Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kupował ktos reflekory firmy TYC?

Featured Replies

Napisano

> http://allegro.pl/fiat-seicento-lampa-reflektor-lewy-nowy-kurierem-i1204134693.html

bardzo dobre reflektory,powiedziałbym,że lepsze od seryjnych,gdyż dają o wiele lepsze oświetlenie drogi. mała przestroga jednak-jeśli chciałbyś wyciągać szkła,to ostrożnie bo ze wszystkich lamp które rozbierałem,te mają najdelikatniejsze szkła.

obecnie mam u siebie reflektory TYC ze szkłami Carello i jestem bardzo zadowolony,więc polecam je;)

Napisano

> http://allegro.pl/fiat-seicento-lampa-reflektor-lewy-nowy-kurierem-i1204134693.html

Trzeba mieć na uwadze jedną rzecz. Reflektory TYC nie mają na szybach homologacji E coś tam, czyli nie są dopuszczone do ruchu na drogach publicznych . Jak trafi się szczególnie upierdliwy policaj czy diagnosta to można stracić DR oslabiony.gif

To jest tak jak umieć jeździć bardzo dobrze na motorze, a nie mieć PJ A. zlosnik.gif

Napisano

Ja mam i żałuję że kupiłem, bo wykonanie w sumie fatalne, w jednym jeszcze jakoś ujdzie ale drugi po półtora roku używania - łuszczy się odbłyśnik. IMO szkoda czasu, bo niby niedużo kosztują ale na długo raczej nie starczą.

Aha, moje jakimś cudem homologację mają - znaczy na szkle wypisali, bo czy w rzeczywistości to badania przechodziło to confused.gif

Jak ktoś ma mało pieniędzy i musi wymienić zużyte to w ostateczności można, ale ja drugi raz kupię carello.

Edyta: jeśli to 58 zł kosztuje, to można kupić. Ja płaciłem po 120, a to już średni interes.

Napisano

> Trzeba mieć na uwadze jedną rzecz. Reflektory TYC nie mają na szybach homologacji E coś tam, czyli

> nie są dopuszczone do ruchu na drogach publicznych . Jak trafi się szczególnie upierdliwy

> policaj czy diagnosta to można stracić DR

> To jest tak jak umieć jeździć bardzo dobrze na motorze, a nie mieć PJ A.

E cos tam znaczy sie starczy znak CE i gitara moga cie cmoknac w ...

Napisano

nie wiem jak do CC ale do Omegi jak kupowałem reflektory to wszyscy jak jeden powiedzieli mi nie bierz tego g#wna

kupiłem uzywane Hella waytogo.gif

Napisano

Dramatyczna firma, nie polecam. W jakości świecenia może nie ma różnicy, bo nowe to zawsze lepsze od 11 letnich wypalonych, ale jakość wykonania jest niedopuszczalna. Nie mogłem dopasować tego szitu do karoserii, do kieruknów, wgle jak by były nie od tego auta, na oko to samo, ale widać minimetry robią swoje. Dziś kupiłbym oryginał.

Napisano

> E cos tam znaczy sie starczy znak CE i gitara moga cie cmoknac w ...

Homologacja reflektorów jest to coś zupełnie innego niż deklaracja zgodności CE:

"Na reflektorze muszą być litery i cyfry, które określają jego przeznaczenie. Najważniejsza jest duża litera E z liczbą umieszczoną w kółku. Litera oznacza znak homologacji, a więc dopuszczenie do ruchu, a liczba - kraj homologacji reflektora. Kolejne liczby umieszczone po prawej stronie kółka określają numer atestu"

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.