Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kontrolka świateł powiedziała PA PA

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie, wczoraj podjechałem pod domek wieczorkiem i miałem zielonkawą kontrolkę świateł, dziś jej nie ma.

Skorzystałem z szukajki i za bardzo nic nie znalazłem na Wikidot jedynie znalazłem jak ściągnąć zegary no i tu mam do Was prośbę o pomoc jak to wymienić i czy jest tam dioda czy żarówka???

albo może coś jeszcze innego dolega mojej Maryśce???

PS: światła działają normalnie.

Napisano

a próbowałeś przyłożyć niutona w deskę ?? czasem pomagają takie naprawy zeby.GIF

mi w uno nie świeciła półtora roku, po czym nagle w trasie się zapaliła zeby.GIF

w seicento na dołku też kiedyś wyleciało podświetlenie świateł mijania, po kilku miesiącach przy jeździe po polnej drodze znowu się załączyło...

grinser006.gif

Napisano

> a próbowałeś przyłożyć niutona w deskę ?? czasem pomagają takie naprawy

Czasem może i tak, ale bierzmy pod uwagę, że nasze bolidy swoje latka już maja i żarówki mogą się tez i przepalić.

Niedawno wymieniałem, bo się spaliła.

Roboty przy wymianie na 20 - 30 minutek.

Napisano
  • Autor

Przyłożenie F nie pomaga.

Aby wymienić ta żaróweczkę postępować jak przy ściąganiu zegarów (3 śrubki u góry, 2 za kierownicą i jeszcze te zatrzaski w bezpiecznikach) czy jakoś inaczej się to czyni?

Napisano

> Aby wymienić ta żaróweczkę postępować jak przy ściąganiu zegarów (3 śrubki u góry, 2 za kierownicą

> i jeszcze te zatrzaski w bezpiecznikach) czy jakoś inaczej się to czyni?

Dokladnie, nie inaczej wink.gif

Napisano

a ja zadam podobne pytanie nie rozpoczynajac nowego tematu, u mnie z kolei lampka zielona nie swieci sie odkad kupiłem marysie za to świeci sie lampka zółta z wykrzyknikiem w srodku na wysokosci kontrolek otwartych drzwi confused.gif co to moze być confused.gif wszystkie swiatła działają oprocz tej kontrolki na zegarach i od czasu do czasu tylne lewe postojowki nie swieca ale jak sie je klupnie reka to sie zapalają... gdzie szukać przyczyny confused.gif

Napisano

> za to świeci sie lampka zółta z wykrzyknikiem w srodku na

> wysokosci kontrolek otwartych drzwi co to moze być

Daj zdjęcie poglądowe, bo coś nie kojarzę takiej kontrolki...

Czerwona z wykrzyknikiem to ręczny. Ale żółta ?

Napisano

> Daj zdjęcie poglądowe, bo coś nie kojarzę takiej kontrolki...

klocki ???

Napisano

> klocki ???

Tam nie ma wykrzyknika, a do tego jest czerwona. Przynajmniej u mnie wink.gif

Napisano

klocki nie, a kontrolka recznego jest całkiem gdzie indziej smile.gif

daje foto z zaznaczonym na zołto kółkiem gdzie jest ta kontrolka bo obecnie jestem na delegacji i nie mam dostepu do auta... frown.gif

1192162527.th.jpg

a tu na filmiku tez swieci sie taka kontrolka jak u mnie:

http://www.youtube.com/watch?v=E_J3Kx1rqYg

Napisano

> Co najmniej 2 godziny dla kogos kto nigdy tego nie odkrecal.

a tam dwie godziny hehe.gif

nikt nie pomoże confused.gif

Napisano

Sprawdź wszystkie światła zewnętrzne a w szczególności postojowe i oświetlenie tablicy rejestracyjnej. te kontrolki są od awarii żarówek postojowych, hamulcowych i tylnych przeciwmgielnych.

Napisano

i tu jest problem bo wszystko działa oprocz piktogramu na liczniku czyli tego ktory podswietla włączenie swieteł (powinna swiecic sie na zielono ze sa wł swiatła)... ale od czasu do czasu tylnie postojowe mi nie swieca w prawej lampie, ale jak sie klupnie w lampe to sie swieca normalnie, lampe juz sciągałem czysciłem styki i dalej jest hohlik.... a moze byc tak ze poprostu zarowka nie ma juz odpowiedniej rezystancji po ilus tam godzinach swiecenia i wyskakuje ta kontrolka o ktorej pisałm confused.gif

Napisano

Sprawdź żaróweczkę w zegarach . A nie masz może gdzieś ledów włożonych ? Tablicę rej. ile żarówek podświetla? Wymień żarówkę od postojówek i będziesz wiedział czy jest winna.

Napisano

ledów nie ma nigdzie wiem o ledach bo kolega w vw kombinował i tez mu wyskakiwała podobna kontrolka, wymieniłem postojowe w tylnich lampach,na tablice rej. mam dwie zarówki tz jedna obudowa lampy = jedna zarowka w srodku

(wszystkie zarówki zew działaja poprawnie) po przekreceniu włącznika na same postojowe bez swiateł mijania juz ta kontrolka wyskakuje... zobacze jeszcze z tym piktogramem moze on jeszcze cos hohlikuje waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.