> mniej niż 50zł ??

> Chętnie skorzystam - info przyjmę na PW żeby reklamy nie robić.

> Mnie skasowali pierwszy raz 80zł a teraz znalazłem za 50zł i taniej nie mogę znaleść.

będę miał na dniach taniej, 20-30zł

• 4 tygodnie później...
Napisano

> Pojechałem na diagnozę , podłączyli mi auto , podobno pełno błędów gościu mówił ze wszystko zrobił

> , mówi ze filtr węglowy tez nie halo , i przez to tez gaśnie , powiedział ze wystarczy ze będę

> jeździł bez korka wlewu paliwa i auto będzie chodzić jak talala ucieszyłem się zapłaciłęm

> przejechałem 12km i dalej to samo bez zmian , już nie wiem co robić.....może ktoś coś

> poradzi??

Byłem niedawno na drugiej diagnozie , wyszło ze do wymiany elektrozawór pochłaniacza par paliwa , i sonda lambda , i przy okazji okazało sie ze komputer bardzo wariuje , pokazuje dwa błędy , nagle przekaźniki co sa obok kompa , zaczynaja sie włączać i wyłączać i 10błedów wywala boje_sie.gif W czasie jazdy tez tak wariują i auto gasnie a potem nie chce odpalić , postanowiłem kupic nowy komputer , zamontowałem i troche pojezdziłem , auto nie gasnie (narazie :| ) ale marchewa dalej sie swieci . Przy tamtym komputerze swieciła sie jak chciała , przy tym cały czas sie swieci , przed odpaleniem mruga , jechac jeszcze raz na diagnoze czy wymienic elektrozawór i sonde??

Napisano

> będę miał na dniach taniej, 20-30zł

o dobrze wiedzieć smile.gif

Napisano

> Byłem niedawno na drugiej diagnozie , wyszło ze do wymiany elektrozawór pochłaniacza par paliwa , i

> sonda lambda , i przy okazji okazało sie ze komputer bardzo wariuje , pokazuje dwa błędy ,

> nagle przekaźniki co sa obok kompa , zaczynaja sie włączać i wyłączać i 10błedów wywala W

> czasie jazdy tez tak wariują i auto gasnie a potem nie chce odpalić , postanowiłem kupic nowy

> komputer , zamontowałem i troche pojezdziłem , auto nie gasnie (narazie :| ) ale marchewa

> dalej sie swieci . Przy tamtym komputerze swieciła sie jak chciała , przy tym cały czas sie

> swieci , przed odpaleniem mruga , jechac jeszcze raz na diagnoze czy wymienic elektrozawór i

> sonde??

Sprawdzić bezpiecznik od kompa, 5A w tym czarnym pudełeczku za kompem, czy ma dobry kontakt. Mi raz słabo kontaktował i też komputer fioła dostawał.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.