Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rozstaw srub jarzma zacisku tylnego Fiata Coupe

Featured Replies

Napisano

Chodzi mi po glowie ze byl taki temat, ale wyszukiwarka mnie nie lubi nie pozwala zajrzec w archeo, wiec moze ktos ma i moze zmierzyc?

Napisano

> Chodzi mi po glowie ze byl taki temat, ale wyszukiwarka mnie nie lubi nie pozwala zajrzec w archeo,

> wiec moze ktos ma i moze zmierzyc?

pilne ?

Napisano

> Chodzi mi po glowie ze byl taki temat, ale wyszukiwarka mnie nie lubi nie pozwala zajrzec w archeo,

> wiec moze ktos ma i moze zmierzyc?

Nie wiem jak w przypadku aluminiowych zacisków (16VT, 20VT) ale zwykłe zaciski mają taki sam rozstaw jak w Punto GT, HGT, Alfach 145/146 itd. Ja mam w PGT zaciski od Coupe 16v więc mogę pomierzyć bo zabieram się za wymianę klocków.

Napisano

> Nie wiem jak w przypadku aluminiowych zacisków (16VT, 20VT) ale zwykłe zaciski mają taki sam

> rozstaw jak w Punto GT, HGT, Alfach 145/146 itd. Ja mam w PGT zaciski od Coupe 16v więc mogę

> pomierzyć bo zabieram się za wymianę klocków.

alu były na przedzie z tego co dobrze pamiętam cfaniaczek.gif

Napisano

> alu były na przedzie z tego co dobrze pamiętam

Na tyle w FC też są niektóre alu. Z wyglądu różnią się użebrowaniem z tyłu zacisku.

Napisano

> Nie wiem jak w przypadku aluminiowych zacisków (16VT, 20VT) ale zwykłe zaciski mają taki sam

> rozstaw jak w Punto GT, HGT, Alfach 145/146 itd. Ja mam w PGT zaciski od Coupe 16v więc mogę

> pomierzyć bo zabieram się za wymianę klocków.

Alu maja ten sam rozstaw. Sprawdzone. Montowalem takie w punto gt.

Napisano

Prowadnice zacisku - 120mm

Flansza - 100mm

Napisano
  • Autor

> Prowadnice zacisku - 120mm

> Flansza - 100mm

Co masz na mysli piszc flansza? Chodzi mi o element, ktory trzyma zacisk i jest przykrecony do elementu zawieszenia.

Napisano

> Co masz na mysli piszc flansza? Chodzi mi o element, ktory trzyma zacisk i jest przykrecony do

> elementu zawieszenia.

Flansza - kawałek blachy łączący zacisk z belką zawieszenia..

Rozstaw śrub jest tam taki sam jak w zaciskach przednich, czyli 100mm.

Napisano
  • Autor

> Flansza - kawałek blachy łączący zacisk z belką zawieszenia..

> Rozstaw śrub jest tam taki sam jak w zaciskach przednich, czyli 100mm.

Chyba sie nei rozumiemy. Flansza to element laczacy chyba jarzmo a nei zacisk z belka. Zacisk siedzi w jarzmie. Dokaldnie chodzi mi o ten wymiar, fota pogladowa z netu:

284148563-jarzmo.jpg

post-11501-14352509582248_thumb.jpg

Napisano

ja założyłem z tyłu tarcze z tipo 2.0 i bez żadnych kłopotów je zamontowałem no jedynie musiałem tą blaszkę wyciąć co są pod tarczą.

Napisano

> Chyba sie nei rozumiemy. Flansza to element laczacy chyba jarzmo a nei zacisk z belka. Zacisk

> siedzi w jarzmie. Dokaldnie chodzi mi o ten wymiar, fota pogladowa z netu:

sądze, że to będzie standard tak jak w 95% zacisków 90mm

Napisano
  • Autor

> sądze, że to będzie standard tak jak w 95% zacisków 90mm

Dobra - powiem wiec dokladnei o co mi chodzi:

Czy tylne zaciski razem z jarzmami mozna zamontowac p&p do przednich zwrotnic cc/sc/punto. Dlaczego tak dziwnie? Poniewaz z tylu w maluchu mam przednie kolumny MacPhersona z punto i chce zalozyc mocniejsze hamulce niz fiatowskie, ktore umozliwiaja zamocowanie linki recznego. Stad chcialbym wiedziec, czy to sie uda czy nie?

Jesli ktos ma wiec jakies zwrotnice luzem i mozliwosc sprawdenia czy jarzmo zacisku podchodzi pod otwory p&p to bede wdzieczny.

Napisano

> Chyba sie nei rozumiemy. Flansza to element laczacy chyba jarzmo a nei zacisk z belka. Zacisk

> siedzi w jarzmie. Dokaldnie chodzi mi o ten wymiar, fota pogladowa z netu:

Oj no nie napisałem że miało być "kompletny zacisk". Tak, ten wymiar który zaznaczyłeś to 100mm i jest taki sam jak w SC/PI/PII (oprócz HGT) itp. z przodu. Tarcza pod taki zacisk to 240

• 5 lat później...
Napisano

Elo, jak to jest z tym rozstawem. Panda rzekomo ma 90mm a że są dostępne nowe tanie i jeszcze w kolorach chciałbym się na nie skusić. Dla porównania adaptery są dostępne pod zaciski FC Marea Punto itp to tam jest 90 czy 100mm? mowa tu akurat o 126p.