Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[G] Żarówki pokręteł, przycisk nawiewu wewnętrznego

Featured Replies

Napisano

Witam,

prosiłbym o zaznaczenie w którym miejscu są żarówki podświetlające pokrętła wentylacji

dsc00109mi.jpg

z tego co wiem, są tam dwie i staram się do nich dostać bez wyciągania konsoli. Niestety nie mogę ich namacać.

No chyba że bez rozmontowania się nie obejdzie.

Dodatkowo nie działa przełącznik (chyba) obiegu powietrza wew. / zew.

Sprawdziłem silniczek - po wyjęciu z obudowy kręci się cały czas na obieg zewnętrzny.

Wciskając powoli przycisk można wyłapać moment kiedy silniczek zatrzyma się. Czy to wskazuje na uszkodzony przycisk ?

Patrząc od strony kieszonki pod pokrętłami widzę że przyciski od obiegu, klimy i ogrzewania szyby są w metalowym pudełku, czy tam jest elektronika sterująca tym silniczkiem czy tylko styki przycisku ?

Pozdrawiam

Klawo

Napisano

Sa 2 rodzaje tych przełączników i w każdym z nich zarówki są inaczej umieszczone ale z tego co kojarze trzeba jednak wyciągnąć ten cały panel. jakieś 10 minut roboty tylko na zaczepy linek trzeba uwazac.

Pozatym jak masz tak jak na zdjeciu nawiew ustawiony na szybe to wlacznik obiegu zewnetrznego/wewnetrznego nie dziala czyli dioda sie nie swieci.

A dziala normalnie ogrzewanie szybi i klima bo lubia sie na tych plytkach zimne luty robic.

Napisano

Mam u siebie ten sam problem z wlacznikiem obiegu powietrza. Czasami dziala, czasami nie. Wiekszosc czasu nie dziala. Obieg powietrza mam stale otwarty. Jak dla mnie to malo istotna usterka, jednak jesli naprawisz, daj znac co bylo problemem.

Napisano

Zanim zabierzesz się za rozbiórkę według manuala ściągnij pokrętło o prędkości nawiewu.

U mnie pod nim jest jedna żaróweczki która podświetla wszystkie 3 pokrętła.

Wymiana żaróweczki to wtedy max 1 minuta smile.gif

pzdr

arweczkakonsolinu0.jpg

Napisano
  • Autor

Wstyd się przyznać przełączanie obiegu zewn. / wewn. działa. Wystarczyło przełączyć nawiew na nogi smile.gif.

Żaróweczkę znalazłem pod pokrętłem prędkości. Trochę bawiłem się z jej wyjęciem, pęseta ześlizgiwała się po szkle. Pomogło owinięcie bańki taśmą klejącą i pociągnięcie - wyszła od razu.

Klawo

Napisano

> Żaróweczkę znalazłem pod pokrętłem prędkości.

To pokrętło wyciąga się metodą brutalnej siły, czy trzeba podważyć jakiś zatrzask?

k.

Napisano
  • Autor

> To pokrętło wyciąga się metodą brutalnej siły, czy trzeba podważyć jakiś zatrzask?

> k.

Trzeba złapać czterema palcami i pociągnąć, przynajmniej u mnie nie ma żadnego zatrzasku. Ale na wszelki wypadek poszukaj czy pokrętło nie ma od spodu dziurki, wtedy wepchnij tam śrubokręt żeby zwolnić zatrzask. Tak miałem w F.

Klawo

Napisano

> Trzeba złapać czterema palcami i pociągnąć, przynajmniej u mnie nie ma żadnego zatrzasku. Ale na

> wszelki wypadek poszukaj czy pokrętło nie ma od spodu dziurki, wtedy wepchnij tam śrubokręt

> żeby zwolnić zatrzask. Tak miałem w F.

Dziurki nie widzę (jest np. w pokrętle wyłącznika świateł). Zastanawiam się właśnie, czy da się w prosty sposób stwierdzić który typ deski jest zamontowany: z jedną żarówka pod pokrętłem, czy z żarówkami ukrytymi głębiej.

Napisano
  • Autor

Jak masz klimę to ciągnij.

Nie bój żaby.

Napisano

Właśnie na "konkurencyjnym forum" znalazłem informację, że w przypadku systemu wentylacji Behr jest jedna żarówka w pokrętle, a w Delphi dwie głębiej ukryte.

k.

Napisano

> Właśnie na "konkurencyjnym forum" znalazłem informację, że w przypadku systemu wentylacji Behr jest

> jedna żarówka w pokrętle, a w Delphi dwie głębiej ukryte.

> k.

mam taki sam uklad i z klima,niestety,musisz rozebrac i od srodka wymienic zarowke.

Napisano

> mam taki sam uklad i z klima,niestety,musisz rozebrac i od srodka wymienic zarowke.

Sprowokowałeś mnie. Sprawdziłem z czystej ciekawości. Cały środkowy panel podświetla u mnie jedna żaróweczka, bez cokołu, umieszczona pod pokrętłem wentylatora. Tak więc wymiana jest banalnie prosta. Żaróweczka ma taką żółtawą nakładkę - nie sprawdzałem, czy da się ją zdjąć i przełożyć na nową. Aha, mam system wentylacji Behr.

k.

Napisano

> Wstyd się przyznać przełączanie obiegu zewn. / wewn. działa. Wystarczyło przełączyć nawiew na nogi

Wlasnie to sprawdzilem, czyli mam wszystko w porzadku

facepalm.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.